ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Στην Κύπρο η παράσταση «Σωτηρία με λένε»

WIZ TEAM

Το έργο της Σοφίας Αδαμίδου αποτελεί ένα αφήγημα με στιγμές και αναμνήσεις από τη ζωή της Σωτηρίας Μπέλλου, της σπουδαίας αυτής γυναίκας του λαϊκού και ρεμπέτικου τραγουδιού, με την Κάτια Γκουλιώνη να ενσαρκώνει τον ομώνυμο ρόλο.

Η παράσταση θα παρουσιαστεί στις 10 και 12 Μαΐου, σε Λευκωσία και Λεμεσό αντίστοιχα, με συνοδεία ζωντανής μουσικής σε σκηνοθεσία, διασκευή και δραματουργική επεξεργασία του Γιώργου Παπαγεωργίου.

Το έργο

Βράδυ. Η Σωτηρία βρίσκεται στο νοσοκομείο λίγο πριν την εγχείρηση που θα της στερήσει τη φωνή. Η ζωή της θα περάσει σαν ταινία μπροστά από τα μάτια της. Οι δικοί της άνθρωποι, η οικογένειά της, ο άντρας της, τα πάθη της. Άνθρωποι που αγάπησε και την αγάπησαν κι άλλοι που την πίκραναν ή την στήριξαν όταν πρωτοξεκίνησε. Η Σοφία Βέμπο που χωρίς να το γνωρίζει τη μύησε στο τραγούδι, Ο Βασίλης Τσιτσάνης που της άνοιξε το δρόμο, ο Παπαϊωάννου που αγάπησε βαθιά. Φτάνει μέχρι τον Ανδριόπουλο και τον Σαββόπουλο που την έφεραν πιο κοντά στις νεότερες γενιές.

Αυτό το βράδυ η Σωτηρία θα «βουτήξει» σε μια ζωή που επηρεάστηκε σημαντικά από συνθήκες και γεγονότα μιας ολόκληρης εποχής.

Συντελεστές:

Πρωταγωνιστεί: Κάτια Γκουλιώνη
Στο ρόλο της νοσοκόμας: Ιωνάννα Μονέδα
Παίζουν οι μουσικοί: Αντώνης και Θεοδωρής Ξηντάρης


Info
 

Τετάρτη 10 Μαΐου 2023
Παττίχειο Θέατρο Λεμεσού

Παρασκευή 12 Μαΐου 2023
Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας

Η διάθεση των εισιτηρίων θα ξεκινήσει σύντομα
Ώρα έναρξης: 20:30