ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Στο Μοναστηράκι τα πιάτα είναι… όσο πιο κυπριακά γίνεται

WIZ TEAM

Και η θέα υπέροχη, αφού εκτείνεται από τη μια ως την Παναγιά, τη Λετύμπου, τη Χούλου και το Τρόοδος, και από την άλλη ως τη Μίνθη.

Η ιδιοκτήτρια Άντρη Αχιλλέως μιλά με μεγάλο ενθουσιασμό και αρκετή αυτοπεποίθηση για τα πιάτα που ετοιμάζει στην κουζίνα ο σεφ Γιάννης Ηλία.

«Προσπαθούμε τα πιάτα να είναι όσο πιο κυπριακά γίνεται», αναφέρει χαρακτηριστικά, επισημαίνοντας ότι όλες οι πρώτες ύλες προέρχονται από παραγωγούς και προμηθευτές της περιοχής. Ακόμα και τα κρασιά είναι στο σύνολό τους κυπριακά, μάλιστα από τα top κυπριακά οινοποιεία: Μακαρούνας, Vasilikon, Κολιός, Βλασίδης, Τσιάκκας κ.λπ.

Ανάμεσα στους μεζέδες θα γευτείτε πιάτα όπως κολοκυθοκεφτέδες, σεφταλιές, κουπέπια, μουσακά, κριθαράκι ριζότο, μαριναρισμένο κοτόπουλο, μπριζόλα κ.ά., τα οποία προσφέρονται και ως α λα καρτ.

Σημαντικό είναι να αναφερθεί πως όλα τα ορεκτικά που έρχονται στον δίσκο στην αρχή είναι σπιτικά, ενώ ακόμα και το ψωμί είναι δικής τους παραγωγής -φτιαγμένο μάλιστα με προζύμι και αρτυσιά.

Σε ότι αφορά στα γλυκά, καθημερινά το μενού περιλαμβάνει και κάτι καινούργιο, με επιλογές όπως μπακλαβά, cheesecake, μηλόπιτα, μιλφέιγ και ραβανί, τα οποία στο Μοναστηράκι τα κερνάνε είτε παραγγείλεις μεζέ είτε παραγγείλεις α λα καρτ. Το ίδιο ισχύει και για τις σούπες, οι οποίες αναλόγως εποχής ποικίλουν: με λαχανικά, με κοτόπουλο, καροτόσουπα, με κολοκύθι, τραχανάς που παράγουν οι ίδιοι κ.λπ.

Όπως προαναφέραμε, στο Μοναστηράκι, εκτός από το ίδιο το φαγητό απόλαυση είναι και η θέα, ειδικά κατά τους καλοκαιρινούς μήνες όταν το σκηνικό μεταφέρεται στη βεράντα (μόλις δέκα βήματα μακριά βρίσκεται το εγκαταλελειμμένο μοναστήρι του Τιμίου Σταυρού), ενώ τον χειμώνα πρωταγωνιστής γίνεται το τζάκι!

Info
Τηλ. 99844343
Λόρδου Βύρωνα 4, Καλλέπεια, επ. Πάφου.
Δ-Σ 12.00-22.00, Κ 12.00-17.00