ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Στο πλαίσιο των εβδομάδων Γερμανικής Γλώσσας το θέατρο Ριάλτο προτείνει

WIZ TEAM

16 Νοεμβρίου στις 20:00, Und Morgen die Ganze Welt | And Tomorrow The Entire World | Κινηματογραφική ταινία

Η Λουίζα, πρωτοετής φοιτήτρια Νομικής, ξεκόβει από το συντηρητικό οικογενειακό περιβάλλον της και γίνεται μέλος σε ένα αντιφασιστικό κοινόβιο. Καθώς οι διαφωνίες ανάμεσα στους πιο μετριοπαθείς και στους θερμόαιμους ως προς τη δράση φουντώνουν, η Λουίζα βρίσκεται αντιμέτωπη με ένα κρίσιμο ερώτημα: η βία δικαιολογείται στη μάχη κατά του φασισμού; Πολιτικό δράμα που εξερευνά τα σημεία τομής ανάμεσα στα προσωπικά κίνητρα και τις πολιτικές πεποιθήσεις.
Η ταινία αποτέλεσε την επίσημη πρόταση της Γερμανίας για το Όσκαρ Διεθνούς Ταινίας 2021 και απέσπασε το Βραβείο Σκηνοθεσίας από την Γερμανική Ακαδημία Κινηματογράφου.

Σκηνοθεσία: Julia von Heinz
Παίζουν: Mala Emde, Noah Saavedra, Tonio Schneider, Luisa-Céline Gaffron, Andreas Lust Έτος: 2020, Διάρκεια: 111′, Γλώσσα: Γερμανικά με Ελληνικούς Υπότιτλους

Είσοδος Ελεύθερη (απαραίτητη η εξασφάλιση δελτίων εισόδου)
https://rialto.interticket.com/program/and-tomorrow-the-entire-world-2667/5298 

26 Νοεμβρίου στις 20:00, Ο Μαγικός Κόσμος των Lieder | The Magical World of Lieder | Recital

Με ένα ρεσιτάλ αφιερωμένο στο μαγικό κόσμο των Lieder ολοκληρώνονται φέτος οι Eβδομάδες Γερμανικής Γλώσσας στις 26 Νοεμβρίου 2022 στο Θέατρο ΡΙΑΛΤΟ στη Λεμεσό. Πρόκειται για μία μουσική σύμπραξη επί σκηνής των Κυπρίων σοπράνο Χρύσως Μακαρίου και Μαρίζας Αναστασιάδη οι οποίες έχουν αποδείξει διαχρονικά μέσα από τις ερμηνείες τους την αγάπη και την αφοσίωση τους στον λεπταίσθητο αλλά και στοχαστικό κόσμο του λόγιου τραγουδιού. Μαζί με τον πιανίστα Ζbynek Maruska μοιράζονται με το κοινό σπουδαίες σελίδες των Μπραμς, Σούμπερτ, Στράους, σε ποίηση των Johann Wolfgang von Goethe, H. Heine, Heinrich Ηart και άλλων γερμανόφωνων ποιητών που με το λόγο τους φώτισαν την αισθητική κατεύθυνση της ρομαντικής μουσικής του 19ου αιώνα.

Το πρόγραμμα εμπλουτίζεται με πιανιστικά έργα του Ελβετού συνθέτη Jοachim Raff και του τιτάνα της μουσικής Ludwig van Beethoven.
Μαζί με τους μουσικούς ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Αχιλλέας Γραμματικόπουλος δίνει το δικό του στίγμα με ένα τρόπο αμφίδρομης επικοινωνίας ανάμεσα στο λόγο-γλώσσα και τη μουσική.

Το ρεσιτάλ-αφιέρωμα στο Μαγικό κόσμο των Lieder διοργανώνουν οι Πρεσβείες της Αυστρίας, Γερμανίας και Ελβετίας στην Κύπρο.

Είσοδος Ελεύθερη (απαραίτητη η εξασφάλιση δελτίων εισόδου)
https://rialto.interticket.com/program/o-magikos-kosmos-ton-lieder-2673 
Περισσότερες πληροφορίες στο www.rialto.com.cy ή
Tαμείο: 77 77 77 45
(Δευ - Παρ 10:00-15:00 και 1,5 ώρες πριν την έναρξη των παραστάσεων)