ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Στο San Gennaro η πίτσα έχει γεύση Νάπολης

WIZ TEAM

Ερχόμενος στην Κύπρο από το ταξίδι του στην Ιταλία και συγκεκριμένα στη Νάπολη, ο Θωμάς Χρίστου ήξερε πολύ καλά ποιο είναι το επόμενο επαγγελματικό βήμα του.

Η αγάπη του για την πίτσα χρονολογείται. Ενώ δούλευε σε χημείο ως τεχνολόγος εργαστηρίου, παράλληλα έκανε δοκιμές, δίνοντας σε φίλους και συγγενείς τη δυνατότητα να δοκιμάσουν ναπολιτάνικη πίτσα. Ακολούθως παρήγγειλε ένα επαγγελματικό φούρνο και πήγαινε σε pop-up events και parties, προσφέροντας εκεί τις πίτσες του.

Και τελικά, μετά το ταξίδι στη Νάπολη, ερχόμενος πίσω πήρε την απόφαση να φτιάξει ένα εστιατόριο στην Πάφο.

Μαζί του, εκτός από τα μυστικά της ναπολιτάνικης πίτσας έφερε και μια φωτογραφία με τον San Gennaro, τον προστάτη άγιο της πόλης, ο οποίος απεικονιζόταν σε ένα mural σε ένα μεγάλο κτήριο. Η φωτογραφία αυτή τον ενέπνευσε τόσο για το όνομα του εστιατορίου όσο και για το logo.

Αφού ήρθε τελικά και ο επαγγελματικός custom made φούρνος από τη Νάπολη, όπως επίσης και οι πρώτες ύλες (αλεύρι, αλλαντικά και γαλακτοκομικά), ο Θωμάς ήταν πλέον έτοιμος να προσφέρει τις πίτσες του στην πόλη της Πάφου.

Στο μενού υπάρχει μια επιλογή από 13 διαφορετικές πίτσες, σκορδόψωμο και calzone (με γέμιση σοκολάτα και φράουλα ή μπανάνα), τα οποία ο κόσμος απολαμβάνει μέσω take away ή επί τόπου στα λιγοστά τραπέζια, ενώ σύντομα θα προσφέρονται και μέσω delivery.

Πιο δημοφιλείς επιλογές ανάμεσα στις πίτσες είναι η Prosciutto e Funghi και η Crudo, ενώ το κοινό της San Gennaro έπειτα από παρουσία μόλις δύο μηνών αποτελείται και από πολλούς ξένους -τουρίστες αλλά και μόνιμους κατοίκους της πόλης.

Info
Τηλ. 26270490, 97676036
Θερμοπυλών 39, Πάφος
Δ-Σ 17.00-22.00