ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Still! Το άγαλμα που γύρισε τον κόσμο πάει και στην Αθήνα

WIZ TEAM

Την περασμένη εβδομάδα παρουσιάστηκε το νέο καλλιτεχνικό πρόγραμμα 2022 – 2023 του ιστορικού Δημοτικού Μουσικού Θεάτρου της Αθήνας!

Τα φώτα ανάβουν ξανά στο Ολύμπια, Δημοτικό Μουσικό Θέατρο «Μαρία Κάλλας». Περίπου έναν χρόνο μετά την αναγέννησή του από τη δημοτική αρχή της πόλης, οι Αθηναίες και οι Αθηναίοι θα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν και φέτος ένα απολαυστικό “ταξίδι” μουσικής, χορού και θεάτρου, στο εμβληματικό κτίριο της οδού Ακαδημίας.

Φέτος το φιλοθεάμων κοινό θα έχει την χαρά να απολαύσει:

– Μεγάλα αφιερώματα στη Μαρία Κάλλας και τον Δημήτρη Μητρόπουλο
– Νέα λυρική παραγωγή με την όπερα «Ιφιγένεια εν Ταύροις» του Gluck
– Εορταστικό κλείσιμο του 2022 με την οπερέτα «Ο Βαπτιστικός» του Σακελλαρίδη
– 12 συναυλίες τζαζ και ελληνικής έντεχνης μουσικής
– Νέες θεατρικές δημιουργίες και παραστάσεις σύγχρονου χορού
– Πανόραμα ιταλικών παραστατικών τεχνών
– Όπερα για παιδιά

Μετά τη μεγάλη επιτυχία που σημείωσε στην Κύπρο καθώς και σε χώρες του εξωτερικού, η κυπριακή παραγωγή «STILL! – Ένα άγαλμα που γύρισε τον κόσμο» θα παρουσιαστεί τον Φεβρουάριο του 2024 στο Ολύμπια Δημοτικό Μουσικό Θέατρο Αθηνών – «Μαρία Κάλλας». Το αναλυτικό πρόγραμμα του Θεάτρου για τη σεζόν 2023-24 παρουσιάστηκε την περασμένη βδομάδα από τον Δήμαρχο Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη, και τον καλλιτεχνικό διευθυντή του Θεάτρου, Ολιβιέ Ντεκότ.

 Το «STILL! – Ένα άγαλμα που γύρισε τον κόσμο» είναι η μόνη παραγωγή για παιδιά και νέους στο πλούσιο πρόγραμμα του Θεάτρου, το οποίο περιλαμβάνει σημαντικές διεθνείς συνεργασίες, μεγάλες παραγωγές λυρικού θεάτρου, καθώς και παραστάσεις των Μουσικών Συνόλων του Δήμου Αθηναίων. Η κυπριακή παραγωγή θα κάνει πρεμιέρα στο ιστορικό κτίριο-στολίδι της Οδού Ακαδημίας την 1η Φεβρουαρίου 2024, ενώ θα δοθούν συνολικά οκτώ παραστάσεις.

Πρόκειται για μια ιστορία του Σταύρου Σταύρου σε σκηνοθεσία Κώστα Σιλβέστρου και Παναγιώτη Τοφή και μουσική του Θοδωρή Οικονόμου, η οποία είχε κάνει πρεμιέρα τον Νοέμβριο του 2021 στο Διεθνές Φεστιβάλ Λευκωσίας και στη συνέχεια ταξίδεψε σε χώρες όπως είναι η Αρμενία, η Τυνησία και η Λιθουανία.

Υπόθεση:
Ένα κορίτσι σε μια βάρκα ξεκινάει το ταξίδι του προς το άγνωστο, προσπαθώντας να ξεφύγει από τη φρίκη του πολέμου. Βρίσκει καταφύγιο σε μια άγνωστη χώρα και ξαπλώνει να ξεκουραστεί κάτω από το άγαλμα ενός στρατιώτη. Προς μεγάλη της έκπληξη, το άγαλμα ζωντανεύει! Μπορεί άραγε ένα άγαλμα και ένα κορίτσι να γίνουν φίλοι παντοτινοί και να γυρίσουν μαζί τον κόσμο; Μπορεί το κορίτσι να μάθει στο άγαλμα πώς είναι να ζεις αληθινά και να το πείσει να αφήσει από το χέρι του για πάντα το σπαθί που κρατάει; Γραμμένο σε μια φανταστική, οικουμενική γλώσσα και με βασικό όχημα τη μουσική, το έργο είναι μια ωδή στην ειρήνη, τη φιλία, τη διαφορετικότητα και τη δύναμη της αληθινής αγάπης. Η νέα πρόταση του Ολύμπια για το παιδικό και νεανικό κοινό παρουσιάστηκε για πρώτη φορά τον Νοέμβριο του 2021 στη Λευκωσία, στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Λευκωσίας, αποσπώντας εξαιρετικές κριτικές, ενώ ήδη έχει περιοδεύσει σε χώρες όπως η Αρμενία, η Τυνησία και η Λιθουανία.

Η Παράσταση θα ανέβει 1-4 Φεβρουαρίου & 6 - 7 Φεβρουαρίου