ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

«Στην Μπουκλοχώρα»: Μια Χριστουγεννιάτικη ιστορία στο Θέατρο Μασκαρίνι

WIZ TEAM

Στην Μπουκλοχώρα – Μια Χριστουγεννιάτικη Ιστορία. Αυτό είναι το έργο που ετοιμάσε για την περίοδο των Χριστουγέννων 2023 το «Θέατρο Μασκαρίνι». Ένα έργο, φτιαγμένο με αγάπη από μας για τη δική σας διασκέδαση και τη διασκέδαση των παιδιών σας, σε κείμενο του Μάρκου Ιούλιο Δρουσιώτη, βασισμένο στο παραμύθι των Μαρία Κρεμμαστού και Άντρης Κρητικού «Στην Χώρα των Μπούκληδων». Μια ιστορία που θα διασκεδάσει αλλά και θα συγκινήσει μικρούς και μεγάλους.

Ραντεβού, στο δικό μας χώρο, στο Θέατρο Μασκαρίνι, στα Λατσιά. H 19η παιδική θεατρική παράσταση στα 11 χρόνια ιστορίας του Θεάτρου μας.

Μια παράσταση φτιαγμένη με αγάπη, όχι μόνο για τα μικρά παιδιά αλλά και για όλους όσοι νιώθουν παιδιά. Γεμάτη με μηνύματα δοσμένα μέσα από το χιούμορ, το τραγούδι, το χορό, τα χρώματα, την ενέργεια και την ζωντάνια των συντελεστών. Μια παράσταση που δεν πρέπει να χάσει κανείς.

Η πρεμιέρα της θεατρικής μας παράστασης πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2023, στο Θέατρο Μασκαρίνι στα Λατσιά και θα ακολουθήσουν παραστάσεις σε όλη την Κύπρο για σχολεία, δήμους, κοινότητες και οργανωμένα σύνολα μόνο για την περίοδο των Χριστουγέννων – Δεκέμβριου 2023 και Ιανουάριο 2024.

Λίγα λόγια για το έργο: Ο βασιλιάς της Μπουκλοχώρας έχει μανία με τα χτενισμένα μαλλιά και την εξωτερική εμφάνιση τόσο του ιδίου όσο και των κατοίκων του. Με την ευκαιρία των Χριστουγέννων διοργανώνει διαγωνισμό για την καλύτερη Μπούκλα στη Χώρα (το καλύτερο χτένισμα). Όλα ανατρέπονται όταν στο διαγωνισμό κάνει την εμφάνισή της η Ζωή, με κοντό μαλλί. Θα αλλάξει άραγε την ψυχρή καρδιά του βασιλιά;

Μια όμορφη θετική ιστορία που αγγίζει με πολύ λεπτό τρόπο τον παιδικό καρκίνο. Το έργο δίνει ένα αισιόδοξο μήνυμα για τη ζωή και δείχνει πόσο σημαντικό είναι να παλεύουμε ώστε να νικήσουμε όποιο εμπόδιο βρεθεί στην πορεία μας.
Η Ζωή, το κορίτσι της ιστορίας μας, παλεύει και νικάει το «κακό» και είναι έτοιμη για νέο ξεκίνημα στη ζωή της. Η λέξη καρκίνος δεν αναφέρεται ποτέ στην παράστασης.

Το κείμενο είναι του Μάρκου Ιούλιου Δρουσιώτη. Την αυθεντική μουσική έγραψαν ο Ανδρέας Μιχαλόπουλος και Σταύρος Μακρής ενώ την κίνηση και τις χορογραφίες έχει αναλάβει η Σταυρίνα Κούσπαρου. Τους στίχους των τραγουδιών έγραψαν ο Μάρκος Ιούλιος Δρουσιώτης και η Μαρία Ανθίμου. Το σχεδιασμό των κοστουμιών ανέλαβε ο Μάρκος Ιούλιος Δρουσιώτης και την κατασκευή η Ευαγγελία Ονουφρίου και τον σχεδιασμό και την κατασκευή του σκηνικού ο Μάρκος Ιούλιος Δρουσιώτης και ο Πέτρος Κονόμου. Στην παράσταση λαμβάνουν μέρος οι ηθοποιοί: Κριστιάνα Γεωργίου, Ξένια Μιχαήλ, Μάρκος Ιούλιος Δρουσιώτης, Παντελίτσα Λοϊζου και η Θέμις Ππόλου . Την αφίσα που συνοδεύει την παράστασή μας σχεδίασαν η Μαριάννα Παναγιώτου και ο Μάρκος Ιούλιος Δρουσιώτης. Τους φωτισμούς σχεδίασε ο Κυριάκος Σιμαμπτάνης. Συμβουλευτική ψυχολόγος για την παράσταση Σίλια Ράφτη. 

Παραστάσεις
Kάθε Κυριακή από 3 Δεκεμβρίου 2023 μέχρι 7 Ιανουαρίου 2024 στις 10.30
Σάββατο 23 & 30 Δεκεμβρίου στις 16.30
Τρίτη 26 Δεκεμβρίου στις 16.30
Γενική Είσοδος €10.00
Κρατήσεις 99485083 και 22270420