ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Τα 7 αυθεντικά Χριστουγεννιάτικα Χωριά της Κύπρου - Όλες οι πληροφορίες και το πρόγραμμα

WIZ TEAM

Όλα όσα θα συμβούν κατά την περίοδο των γιορτών στα επτά πανέμορφα παραδοσιακά χωριά και δήμους της Κύπρου.

Ο Αγρός, η Δερύνεια, τα Λεύκαρα, ο Καλοπαναγιώτης, η Κυπερούντα, η Λαϊκή Γειτονιά και το Φικάρδου βάζουν τα γιορτινά τους και διαχέουν το χριστουγεννιάτικο πνεύμα, εντυπωσιάζοντας ντόπιους, ξένους, μικρούς και μεγάλους επισκέπτες.

Ψυχαγωγικές εκδηλώσεις, περίπτερα με τοπικά προϊόντα και χειροτεχνήματα, εργαστήρια οινογαστρονομίας και χειροτεχνίας, δραστηριότητες στη φύση,  ξεναγήσεις στα χωριά, εστιατόρια και καταλύματα της ευρύτερης περιοχής με πεντανόστιμα γιορτινά μενού και άλλες πολλές εκπλήξεις θα μας προσφέρουν 100% κυπριακές χριστουγεννιάτικες εμπειρίες.


Το κάθε χωριό έχει δημιουργήσει μια δική του θεματική. Για παράδειγμα, το Φικάρδου έχει μετατραπεί όπως και πέρσι σε μεσαιωνικό χωριό, ενώ στην Κυπερούντα οι επισκέπτες θα μπορούν να συναντήσουν ξωτικά και να απολαύσουν τοπικά προϊόντα, όπως για παράδειγμα το μήλο. Για πρώτη φορά φέτος ο θεσμός των Χριστουγεννιάτικων Χωριών πάει και στην πρωτεύουσα, και πιο συγκεκριμένα στη Λαϊκή Γειτονιά, μια εξέλιξη που συνάδει και με το όραμα του Υφυπουργείου Τουρισμού για αναζωογόνηση της περιοχής της παλιάς Λευκωσίας.

Η περίοδος λειτουργίας των Χριστουγεννιάτικων Χωριών είναι από τις 25 Νοεμβρίου 2023 μέχρι τις 14 Ιανουαρίου 2024 (συμπεριλαμβανομένης), από Παρασκευή μέχρι Κυριακή και αργίες.

Ειδικά για την περίοδο από 27 Δεκεμβρίου 2023 μέχρι 4 Ιανουαρίου 2024 θα λειτουργούν καθημερινά.

Δείτε πιο κάτω γενικές πληροφορίες για το κάθε Χριστουγεννιάτικο Χωριό, αλλά και πληροφορίες για το πρόγραμμα.


ΑΓΡΟΣ

Γενικές πληροφορίες

Πρόγραμμα

Εργαστήρια

 

ΔΕΡΥΝΕΙΑ

Γενικές πληροφορίες

Πρόγραμμα

 

ΦΙΚΑΡΔΟΥ

Γενικές πληροφορίες

Πρόγραμμα

 

ΚΑΛΟΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Γενικές πληροφορίες

Πρόγραμμα

 

ΚΥΠΕΡΟΥΝΤΑ

Γενικές πληροφορίες

Πρόγραμμα

 

ΛΑΪΚΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ

Γενικές πληροφορίες

Πρόγραμμα

 

ΛΕΥΚΑΡΑ

Γενικές πληροφορίες

Πρόγραμμα