ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Τα νέα εγχειρήματα με τη γευστική σφραγίδα του Τίμου Ζαχαράτου

ΜΑΡΙΑ ΦΑΝΤΗ

Είναι σίγουρο ότι θα δούμε πολλές ανακατατάξεις και νέες αφίξεις στη μετά-καραντίνα εποχή που ζούμε τώρα και είναι δεδομένο ότι κάθε κρίση δημιουργεί νέες ευκαιρίες.

Όσοι παρακολουθούν τη γαστρονομική σκηνή της χώρας μας ασφαλώς γνωρίζουν τον Τίμο Ζαχαράτο, τον δυναμικό σεφ αλλά και επιχειρηματία, αφού είναι ιδιοκτήτης εστιατορίου και διευθύνει και την εταιρεία «Fine Dining Company». Μάλιστα, ετοιμάζεται σε λίγες μέρες να ανοίξει ένα ολοκαίνουργιο μαγαζί στη Λεμεσό και ταυτόχρονα ανανεώνει το υφιστάμενο μαγαζί του.

Εμείς συναντήσαμε τυχαία τον αγαπημένο σεφ, ο οποίος προετοιμάζεται πυρετωδώς για όσα θέλει να μας παρουσιάσει, και μιλήσαμε για τα νέα του βήματα και πώς τον βρίσκει η μετά καραντίνα εποχή. Με ένα νέο εντυπωσιακό μαγαζί δίπλα στη θάλασσα, τη συνεργασία σου με την κουζίνα αγαπημένου μπαρ της Λεμεσού αλλά και την επαναλειτουργία του αγαπημένου street food μαγαζιού του σε άλλο σημείο της πόλης, φαίνεται πως ο επόμενος μήνας θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον για τον Τίμο Ζαχαράτο - και με το παραπάνω.

Ο σεφ έκανε την επανεκκίνησή του στο γνωστό εντυπωσιακό μπαρ στο παλιό λιμάνι Λεμεσού, Bar De Soleil, όπου με την εταιρεία του έχει επιμεληθεί το μενού του. Οι γεύσεις του μπαρ καταγράφουν ανεβασμένες επιδόσεις, αφού η κουζίνα του στέκεται για πρώτη φορά μετά το άνοιγμά του επάξια δίπλα στην πολύ καλή μπάρα του. Η κουζίνα ξεκινά από το πρωί με brunch και έπεται γεύμα και μια σειρά από πιάτα της δικής του φιλοσοφίας που έχουν ως βάση τη γαλλική κουζίνα αλλά και επιρροές από την ασιατική.

Νέο, hot, που θα εντυπωσιάσει είναι το Ovio, ένα μαγαζί δίπλα στη θάλασσα που αν και άνοιξε πέρσι το καλοκαίρι τις πόρτες του, φέτος ουσιαστικά επαναλειτουργεί με τη φιλοσοφία του κοκτέιλ μπαρ. Με μαξιλάρες και καθίσματα μέσα στην άμμο, με δάδες και λαμπάκια στη διακόσμηση, ο Τίμος και η ομάδα του δημιούργησαν ένα ειδυλλιακό μαγαζί που σε ταξιδεύει σε εξωτικά τοπία ενώ βρίσκεσαι μέσα στο κέντρο της πόλης. Οι πινελιές από ισπανικά τάπας δεν λείπουν από το μενού. Πιάτα όπως το βοδινό carpaccio και τα στρείδια είναι μερικές από τις επιλογές που θα βρει κάποιος ενώ ο χώρος θα λειτουργεί από το πρωί και θα προσφέρει και brunch.

Αέρας ανανέωσης και για το street food μαγαζί του σεφ, Street Food Hooligans, το οποίο πρωτοσυναντήσαμε στην πλατεία Σαριπόλου και προσφέρει πληθωρικά απολαυστικά burgers. Το μαγαζί μεταφέρεται μέσα στον επόμενο μήνα σε ένα κεντρικό σημείο της πόλης όπου ο κόσμος θα έχει πιο εύκολη πρόσβαση για να απολαύσει τις νοστιμιές του. Εκτός από τα αγαπημένα burgers που μας έχουν ενθουσιάσει, το Street Food Hooligans θα εντάξει στο μενού του και brunch επιλογές.

Προς το παρόν, ο γνωστός σεφ θα βρίσκεται για λίγες μέρες στην κοσμοπολίτικη Μύκονο όπου έχει αναλάβει μέσω της εταιρείας του (που έχει έδρα τη Μύκονο αλλά και την Κύπρο), ένα μεγάλο event όπου θα προσφέρει περουβιανές γεύσεις.

Παραμένοντας προσηλωμένος στον στόχο του, που είναι να πετύχει στον τομέα της μαγειρικής, φαίνεται πως ο σεφ θα μονοπωλήσει το ενδιαφέρον μας τους επόμενους μήνες και εμείς ευχόμαστε τα καλύτερα.