ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Στην πιο δροσερή αυλή της Λεμεσού τρώμε πέστροφα Κακοπετριάς και βοδινό συκώτι στα κάρβουνα

WIZ TEAM

Το καλοκαίρι προτιμάμε τα δείπνα στις αυλές και η αυλή του Dionysus Mansion στο εντυπωσιακό πετρόκτιστο αρχοντικό της οδού 16ης Ιουνίου 1943, στο κέντρο της Λεμεσού, αποτελεί σίγουρα μια από τις πιο αξιόλογες επιλογές.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος το Dionysus Mansion βγαίνει έξω τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, ανοίγοντας αποκλειστικά για dinner (από τις 18.00), προσφέροντάς μας τη δυνατότητα να απολαύσουμε τα υπέροχα πιάτα του στην ωραία αυλή με τα πολλά δέντρα και τους ανεμιστήρες. Εξ ου και το βραβευμένο στα WiZ 50 Best Restaurants εστιατόριο γεμίζει σχεδόν κάθε βράδυ.

Παράλληλα, αυτό το διάστημα ο σεφ του εστιατορίου Δημήτρης Χαϊδεμένος προτείνει μια σειρά από νέα «καλοκαιρινά» πιάτα, δίνοντάς μας έναν επιπλέον λόγο να βρεθούμε εκεί ένα από τα επικείμενα βράδια.

Πιάτα χειροποίητα, φτιαγμένα πάντα με τις καλύτερες πρώτες ύλες, ακόμα και από μικρές φάρμες και μικροπαραγωγούς στο νησί.

Εντύπωση μάς έκανε σίγουρα η σαλάτα με καρπούζι και κινόα, καλαθάκι Λήμνου και φύλλα δυόσμου, η οποία σερβίρεται με γρανίτα από αγγούρι, ρόδι και αποφλοιωμένα ντοματίνια. Από τα κυρίως ξεχωρίζει η πέστροφα Κακοπετριάς «gravlax», που συνοδεύεται με τζελ από αγγουράκι και εσπεριδοειδή και κόκκινη καυτερή πιπεριά, όπως επίσης και το φιλέτο από αρνάκι που ψήνεται στα κάρβουνα και συνοδεύεται με σιταρόρο «ρέσι» με πράσινα σπαράγγια.

Άλλο ένα μερακλίδικο πιάτο είναι το βοδινό συκώτι στα κάρβουνα που σερβίρεται με κους κους «fregola» και είναι εμπλουτισμένο με μανιτάρια πορσίνι. Ένα πλούσιο και νόστιμο πιάτο που έρχεται να συμπληρώσει κι άλλες παρόμοιες επιλογές που κατά καιρούς προσφέρονται στο μενού, όπως τα σαλιγκάρια, το μεδούλι black angus, ή ο μαρινάτος γαύρος -πιάτα που δεν είναι για όλους, πλην όμως όσοι αρέσκονται σε αυτές τις γεύσεις σίγουρα θα τα αγαπήσουν!

Γενικά για το Dionysus Mansion δεν χρειάζονται πολλές συστάσεις, μιας με τη δημιουργική κουζίνα του και τις comfort επιλογές στο μενού, τα τελευταία χρόνια έχει δώσει διαπιστευτήρια ουκ ολίγες φορές. Στις δημιουργίες του Dionysus Mansion θα γευτείς την Κύπρο και την Ελλάδα, κάποτε στην πιο παραδοσιακή εκδοχή τους και άλλοτε με ένα touch πιο δημιουργικό. Και όλα αυτά, συνοδευμένα πάντα από εξαιρετικές ετικέτες κρασιού από τον κυπριακό και τον ελληνικό αμπελώνα, αλλά και με επιλογές από τα «50 Great Greek Wines».