ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Στην Πλατεία των Κέδρων φτιάχνουμε παλουζέ και γευόμαστε τοπική κουζίνα

ΜΑΡΙΑ ΦΑΝΤΗ

Η κυρία Στέλλα, η κυρία Σκεύη και ο κύριος Στέλιος σε μαθαίνουν να φτιάχνεις παλουζέ.

Οι φθινοπωρινές Κυριακές μας γεμίζουν εκδρομές, στις οποίες ανακαλύπτουμε και κάνουμε διάφορες δραστηριότητες σε αγαπημένα χωριά της Κύπρου.

Τις επόμενες Κυριακές του Οκτώβρη, εάν περάσετε από το χωριό Χανδριά, το οποίο βρίσκεται δίπλα από την Κυπερούντα, κάντε μια στάση στο οικογενειακό κέντρο «Η Πλατεία Των Κέδρων», όπου τα μέλη της οικογένεια αυτής θα σας μάθουν όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τη δημιουργία δύο κυπριακών γλυκών, του παλουζέ και σουτζούκου, σε μια προσπάθεια να προωθήσουν το χωριό και τα προϊόντα του.

Την ώρα που θα απολαμβάνετε τον καφέ σας στον δροσερό εξωτερικό χώρο του κέντρου, στις 11 το πρωί η κυρία Σκεύη, η αδερφή και ο άνδρας της, ξεκινούν να παρουσιάζουν βήμα-βήμα πώς γίνεται η διαδικασία του παλουζέ αλλά και «το βούτημα» του σουτζούκου.

Αφού δείτε, ανακατέψετε, μάθετε και δοκιμάσετε ζεστό παλουζέ, μπορείτε να συνεχίσετε απολαμβάνοντας νόστιμη τοπική κουζίνα από το εστιατόριο. Η κυρία Στέλλα θα σας φιλέψει πλούσιο μεζέ, που περιλαμβάνει νόστιμη σούβλα (χοιρινή-κοτόπουλο), μακαρόνια του φούρνου, αφέλια, κουνέλι κρασάτο και διάφορα μαγειρευτά που δεν απογοητεύουν κανένα ουρανίσκο.

Ο μεζές στοιχίζει 13 ευρώ ενώ των μέτρων προστασίας κατά του COVID-19 η κράτηση τόσο για το εστιατόριο όσο και για το workshop του παλουζέ είναι απαραίτητη.

Εκτός από τις Κυριακές του Οκτώβρη (3, 10, 17, 24,) το workshop για την παρασκευή του παλουζέ θα πραγματοποιηθεί και την αργία της 28ης Οκτωβρίου.

INFO
Οικογενειακό κέντρο Η Πλατεία Των Κέδρων, Χανδριά, Λεμεσός
ΤΗΛ. 99036224