ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Τα 5 νέα μαγαζιά στο νησί

WIZ TEAM

Οι νέες αφίξεις, με όλα τα μαγαζιά που άνοιξαν πρόσφατα και έγιναν θέμα στο WIZ την εβδομάδα που μας πέρασε!

Τρεις νέες καφετέριες στην πρωτεύουσα και ένα ασιατικό μαζί με ένα ιταλικό στα παράλια, είναι τα μαγαζιά που φέρνουν νέο αέρα αυτές τις μέρες, οι οποίες, όπως φαίνεται, αποδεικνύονται ηλιόλουστες και χαρούμενες!

Ανακαλύψτε πιο κάτω όλα τα νέα στέκια της πόλης!

 

COFFEE HUT

Την ώρα που εσύ κάνεις business plan με πολλά μηδενικά στο τέλος, την ώρα που σκέφτεσαι φανφάρες και μεγαλεία, ο Μιχάλης σκέφτηκε απλώς να φτιάξει ένα λιλλιπούτειο café που η έμφαση θα δίνεται στον καφέ και όχι στα παρεμφερή. Έφτιαξε λοιπόν την «καλύβα» του στον Αρχάγγελο, την ονόμασε Coffee Hut, και από τις 6 το πρωί φτιάχνει καφέδες για όσους περνάνε από τον πιο πολυσύχναστο δρόμο της περιοχής.

Στην ερώτηση του εκατομμυρίου «πόσους καφέδες πουλάτε κάθε μέρα;», η απάντηση δεν μας εξέπληξε και τόσο, αν αναλογιστεί κανείς ότι στα 5 λεπτά που περιμένεις για τον καφέ σου, περιμένουν μαζί σου, άνετα, άλλα 4-5 άτομα. «Καθημερινά φεύγουν από εδώ, μέσω του take away (σ.σ. σε αυτή τη φάση δεν προσφέρεται ακόμα υπηρεσία delivery), τουλάχιστον 150 καφέδες. Ειδικά μάλιστα την Παρασκευή, το νούμερο εκτοξεύεται ακόμα περισσότερο».

Σημαντικότατος αριθμός στον μόλις ένα μήνα που λειτουργεί το cafe. «Και γιατί Coffee Hut;», ρωτάμε καπάκι. «Λόγω μεγέθους. Το μαγαζί είναι μικρό σαν καλύβα».

Όπως τα πολύτιμα δώρα που μπαίνουν σε μικρά κουτάκια, έτσι και ο εξαιρετικός Illy καφές του Coffee Hut βγαίνει από αυτό το μικρό μαγαζάκι στον Αρχάγγελο, το οποίο έχει ήδη προλάβει να κάνει γκελ στον κόσμο της περιοχής και όχι μόνο.

Ο ιδιοκτήτης Μιχάλης, έχοντας τεράστια εμπειρία (σχεδόν 25 χρόνια), η οποία προκύπτει από το πέρασμά του από πολύ γνωστά cafe της πρωτεύουσας, γνωρίζει πολύ καλά ότι ο κόσμος δεν θέλει τίποτα περισσότερο από ποιότητα, συνέπεια και φυσικά τη διαπροσωπική επαφή, έστω κι αν θα κάνει μια μικρή στάση μόνο για δύο λεπτά, για να πάρει έναν καφέ στο χέρι και να φύγει.

Σε ότι αφορά στην ποιότητα, πέραν από τον ίδιο τον Illy, που σαφέστατα αποτελεί εχέγγυο εξαιρετικής γεύσης, ο ίδιος έχει παρακολουθήσει όλα σχεδόν τα σεμινάρια του Specialty Coffee Association.

Και παρόλο που καθημερινά (7 μέρες τη βδομάδα) είναι εκεί από τις 6 το πρωί ως τις 7 το απόγευμα, δηλώνει ενθουσιασμένος και ερωτευμένος με τη δουλειά του. «Το κάνω με αγάπη και ευχαρίστηση και ο κόσμος δείχνει να το εκτιμά. Εξ ου και η ενέργεια που έχω, έτσι ώστε να μπορώ να ανταπεξέλθω».

