ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Συγγραφείς σκηνοθετούν τα έργα τους στο φυτώριο

WIZ TEAM

Σκηνοθετημένα Αναλόγια

Από το "θέατρο του σκηνοθέτη" στο "θέατρο του συγγραφέα"

Τα θεατρικά έργα ερμηνεύονται κατ' εξοχήν από τον σκηνοθέτη, ο οποίος οραματίζεται την παράσταση. Η ερμηνεία αυτή, μπορεί να παρεκκλίνει από την πρόθεση του συγγραφέα. Κάτι τέτοιο είναι βέβαια θεμιτό και αποτελεί στάδιο της δημιουργικής διαδικασίας, προσφέροντας στον θεατή μία ενδεχομένως διαφορετική ανάγνωση του έργου και μία άλλη οπτική ματιά. Υπάρχει όμως μεγάλο ενδιαφέρον, όταν ερχόμαστε σε επαφή με την πρόθεση και την ερμηνεία που είχε κατά νου ο συγγραφέας. Κάτι τέτοιο θα ήταν εξαιρετικά αποκαλυπτικό.

Το κοινό δεν έχει συνηθίσει σε θεατρικές παραστάσεις οι οποίες είναι σκηνοθετημένες από τους συγγραφείς των έργων. Τα αναλόγια "Συγγραφείς Σκηνοθετούν Έργα Τους", δίνουν στον θεατή την ευκαιρία να έρθει σε άμεση επαφή με τον κόσμο και την συγγραφική πρόθεση του συγγραφέα και δημιουργού του έργου.

Οι συγγραφείς Γιάννης Αγησιλάου και Ελένη Ξένου δοκιμάζουν για πρώτη φόρα να δουλέψουν με έργα τους, παρουσιάζοντάς τα υπό την μορφή σκηνοθετημένου αναλογίου. Ερμηνεύει η καταξιωμένη ηθοποιός Έρικα Μπεγέτη.

*Μετά το τέλος των αναλογίων θα ακολουθήσει συζήτηση με τους συγγραφείς.

Κείμενα/Σκηνοθεσία Ελένη Ξένου, Γιάννης Αγησιλάου
Παραγωγή HAMM BRODUCTIONS

Info
Πέμπτη 24, Δευτέρα 28-Τρίτη 29 Μαρτίου 2022
Φυτώριο, 20.00
Σύνδεσμο Εικαστικών Καλλιτεχνών και Θεωρητικών Τέχνης
Δημοτικός Κήπος Λευκωσίας
Εισιτήρια hammbroductions.com
Πληροφορίες 96127050