ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Τα 5+2 νέα εστιατόρια στη Λεμεσό

WIZ TEAM

Πέντε εστιατόρια που έχουν λειτουργήσει το τελευταίο διάστημα και άλλα δύο που έρχονται στο εγγύς μέλλον.

Ανέκαθεν η πόλη φημιζόταν για το υψηλό επίπεδο στη γαστρονομία. Λίγο τα μεγάλα ξενοδοχεία που επενδύουν στην ποιότητα και το υψηλού επιπέδου σέρβις και λίγο τα μεγάλα διεθνή brands που κατέφτασαν στο νησί τα τελευταία μερικά χρόνια, ανέβασαν σημαντικά τον πήχη στον τομέα της εστίασης.

Πιο κάτω όλα τα νέα εστιατόρια που απέκτησε ή θα αποκτήσει η Λεμεσός οσονούπω.

Cor Gastronomy

Ο βραβευμένος σεφ Chris Theofanous και τα αδέρφια Γιώργος και Χρήστος Χειμωνίδης -από το δημοφιλές λευκωσιάτικο Salt & Fire-, έφτιαξαν στην περιοχή Αμαθούντας ένα casual fine dining εστιατόριο, των 50 θέσεων, με διεθνή προσανατολισμό στην κουζίνα και με πολλά στοιχεία της φωτιάς (του ξύλου). Ένα εστιατόριο με γαστρονομικό χαρακτήρα σε πιο casual μορφή, όπου το φαγητό συμπληρώνει μια sophisticated λίστα κρασιών με 120-140 ετικέτες από όλο τον κόσμο.

Τηλ. 25725100
Αμαθούντος 139, Λεμεσός
Τρ-Σ 19.30-23.30
 

Beefbar

Ήρθε από το Monte Carlo στη Λεμεσό με σκοπό να επαναπροσδιορίσει την παραδοσιακή έννοια του «steakhouse». Το εστιατόριο προσφέρει ένα αντισυμβατικό μενού, στο οποίο συνδύαζεται το out-of-the-box mindset του street food, με πιο εκλεπτυσμένες γεύσεις και premium κοπές που χρησιμοποιούνται προέρχονται από Αυστραλία, Ιαπωνία και Ηνωμένες Πολιτείες. Είτε είστε λάτρης του εμβληματικού Wagyu είτε προτιμάτε τις πιο «γρήγορες» γεύσεις, το Beefbar στο AMARA υπόσχεται μια καθηλωτική και αξέχαστη εμπειρία.

Τηλ. 25442222
Λεωφόρος Αμαθούντας 95, Ξενοδοχείο Amara, Λεμεσός
Κ-Πεμ 19.00-10.45, Παρ-Σ 19.00-23.15
 

Prime Steakhouse

Κορυφαίες επιλογές κρεάτων, ψημένα στον signature φούρνο Mibrasa, με τους πελάτες να έχουν επίσης την ευκαιρία να απολαύσουν τους έμπειρους σεφ επί τω έργω, σε ένα αξέχαστο live carving (τεμαχισμό). Εύγευστες επιλογές θαλασσινών πιάτων συμπληρώνουν το μενού, στην απόλυτη γευστική εμπειρία surf & turf, ενώ και η λίστα κρασιών, σπάνιων ουίσκι και whisky cocktails, ολοκληρώνουν την εμπειρία. Φινάλε με ένα πούρο στην όμορφη ατμόσφαιρα του ιδιωτικού Cigar Lounge Area.

Τηλ. 25088888
City of Dreams Mediterranean, Νίκου Καββαδία, Λεμεσός
Δ & Πεμ-Κ 17:00-00:00 (κουζίνα μέχρι 23.00
 

Bao Pau

Μετά την επιτυχημένη πορεία στην πρωτεύουσα, το εστιατόριο που επαναπροσδιόρισε τη fusion κουζίνα και μας έμαθε να τρώμε peruvian style sushi, ιδιαίτερες σαλάτες, poke Hawaiian και πρωτότυπα γλυκά, όπως τα πεντανόστιμα Bao Nuts, προσφέρει τα υπέροχα πιάτα του και στη Λεμεσό.

Τηλ. 25443300
Γλάδστωνος 30B, Λεμεσός
Δ-Σ 11.00-15.30 & 18.00-23.00
 

Roe + Bone

Σε ένα εξαιρετικό location στο Παλιό Λιμάνι, προσφέρει μεσογειακή κουζίνα, με επιρροές από Γαλλία και Ασία, ενώ επίσης εξειδικεύεται σε πρώτης ποιότητας κρέατα, steak και φρέσκο ψάρι, αλλά και στα ωμά πιάτα, με τα στρείδια να κυριαρχούν στο μενού. Στο ισόγειο με τα ψηλά τραπέζια παίζουν tapas και signature κοκτέιλ, ενώ στον πάνω όροφο η εμπειρία είναι πιο… εστιατορική.

Τηλ. 99128111
Παλιό Λιμάνι, Λεμεσός
Δ-ΠΑΡ 12.00-00.00, Σ-Κ 10.00-01.00

 

Έρχονται... 

Bege Restaurant

 

Έρχεται στο St Raphael Resort στη Λεμεσό, στο εξαιρετικό από κάθε άποψη location της Μαρίνας, εκεί δηλαδή που μέχρι πρόσφατα (και για πολλά χρόνια) βρισκόταν το Sailor’s Rest. Το Bege όπως διαβάζουμε είναι ένα εστιατόριο με fusion cuisine και έμφαση στο ψάρι και το καλό κρασί. Σημαντικό είναι να ειπωθεί πως πίσω από το εν λόγω εστιατόριο βρίσκεται ο Λούης Πιερίδης, ιδιοκτήτης του πολύ δημοφιλούς εστιατορίου Biege που μεσουρανούσε στην πόλη πριν από μερικά χρόνια. Το Bege δεν έχει λειτουργήσει επίσημα ακόμα, αν και από τα stories στο Instagram αντιλαμβανόμαστε ότι ενδεχομένως να έχει γίνει ένα soft opening αυτές τις μέρες.

Νέο upscale εστιατόριο από την ομάδα του Dionysus Mansion

H ομάδα ιδιοκτητών του δημοφιλούς εστιατορίου με τη δημιουργική κουζίνα και τις comfort επιλογές, που τα τελευταία 8 χρόνια έχει δώσει διαπιστευτήρια ουκ ολίγες φορές (βρίσκεται στη λίστα με τα WiZ 50 Best Restaurants), ετοιμάζει ένα νέο μεγάλο γαστρονομικό πρότζεκτ στην πόλη -μεγαλύτερο από το Dionysus Mansion. Όπως μας έχει αποκαλύψει ο ίδιος ο Γιώργος Ζαχαρόγλου, στόχος της ομάδας του Dionysus Mansion (ιδιοκτήτες και σεφ) είναι μέσα στην τρέχουσα χρονιά (περί τα τέλη ή έστω αρχές του 2025) να πάρει σάρκα και οστά το νέο μεγαλεπίβολο γαστρονομικό πρότζεκτ. Ένα upscale εστιατόριο, που έστω κι αν ακόμα δεν γνωρίζουν πολλά για τη φιλοσοφία του μενού, σίγουρα και σε αυτό θα δίνεται μεγάλη έμφαση στο κρασί. Γνωρίζουμε παρόλα αυτά το location του, αφού αυτό θα δημιουργηθεί στον χώρο του πρώην Terra Mare, απέναντι από το Chesters.