Info
Τηλ. 22642642
Λεωφόρος Λυκαβητού 15Δ, Έγκωμη
Δ-Κ 6.00-19.00

 

KIKU ASIAN

Η προτίμηση του κοινού προς τη σύγχρονη, ασιατική κουζίνα, είναι πλέον δεδομένη. Τα noodles, τα bao buns και το sushi αποτελούν για πολλούς καθημερινή συνήθεια, με τους food lovers να αναζητούν πλέον νέες εξωτικές γεύσεις που θα τους συναρπάσουν.

Μια νέα πρόταση στην κατηγορία αυτή αποτελεί και το Kiku Asian, που άνοιξε τις πόρτες του τον Δεκέμβριο, στην περιοχή του Παραλιμνίου και συγκεκριμένα στην οδό Τάσου Μάρκου.

Με το ξύλο και το πράσινο χρώμα να κυριαρχούν στη διακόσμηση, στον υπέροχο χώρο του Kiku Asian θα γευτείτε νόστιμη ασιατική fusion κουζίνα με γνώριμες επιλογές και ποιοτικές πρώτες ύλες.

Είτε για delivery στη δουλειά, είτε για take away στο σπίτι, είτε για μία έξοδο για χαλαρό δείπνο, το φαγητό στο Kiku Asian είναι μια ολοκληρωμένη εμπειρία που αξίζει να ζήσετε, αφού στο μενού οι επιλογές είναι αμέτρητες.

Το delivery και το take away λειτουργούν καθημερινά από τις 13:00 μέχρι τις 23:00, ενώ το dine in από τις 17:00 μέχρι τις 23:00.

 Info
Τηλ. 23000032
Τάσου Μάρκου 9, Παραλίμνι, Αμμόχωστος
ΔΕΥ-ΚΥΡ 13.00-24.00

 

URBANO COFFEE 11

Η ανεπτυγμένη περιοχή της Έγκωμης είναι ιδανική για βόλτες για καφέ, ψώνια ή για φαγητό, αφού οι επιλογές που προσφέρει πλέον είναι πολλές και ποιοτικές.

Ένα τέτοιο ποιοτικό μέρος είναι και το Ubrano Coffee 11, που άνοιξε τις πόρτες αποφασισμένο να γίνει το επόμενο στέκι των πρωτευουσιάνων.

Ένα café διαφορετικό από τα άλλα, εμπνευσμένο από τα χαρακτηριστικά 5 μεγάλων προσωπικοτήτων όπως είναι η Φρίντα Κάλο, ο Άλμπερτ Αϊνστάιν, ο Τσάρλι Τσάπλιν, η Μέριλιν Μονρόε και η τραγουδίστρια Έιμι Γουάινχαουζ. Εδώ μπορείτε να βγείτε για το καθιερωμένο σας καφεδάκι και όχι μόνο.

Με μοντέρνα διακόσμηση σε γήινα - φωτεινά χρώματα, στον καλαίσθητο χώρο με τα γκράφιτι και τις ωραίες μουσικές, θα δοκιμάσετε τον δικό τους specialty ιταλικό καφέ, τα ubrano specials, ροφήματα όπως donutccino, cheesecake και creamy oreo, smoothie, αλλά και chillers, φρέσκους χυμούς και οργανικό τσάι.

Στο μενού, εκτός από τις πολλές επιλογές στα ροφήματα, θα βρείτε και νόστιμα σνακ καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, όπως σπιτικά γλυκά, σάντουιτς και αρτοπαρασκευάσματα. 

Το ωράριο του χώρου είναι Δευτέρα με Παρασκευή από τις 07.00 μέχρι τα μεσάνυχτα και το Σαββατοκύριακο από τις 09.00 το πρωί μέχρι αργά τα μεσάνυχτα.

Προσφέρεται επίσης υπηρεσία delivery, μέσω της εφαρμογής της Wolt.

