ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Στην Κύπρο 28 παραγωγοί από τον μεγαλύτερο αμπελώνα της Ελλάδας

WIZ TEAM

Το Peloponnese Wine Festival Cyprus επιστρέφει για έκτη φορά στην Κύπρο, τη Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου 2024, εκπροσωπώντας 28 παραγωγούς του μεγαλύτερου αμπελώνα της Ελλάδας. Σταθερό σημείο συνάντησης ο φιλόξενος χώρος του Carob Mill Restaurants, στη Λεμεσό.  

Το Peloponnese Wine Festival είναι μια αφορμή για τους επαγγελματίες της αγοράς και τους φίλους του κρασιού να γνωρίσουν σε βάθος τον αμπελώνα της Πελοποννήσου, να συναντήσουν από κοντά τους παραγωγούς και να απολαύσουν την ποικιλομορφία των κρασιών που αυτοί προσφέρουν. Χωρίς αμφιβολία, οι παραγωγοί της Πελοποννήσου, και από τις 7 διαφορετικές γεωγραφικές ενότητες, είναι μπροστάρηδες στις αλλαγές που συντελούνται στον ελληνικό αμπελώνα και φέρνουν στο παγκόσμιο προσκήνιο ελληνικές ποικιλίες, ιδιαίτερα στυλ κρασιών, τολμηρές οινοποιήσεις και παραδοσιακές ετικέτες που υπόσχονται μια εξαιρετική οινική εμπειρία σε όλους.

Για πρώτη φορά μέσα στην έκθεση, οι επισκέπτες στο πλαίσιο του Walk Around Tasting (11:00-20:00) θα έχουν πρόσβαση σε παλαιές εσοδείες κρασιών από τους συμμετέχοντες οινοποιούς. Τα κρασιά θα εκτεθούν σε ξεχωριστό stand, σε στυλ self pouring, με την καθοδήγηση οινοχόου.

H δράση στοχεύσει στο να αναδείξει το δυναμικό παλαίωσης κορυφαίων κρασιών και ποικιλιών του Πελοποννησιακού αμπελώνα. Η παράλληλη αυτή δραστηριότητα θα «τρέχει» από την έναρξη της έκθεσης, σε θεματικά flights, μέχρι εξαντλήσεως των κρασιών, οπότε φροντίστε να είστε από νωρίς στην έκθεση για να μην χάσετε αυτή τη μοναδική ευκαιρία να δοκιμάσετε σπάνιες οινοποιήσεις από το αρχείο των παραγωγών που δεν κυκλοφορούν στο εμπόριο. Ανάμεσα στις ετικέτες που θα βρείτε θα υπάρχουν παλαιωμένα κρασιά από ποικιλίες όπως το Μοσχοφίλερο, ο Ροδίτης, ο Σιδερίτης, το εμβληματικό Αγιωργίτικο της Πελοποννήσου αλλά και διεθνείς ποικιλίες και χαρμάνια.

Το Peloponnese Wine Festival Cyprus 2024 θα ανοίξει τις πόρτες του στις 11:00 και θα ολοκληρωθεί στις 20:00 προσφέροντας μία ολόκληρη ημέρα οινικής ανακάλυψης. Συστήνεται στους επαγγελματίες να προτιμήσουν τις πρωινές και τις μεσημεριανές ώρες. Το κόστος εισόδου είναι 10€ με προαγορά μέχρι 16/02 μέσω της πλατφόρμας more.com. Από 17/2 έως και την ημέρα της εκδήλωσης τα εισιτήρια θα διατίθενται πάλι αποκλειστικά μέσω της πλατφόρμας more.com στην τιμή των 12 €.

Η εκδήλωση είναι ανοιχτή τόσο σε επαγγελματίες όσο και σε καταναλωτές. Κατά τη διάρκεια την εκδήλωσης θα γίνουν κληρώσεις για διάφορα δώρα, όπως φιάλες και ποτήρια κρασιού.

Info
Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου 2024
Ceronia Hall, Carob Mill Restaurants, 11.00-20.00
Βασιλίσσης, Λεμεσός
Εισιτήρια 10€ ευρώ προαγορά μέχρι 16 Φεβρουαρίου / 12€ από 16/2 έως την ημέρα της εκδήλωσης μέσω more.com
Πληροφορίες www.peloponnesewinefestival.com ή στη σελίδα του Peloponnese Wine Festival στο Facebook