ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Στη Λεμεσό για ένα φαντασμαγορικό show η Άννα Γούλα

WIZ TEAM

Η πρέσβειρα του ξεφαντώματος στήνει στη Λεμεσό ένα φαντασμαγορικό show επικών διαστάσεων, την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου. 

Η Άννα Γούλα®️ (GR) βρίσκεται για πρώτη φορά στη Λεμεσό και προτείνει ένα πανηγυρικό live που υπόσχεται μουσική, λογοτεχνία, ποίηση, χορό, περφόρμανς, τίγρεις, λεοπαρδάλεις, φλεγόμενες βάτους και κωλαχειοφόρο αγορά με τρελές κληρωτίδες.

Μα πάνω απ’ όλα κέφι-κέφι-κέφι, σε μια μοναδική βραδιά που θα μείνει αξέχαστη.


Τη συναυλία της θρυλικής Άννας -μία-είναι-η-Άννα-, θα πλαισιώσουν: 

-παλλαϊκή ορχήστρα εντόπια (Μιχάλης Καρακατσάνης - πλήκτρα, Θοδωρής Κούρος - τύμπανα, Μάνος Μαθιουδάκης - κιθάρα και Γιάννης Χρηστίδης - μπάσο)

-πολυμελές αόρατο μπαλέτο

-ηχολήπτες φωτιστές που έχουν πάει εξωτερικό και ξέρουν

Να σημειωθεί πως της συναυλίας είχε προηγηθεί ένα artist talk από το Τμήμα Καλών Τεχνών του ΤΕΠΑΚ με θέμα «Η Χαρά Κολαΐτη, η Άννα Γούλα και οι άλλοι». Η Χαρά Κολαΐτη (εικαστικός - περφόρμερ) επανασύστησε στους παρευρισκόμενους την πιο γνωστή από τις περσόνες της, την Άννα Γούλα. Μίλησε για τη σύλληψη της ιδέας και την κατασκευή του χαρακτήρα καθώς και για τις συνέπειες της «επιτυχίας». Μίλησε για το πώς είναι να γίνεσαι γνωστή για κάτι που δεν είσαι και για το πώς είναι να προσκαλούν την «περσόνα» σου αντί για εσένα. Πώς αλλάζει η αντιμετώπιση από τρίτους που κρίνουν το άτομο από τον «ρόλο». «Troll» και «viral» κατά λάθος, στις απαρχές της ευρείας χρήσης των όρων, σε μια συζήτηση για δυναμικές του χιούμορ και της πολιτικής στην κοινωνία και στην τέχνη.
 

Who is who

Η Χαρά Κολαΐτη είναι πολυμεσική καλλιτέχνιδα, τραγουδοποιός και σοπράνο, καθώς και το πρόσωπο πίσω από το πρότζεκτ «Άννα Γούλα». Αποφοίτησε ως ζωγράφος από την Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας το 2007, και πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στο Performance Making, στο Πανεπιστήμιο Goldsmiths του Λονδίνου (2012-2013). Φοίτησε για ένα έτος στο Central Saint Martins College of Art and Design όπου εξειδικεύτηκε στο σχεδιασμό κοστουμιών και τη ραπτική (2016). Τόσο η θεματική των έργων της όσο και τα μέσα που χρησιμοποιεί, ποικίλλουν. Στους καμβάδες της αποτυπώνεται μια αλέγκρα φύση, με εξωτικά πουλιά και δέντρα. Πλάθοντας τη χειραφετημένη περσόνα Άννα Γούλα, σχεδιάζει κοστούμια, σκηνοθετεί, γράφει στίχους και μουσική και φωτογραφίζει, ασκώντας κριτική στο σύγχρονο ελληνικό lifestyly και την ποπ κουλτούρα, οραματιζόμενη μια πραγματικότητα πέρα από άκαμπτες ταυτότητες και στερεότυπα που διαμόρφωσαν και συνεχίζουν να διαμορφώνουν την χώρα. Επίσης, εργάζεται στο θέατρο και τον κινηματογράφο σε ελληνικές και διεθνείς παραγωγές, ως ηθοποιός, σκηνογράφος, και στην οργάνωση παραγωγής.
 

Info
Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2024
Στο Δρόμο, 22.15
Λεμεσός
Πληρ. 25357777