 Info
Τηλ. 22010011
Μάρκου Δράκου 1, Έγκωμη, Λευκωσία
ΔΕΥ-ΠΑΡ 07-00-24.00-ΣΑΒ-ΚΥΡ 09.00-24.00

 

AMBER AND JOE

Με δεδομένο πως η Λευκωσία αγαπάει τον καλό καφέ, τα μαγαζιά όπου μπορείς να απολαύσεις καφέ και μάλιστα να τον συνδυάσεις με νόστιμες επιλογές σε πρωινό ή γρηγορά γεύματα, αυξάνονται συνεχώς.

Ένα τέτοιο μέρος είναι και το Amber and Joe, το νέο café που εδώ και λίγους μήνες έκανε την εμφάνισή του στον Στρόβολο. Πρόκειται για ένα specialty roastery brand που αντιπροσωπεύει τους ανθρώπους που αγαπούν τον καφέ και το οποίο στεγάζεται σε έναν μίνιμαλ και πολύ προσεγμένο χώρο!

Ένα ιδανικό σημείο για μια στάση που θα σε βοηθήσει στο να αποφορτιστείς από την καθημερινότητα και την πίεση των ημέρων ή να ξεκινήσεις νωρίς την μέρα σου με καφέ υψηλής ποιότητας, τον οποίο μπορείς να συνοδεύσεις με αλμυρές ή γλυκές επιλογές.

Ο χώρος είναι pet friendly, ενώ μάθε πως μπορείς να προμηθευτείς τον δικό τους καφέ και για το σπίτι.

Το Amber and Joe προσφέρει υπηρεσίες delivery μέσω της Wolt, του Foody αλλά και μέσω τηλεφώνου.

Photo credits: @cyfoodgram

Info
Τηλ. 22448448
Λεωφ. Στροβόλου 118, Λευκωσία
ΔΕΥ-ΠΑΡ 07:00-18:00, ΣΑΒ 08:00-16:00

 

OGGI PASTA FRESCA

Oggi στα ιταλικά σημαίνει σήμερα, το οποίο «σήμερα» παραπέμπει στη φρεσκάδα όλων των υλικών που υπάρχουν στην κουζίνα, από την pasta που είναι φρέσκια, της ημέρας, ως τις σάλτσες που φτιάχνονται από το μηδέν.

Μια παρέα φίλων, οι οποίοι έχουν πάθος για τα φρέσκα ζυμαρικά, δημιούργησε το νέο ιταλικό στην Πάφο, αντλώντας έμπνευση για το όνομα και το logo από τον διάσημο πονηρό γάτο που εμφανίστηκε ως καρτούν στα late 80s.

Στόχος τους είναι να σερβίρουν καθημερινά, μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, φρέσκα ζυμαρικά -ποτέ προμαγειρεμένα, μισοβρασμένα ή οτιδήποτε άλλο.

Πολύ σύντομα θα έχουμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε τις 100% ιταλικές συνταγές του Oggi, από επιλεγμένα υλικά άριστης ποιότητας. «Ετοιμάζουμε τις σάλτσες και τη ζύμη μας από το μηδέν, στη δική μας κουζίνα. Έτσι, τα πιάτα μας, όχι μόνο έχουν περισσότερη γεύση ως αληθινά, σπιτικά ζυμαρικά, αλλά απορροφούν τις σάλτσες και τις γεύσεις καλύτερα, με αποτέλεσμα, κάθε πιάτο ζυμαρικών να έχει εκπληκτική γεύση!», αναφέρουν οι ίδιοι και μας γεμίζουν με προσδοκίες.

«Pasta fresca για εμάς δεν είναι απλώς μια υπόσχεση, είναι το πάθος μας».

Το εξαιρετικό σε design εστιατόριο Oggi, το οποίο δημιουργήθηκε από το αρχιτεκτονικό γραφείο Tziolis Group, όπως ενημερωνόμαστε, θα είναι έτοιμο να υποδεχτεί το κοινό σε περίπου δέκα μέρες (21/02/22).

Info
Αλφρέδου, Πάφος
ΚΥΡ-ΠΕΜ 11.00-00.00, ΠΑΡ&ΣΑΒ 11.00-03.00