ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Τα Καλύτερα Ethnic Εστιατόρια στην Κύπρο

WIZ TEAM

Ανάμεσα στα 50 Καλύτερα Εστιατόρια του νησιού, όπως αναδείχθηκαν στα WiZ 50 Best Restaurants 2022, συναντούμε και μερικά εστιατόρια που προσφέρουν εξαιρετικά πιάτα με ethnic καταβολές.

Aσιατική, ινδική, νοτιοαμερικάνικη και άλλες κουζίνες του κόσμου εκπροσωπούνται επάξια από τη γαστρονομική σκηνή του νησιού και φιγουράρουν στο WiZ γενικά, αλλά και ειδικά (ορισμένα εξ αυτών) στη λίστα με τα WiZ 50 Best Restaurants.

Δείτε πιο κάτω ποια είναι τα 4  Καλύτερα Ethnic Εστιατόρια της Κύπρου, με τη σειρά κατάταξής τους στα πρόσφατα WiZ 50 Best Restaurants.


Διαβάστε επίσης: Η τελική κατάταξη των WiZ 50 Best Restaurants

11. FARMYARD (THE)

Έθνικ
Κάθηκας, Πάφος
70009696
Head σεφ: Σάββας Ιακωβίδης 

Μια ανακάλυψη, δίνει υπόσταση στον γαστρονομικό χάρτη της περιοχής. Εξαιρετικό ασιατικό comfort food, σε ένα εστιατόριο που αισθητικά μοιάζει με ταβέρνα. Eντυπωσιακό μενού από Dim-sum πιάτα άψογα εκτελεσμένα, best seller τα Dumplings, ίσως τα καλύτερα του νησιού. Oλόφρεσκες πρώτες ύλες και δικής τους παραγωγής λαχανικά και βότανα. Ευγενικό και προσωποποιημένο σέρβις, μεγάλη γκάμα από Gins. Το καλοκαίρι στη βεράντα βλέπεις τον αμπελώνα του Κάθηκα, είναι από τα εστιατόρια που επιστρέφεις. 

28. MASALAS 

Έθνικ
Δεκέλεια, επ. Λάρνακας
24644950
Head σεφ:  Sabir Ali

Με οriental ατμόσφαιρα σε μια σάλα με λιτά έπιπλα και μια μεγάλη γκάμα γεύσεων με κλασικές σπεσιαλιτέ ενός τυπικού ινδικού εστιατορίου. Καλές πρώτες ύλες και πιάτα με απαλά αρωματικά μέχρι σκανδαλιστικά πικάντικα. Στον κατάλογο όλα τα αγαπημένα: samosas, γευστικά κάρι, μυρωδάτο ρύζι pulao, αρνίσια κεμπάπ, χορτοφαγικά πιάτα και λάσι. Το κλασικό κοτόπουλο tikka, που το μαρινάρουν σε γιαούρτι και μπαχαρικά, τσιτσιρίζει την ώρα που φτάνει στο μαντεμένιο σκεύος. Νόστιμη κουζίνα, γρήγορη εξυπηρέτηση, ενημερωμένη λίστα κρασιών από τον διεθνή και κυπριακό αμπελώνα. 

29. TOCAYO

Έθνικ
Πρεβέζης 10, Λευκωσία
70088089
Σεφ: Ανδρέας Ανδρέου 

Mίνιμαλ concept στο ντεκόρ, fusion κουζίνα προσανατολισμένη στις γεύσεις της νοτιοανατολικής Ασίας και της Λατινικής Αμερικής, talk of the town από την πρώτη μέρα. Ο Αντρέας Αντρέου επιβεβαιώνει το ταλέντο του με δημιουργικά πιάτα, εναλλαγές σε γεύσεις, αρώματα και υφές από καλά υλικά. Σε μερικά πιάτα χάνεται η ισορροπία, με τις γεύσεις να είναι πολύ γλυκές ή πολύ αλμυρές. Μικρή λίστα κρασιών, κυπριακά μόνο από ένα οινοποιείο, όμορφη ημικύκλια μπάρα με νόστιμα κοκτέιλ από την ομάδα του Lost + Found, άψογη εξυπηρέτηση. 

48. MATSUHISA

Έθνικ
Amara Hotel, Λεωφ. Αμαθούντος 95, Άγιος Τύχωνας, Λεμεσός         
25442222
Executive σεφ: Nobu Matsuhisa
Chef de cuisine of Matsuhisa Limassol: Petros Pfeiffer Kefalas 

Το international brand του Nobu στο πεντάστερο Amara Hotel, κρατάει τα βασικά χαρακτηριστικά του brandname. Χαλαρό όμορφο περιβάλλον, ειδικά στον εξωτερικό χώρο. Το μενού παραμένει σταθερό, εδώ εντάσσονται και κάποια πιάτα με τοπικές πρώτες ύλες. Δεν δοκιμάσαμε την καλύτερη εκδοχή του Black cod, ούτε αξιομνημόνευτα rolls. Το λαβράκι ήταν το ωραιότερο πιάτο της βραδιάς, όπως και τα καλοφτιαγμένα γλυκά. Στα ποτά δεν προτάθηκαν καν τα κοκτέιλ που συνήθως έχουν τα Matsuhisa bar. Ικανοποιητικό, αλλά κάπως διεκπεραιωτικό.