ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Στα απλά, η ζωή έχει δώσει την καλύτερή της γεύση

WIZ TEAM

Όσο περισσότερα δοκιμάζουμε τόσο καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι τα απλά πράγματα έχουν κάτι μοναδικό. Το ίδιο συμβαίνει και με το ψωμί.

Γι’ αυτό και παρατηρούμε ότι η τάση για απλά, αγνά ψωμιά, και με λιγότερα συστατικά επιστρέφει δυναμικά, ως αποτέλεσμα της γενικότερης στροφής των καταναλωτών προς πιο υγιεινές και όσο γίνεται πιο φυσικές επιλογές.

Αυτή η τάση ωθεί τους καταναλωτές να δίνουν έμφαση στην ποιότητα, όχι στην ποσότητα ή την περιπλοκότητα , με επίκεντρο την αυθεντικότητα των πρώτων υλών. Αυτό ακριβώς κάνουν και οι Φούρνοι ΖΟΡΠΑΣ, κοντά 50 χρόνια τώρα, προσφέροντας απόλαυση για κάθε τώρα, μέσα από αυθεντικές μυρωδιές και γεύσεις, έχοντας πάντα ως προτεραιότητα την άριστη ποιότητα.

Αυτή η δέσμευση των Φούρνων Ζορπάς για αυθεντικά προϊόντα, αντανακλάται και στα τρία νέα ψωμιά, που δημιούργησαν με τέχνη και μεράκι με ευκαιρία την Παγκόσμια Ημέρα Ψωμιού (16 Οκτωβρίου).

Νέα ψωμιά 48ωρης ωρίμανσης

Αυτά τα ψωμιά, είναι ο ορισμός της απλότητας. Φτιαγμένα με ελάχιστα, αγνά υλικά, έχουν τραγανή κρούστα, πυκνή, μαλακή ψίχα και ρουστίκ εμφάνιση. Φυσικά, δεν θα μπορούσε να λείπει το προζύμι, το οποίο ενισχύει τόσο τη γεύση όσο και την ποιότητα του ψωμιού. Επιπλέον, η φυσική γλυκύτητα του μελιού, που υπάρχει στη ζύμη των συγκεκριμένων ψωμιών, ισορροπεί τη γεμάτη γεύση τους.

Αυτό όμως που τα κάνει πραγματικά ιδιαίτερα, είναι η διαδικασία ωρίμανσης 48 ωρών. Αυτή η πολύωρη ωρίμανση όχι μόνο ενισχύει τη γεύση, δίνοντάς τους μια πλούσια, ελαφρώς ξινή γεύση, αλλά τα καθιστά πιο εύπεπτα, αφού αυτή η διαδικασία αυξάνει τη διάσπαση της γλουτένης. Επιπλέον,  αυξάνει την απορρόφηση θρεπτικών συστατικών από το ανθρώπινο σώμα, ενισχύοντας τη θρεπτική αξία των ψωμιών.

Η διαδικασία αργής ωρίμανσης έχει την ιδιότητα να μετατρέπει απλές πρώτες ύλες σε εξαιρετικά και παράλληλα υγιεινά ψωμιά, γεμάτα γεύση, αρώματα και χαρακτήρα.

Λευκό: Με χρυσαφένια και τραγανή κρούστα, το οποίο είναι ένα από τα χαρακτηριστικά της παραδοσιακής ρουστίκ αρτοποιίας. Στο εσωτερικό παραμένει υγρό, με γεμάτο σώμα, κάνοντάς το μια χορταστική επιλογή για κάθε γεύμα. Συνδυάζεται υπέροχα με λαδερά και ψητά, αλλά αποτελεί και ωραία βάση για πρωινό.

Ολικής άλεσης: Με τραγανή, σχεδόν «άγρια» κρούστα, που θυμίζει παλιό χωριάτικο ψωμί, η οποία έρχεται σε αντίθεση με τη μαλακή, πυκνή του ψίχα. Συνδυάζεται με όσπρια, ψητά, και μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως βάση για ένα χορταστικό σάντουιτς. Είναι φυσικά πλούσιο και σε φυτικές ίνες.

Πολύσπορο: Αυτό το ψωμί χαρακτηρίζεται από πλούσια υφή, τραγανότητα και ξεχωριστή γεύση. Είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες και δεν περιέχει πρόσθετα σάκχαρα. Η γήινη γεύση του από τους σπόρους και η μαστιχωτή του σύνθεση το κάνει κατάλληλο για να συνοδεύσετε ένα πλατό τυριών ή μια πλούσια σαλάτα. Είναι επίσης ιδανικό για φρυγάνισμα, για να το απολαύσετε απλώς με λίγο βούτυρο.

Τα ελάχιστα συστατικά τους, σε συνδυασμό με τη διαδικασία ωρίμανσης τούς δίνουν μια ξεχωριστή θέση ανάμεσα στα δεκάδες παραδοσιακά αλλά και σύγχρονα ψωμιά που θα βρείτε στους Φούρνους ΖΟΡΠΑΣ.