ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Στο Λυχνάρι θα βρεις εξαιρετική κρασάτη λούντζα και σπιτικό σιάμαλι

WIZ TEAM

Ο Χρίστος Ξενοφώντος προσφέρει τη δυνατότητα για σοβαρή κρεατοφαγία στην τουριστική.

Σε μια εποχή (αρχές των 90s) και μια περιοχή (τουριστική Κάτω Πάφου) που όλοι έψαχναν να βρουν ξένα ονόματα για να βαφτίσουν τα μαγαζιά τους, μια ταβέρνα με το ελληνικό όνομα «Λυχνάρι» ερχόταν για να ανατρέψει τα δεδομένα.

Σε έναν χώρο με ρουστίκ διακόσμηση, όπου το ξύλο κυριαρχεί στον χώρο, εδώ και τρεις δεκαετίες ψήνονται στη σχάρα και προσφέρονται ωραίοι μεζέδες, κυρίως για όσους αγαπούν την κρεατοφαγία.

Εκτός από τον μεζέ, όλα τα είδη σχάρας προσφέρονται και α λα καρτ, ενώ υπάρχει και η δυνατότητα, όποιος επιθυμεί, να φτιάξει τον δικό του μεζέ.

Ξεκινώντας από τις πολύ νόστιμες φρέσκες κυπριακές πατάτες (από τα Μανδριά), μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε χοιρινό και κοτόπουλο σουβλάκι, μπριζόλα, σεφταλιά, παϊδάκια, ψαρονέφρι, κοτόπουλο, λουκάνικο, παστουρμά, χαλούμι, συκωτάκι, αλλά και κρασάτη λούντζα που φτιάχνει ο ίδιος ο ιδιοκτήτης, Χρίστος Ξενοφώντος.

Με τον μεζέ, μαζί έρχεται πάντα ως κέρασμα και το σιάμαλι, ένα σιροπιαστό σπιτικό γλυκό, το οποίο στην Κύπρο ονομάζουμε επίσης και «καλόν πράμαν».

Εκτός από τα διάφορα κρεατικά, προσφέρονται επίσης και ορισμένες επιλογές σε θαλασσινά στο τηγάνι και λαχανικά σχάρας, ενώ ειδικά για το μεσημέρι το μενού περιλαμβάνει σαλάτες, μπέργκερ και πίτσα.

Μάθε, τέλος, πως στο Λυχνάρι το φαγητό σου μπορείς να το απολαύσεις δίπλα στο τζάκι τον χειμώνα και έξω σε μια ωραία αυλή όταν ο καιρός το επιτρέπει!

Info
Τηλ. 26964352
Δανάης 17, Πάφος
Δ-Σ 12.00-15.30, 18.30-23.00