ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

«Τα κλωστρούθκια» είναι το νέο hot spot για φωτογραφίες

WIZ TEAM

Ένα συλλογικό έργο φτιαγμένο από κομμάτια πλεκτών με την τεχνική του σμιλιού/crochet, με τη συμμετοχή 100 γυναικών από όλη την Κύπρο!

Το έργο το έφτιαξαν γυναίκες Ελληνοκύπριες, γυναίκες που είναι από άλλες χώρες αλλά διαμένουν μόνιμα στην Κύπρο, γυναίκες που συμμετέχουν σε διάφορα οργανωμένα σύνολα, όπως το Κέντρο Ενηλίκων Γεροσκήπου, ομάδα από την Πέγεια, δύο ομάδες από τη Λεμεσό και Τουρκοκύπριες γυναίκες που από παλιά συμμετείχαν σε αυτή την προσπάθεια. Όλες οι γυναίκες έπλεκαν μαζί!

Η Πολιτιστική Κίνηση exARTis παρουσίασε το Σάββατο 20 Ιανουαρίου μια νέα εικαστική εγκατάσταση σε δημόσιο χώρο, από την ομάδα Peace2peace/Connective Threads, σε επιμέλεια Έλενας Δανιήλ. Όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ η Επιμελήτρια του Project «Τα κλωστρούθκια», Έλενα Δανιήλ, πρόκειται για ένα συλλογικό έργο, φτιαγμένο από κομμάτια πλεκτών με την τεχνική του σμιλιού/crochet.

100 γυναίκες από όλη την Κύπρο συγκέντρωσαν πάνω από 500 πλεκτά κομμάτια, με στόχο τη νέα εικαστική εγκατάσταση που τοποθετήθηκε στην Αγορά της Πάφου. 

«Πρόκειται για έργο κοινωνικής αποδοχής, συμπερίληψης, μετάδοσης νέων γνώσεων, ελπίδας και ένταξης στον κοινωνικό ιστό της πόλης, που αγκαλιάστηκε από γυναίκες από όλες τις κοινότητες της Κύπρου, οι οποίες συνεργάστηκαν για τη δημιουργία του τους τελευταίους επτά μήνες. Αυτή η μικρή κοινότητα που δημιουργήσαμε προς το σκοπό αυτό, σταμάτησε ένα διάστημα λόγω της πανδημίας, αλλά επαναδραστηριοποιήθηκαν».

Όπως αναφέρει η Έλενα Δανιήλ Σήμερα, συνεχίζει η ίδια, πρόσθεσε με τη στήριξη όλων των γυναικών που συμμετέχουν στην ομάδα. Προσωπικά, είπε η κ. Δανιήλ, για την ίδια η προσπάθεια είναι πολύ συγκινητική γιατί υπάρχει ο ίδιος ο ενθουσιασμός, για να τη δημιουργία των πλεκτών κομματιών.

Την εκδήλωση και το έργο εγκαινίασε η Γεωργία Ντέτσερ, Γενική Διευθύντρια του Θεάτρου Ριάλτο / Καλλιτεχνική Διευθύντρια της ΠΠτΕ Παφος2017. Το δρώμενο επενδύθηκε μουσικά από ομάδα μαθητών από το Μουσικό Σχολείο Πάφου που αποτελείτο από τις Σοφία Πεγειώτη, Ειρήνη Χριστοφίδου, Κωνσταντίνα Χριστοφίδου, Ella Zou Zitong.

Σημειώνεται πως η δράση είναι αφιερωμένη στη μνήμη της Χριστιάνας Μουζούρη, συν-ιδρύτριας της Peace2peace / Connective Threads, αφού το μπλέξιμο κομματιών είχε ξεκινήσει με τη συμμετοχή της ίδιας.

(ΚΥΠΕ/ΚΠ/ΓΒΑ)