ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

«Swim Out in the Open»: Ο κοινωφελής κολυμβητικός θεσμός επιστρέφει για 6η χρονιά!

WIZ TEAM

Το «Swim Out in the Open», η ετήσια κοινωφελής δράση που απευθύνεται στους λάτρεις της κολύμβησης και διοργανώνεται από τον Ναυτικό Όμιλο Κερύνειας Κατηγορία  Masters,  θα πραγματοποιηθεί για 6η χρονιά στο Harmony Bay Hotel στη Λεμεσό, την Κυριακή 19 Νοεμβρίου, στις 09:30.

Στόχος του ετήσιου θεσμού είναι η προώθηση της άθλησης και της ευεξίας μέσα από την κολύμβηση στην ανοικτή θάλασσα και παράλληλα η οικονομική ενίσχυση κάποιου  κοινωφελή σκοπού. Φέτος, οι συμμετέχοντες καλούνται να κολυμπήσουν για ένα ενισχύσουν οικονομικά το έργο του μη-κερδοσκοπικού οργανισμού  Sistema Cyprus. Οι συμμετέχοντες μπορούν να επιλέξουν να κολυμπήσουν οποιαδήποτε απόσταση μεταξύ 200 μέτρων για αρχάριους και 5 χλ., για πιο έμπειρους κολυμβητές. Η αθλητική αυτή δράση δεν έχει ανταγωνιστικό χαρακτήρα. 

Ο οργανισμός Sistema Cyprus παρέχει σημαντικό κοινωνικό έργο, προσφέροντας δωρεάν μουσική εκπαίδευση σε παιδιά και νέους, μεταξύ αυτών και παιδιά μεταναστών, προσφύγων και παιδιά οικογενειών με χαμηλό κοινωνικό-οικονομικό και εκπαιδευτικό υπόβαθρο, μέσω της συμμετοχής τους σε μουσικές ομάδες και ορχήστρες. Μέσα από αυτό το μουσικό πρόγραμμα προωθούνται η ανθεκτικότητα των παιδιών καθώς επίσης και οι αξίες του σεβασμού και της συμπερίληψης ατόμων από ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού.  

Με τη φετινή διοργάνωση του «Swim Out in the Open», ο Ναυτικός Όμιλος Κερύνειας έχει ως σκοπό τη συγκέντρωση ενός σημαντικού ποσού που θα δοθεί στο σύνολο του ως δωρεά στο Sistema Cyprus για τη συντήρηση και αγορά μουσικών οργάνων για τους νεαρούς μουσικούς.  Όλα τα χρήματα που θα μαζευτούν από τις συμμετοχές και τις εισφορές θα διατεθούν αποκλειστικά στο Sistema Cyprus.

Εάν αγαπάτε την κολύμβηση και θέλετε κα εσείς να στηρίξετε το πολύτιμο έργο του Sistema Cyprus, μπορείτε να δηλώσετε τη συμμετοχή σας στο 6ο «Swim Out in the Open» εδώ.

Η Ανθή Λούτσιου, εκπρόσωπος τύπου της Οργανωτικής Επιτροπής του θεσμού ‘Swim Out in the Open’ ανέφερε ότι «επιδιώκουμε να είμαστε κολυμβητές με προκοινωνικές αξίες και παρεμβατική δράση στην κοινωνία στα πλαίσια της φιλοσοφίας του ‘Sports for Social Action’. Τα προηγούμενα πέντε χρόνια μαζέψαμε ποσό ύψους 30 χιλιάδων ευρώ, έσοδα τα οποία δόθηκαν στο σύνολό τους σε κοινωφελείς οργανισμούς που έχουν ως επίκεντρο τα παιδιά και τους νέους. Η διοργάνωση αυτή προσφέρει στον καθένα από εμάς την ευκαιρία να απολαύσει τη θάλασσα, να αθληθεί, και να συνεισφέρει σε ένα σκοπό υψηλής κοινωνικής αξίας».

Από την πλευρά του Sistema Cyprus, η Νικολέτα Πολυδώρου ανέφερε «είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς για τη σημαντική υποστήριξη που έχουμε από το «Swim Out in the Open» για ένα φιλανθρωπικό σκοπό που συνδυάζει τόσο τη μουσική όσο και τον αθλητισμό».

Την εκδήλωση χορηγούν η Helley Hansen και η KEAN. Με την υποστήριξη του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥΠΥ), του  Nicosia Periodontics,  του Action Global Communications, της Επαρχιακής Διοίκησης Λεμεσού/Ναυαγοσωστική Μονάδα Λεμεσού,   της Κυπριακής Ενωσης, Συμμετασχόντων σε Ολυμπιακούς Αγώνες (CYPRUS OLYMPIANS ASSOCIATION) και του RYL.