ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Τα κορυφαία 7 μέρη για να επισκεφθείτε στην Κύπρο

WIZ TEAM

Η Κύπρος αποτελεί έναν από τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς της Μεσογείου και της Ευρώπης. Αυτό, κάθε άλλο παρά τυχαίο είναι, αφού η Μεγαλόνησος έχει καταφέρει να συνδυάσει όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που αναζητά ο επισκέπτης: όμορφο περιβάλλον και τοπία, πολιτισμό και ιστορία, φιλόξενους ανθρώπους και εξαιρετικό φαγητό.

Παράλληλα, η Κύπρος έχει καταφέρει να προσελκύσει πολλούς και διαφορετικούς τύπους ταξιδιωτών, από νεαρές ηλικίες που αναζητούν έντονη ζωή και δραστηριότητες, μέχρι οικογένειες και ηλικιωμένους που ψάχνουν έναν προορισμό για χαλάρωση και ανασυγκρότηση.

Λευκωσία

Η πρωτεύουσα της Κύπρου αποτελεί από μόνη της ένα σημείο ενδιαφέροντος, έναν προορισμό με πλούσια ιστορία, γραφικά σοκάκια και όμορφη ατμόσφαιρα. Δεν θα χρειαστείτε πολύ για να περιηγηθείτε στο ιστορικό κέντρο, ξεκινώντας από την εντός των τειχών παλιά πόλη και περνώντας από τους ναούς και τους πεζόδρομους που σφύζουν από ζωή. Υπάρχουν πολλά εστιατόρια για να δοκιμάσετε ντόπιες νοστιμιές, αλλά και cafe και μπαρ για να διασκεδάσετε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Για πληροφορίες σχετικά με τη Λευκωσία και τις άλλες όμορφες πόλεις του νησιού διαβάστε περισσότερα εδώ.
 

Τρόοδος

Μία εξαιρετική επιλογή για τους λάτρεις της υπαίθρου και της πεζοπορίας. Αν και νησί, η Κύπρος έχει ορεινό όγκο, με την κορυφή του όρους Τρόοδος να αγγίζει τα 1.951 μέτρα! Πραγματικά αξίζει μία εκδρομή στην περιοχή για να θαυμάσετε την εντυπωσιακή θέα που φτάνει μέχρι τη θάλασσα και να περπατήσετε στις περιπατητικές διαδρομές. Αν επισκεφθείτε την Κύπρο το χειμώνα, είναι πιθανό να πετύχετε το Τρόοδος και χιονισμένο.

Μονή Κύκκου

Μία από τις ιστορικότερες μονές της Κύπρου αποτελεί η Ιερά Μονή της Παναγίας του Κύκκου, η οποία ανεγέρθηκε κατά τα βυζαντινά χρόνια, τον 11ο αιώνα μ.Χ. Βρίσκεται σε λειτουργία μέχρι και σήμερα και φιλοξενεί αρκετούς μοναχούς. Μπορείτε να την επισκεφθείτε για να θαυμάσετε την κομψή αρχιτεκτονική και τις σπάνιες εικόνες που φιλοξενεί.
 

Παραλία Νησί

Η Αγία Νάπα είναι ένας κορυφαίος προορισμός για τη νεολαία, με τη ζωή στην πόλη να γίνεται ακόμα πιο έντονη μετά τη δύση του ήλιου. Ωστόσο, αυτό που ξεχωρίζει στην περιοχή είναι η παραλία «Νησί», η οποία ονομάστηκε έτσι λόγω του μικρού νησιού που έχει ακριβώς μπροστά της. Τα νερά είναι καταγάλανα, η άμμος είναι ψιλή και χρυσή, η παραλία είναι ένας επίγειος παράδεισος. Εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες κάθε χρόνο δεν χάνουν την ευκαιρία να βουτήξουν ή να κάνουν water sports.
 

Τάφος των Βασιλέων

Ένας προορισμός, ένα μνημείο παγκόσμιας ιστορικής κληρονομιάς που δεν πρέπει να χάσουν οι λάτρεις της ιστορίας. Η νεκρόπολη βρίσκεται κοντά στην πόλη της Πάφου και εκτείνεται σε μία έκταση που ξεπερνά το 1 τετραγωνικό χιλιόμετρο. Χρονολογείται στον 4ο αιώνα π.Χ. και έχει διασωθεί σε εντυπωσιακό βαθμό. Θα γοητευθείτε από τους εντυπωσιακούς τάφους και την επιβλητική ατμόσφαιρα του μνημείου.
 

Ακρωτήριο Κάβο Γκρέκο

Λίγο πιο πέρα από την Αγία Νάπα υπάρχει μία προστατευόμενη περιοχή μοναδικής ομορφιάς, το Ακρωτήριο Κάβο Γκρέκο. Τα νερά του είναι τόσο διάφανα που μπορείτε να δείτε τα ψάρια στο βυθό, ενώ είναι ένας πολύ δημοφιλής προορισμός για αγνή αναψυχή και καταδύσεις. Η φύση δείχνει να έχει κάνει το θαύμα της στο συγκεκριμένο σημείο, με το τοπίο να είναι συγκλονιστικό.
 

Αλυκή Λάρνακας

Πρόκειται για έναν μοναδικού κάλους υδροβιότοπο, ιδανικό προορισμό για τους φίλους της φύσης. Πρόκειται ουσιαστικά για τέσσερις λίμνες με αλμυρό νερό, από τις οποίες περνούν πολλές χιλιάδες πτηνά κάθε χρόνο. Θα έχετε την ευκαιρία να συναντήσετε και τα εντυπωσιακά, πανέμορφα ροζ φλαμίνγκο που κάνουν τη στάση τους στην περιοχή. Είναι ένα προστατευόμενο σημείο με μεγάλη περιβαλλοντολογική σημασία που προστατεύεται από διεθνείς συμβάσεις.