ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Τα Ψαράκια του Νίκου είναι μια απόδειξη ότι στην Κύπρο βρίσκεις φρέσκο ψάρι

WIZ TEAM

«Όταν πληρώσεις βρίσκεις τα πάντα», απαντά αμέσως ο κύριος Νίκος Σαββίδης, στην ερώτησή μας κατά πόσο υπάρχει φρέσκο ψάρι στην Κύπρο.

Φωτογραφίες: Ντέμης Σιρανίδης

Υπάρχει μια γενική εντύπωση, του λέμε, πως παρότι είμαστε νησί εντούτοις δεν φημιζόμαστε και τόσο για το φρέσκο ψάρι μας. Και ότι δύσκολα βρίσκεις να φας φρέσκο ψάρι σε εστιατόρια και ταβέρνες. Όντας άριστος γνώστης του συγκεκριμένου είδους, αφού εδώ και 33 χρόνια διατηρεί στη Λεμεσό την ίσως πιο δημοφιλή ταβέρνα της πόλης, το «The Old Neighborhood», γνωστή και ως «Τα ψαράκια του Νίκου», δεν χρειάστηκε να επεξεργαστεί και πολύ την απάντησή του: «Όταν πληρώσεις βρίσκεις τα πάντα», μας αναφέρει χαρακτηριστικά, εννοώντας τόσο τη δική του πλευρά, αυτή του εστιάτορα, αφού ο ίδιος το ψάχνει πολύ, όσο και την πλευρά του πελάτη-καταναλωτή. «Ψάρι μπορείς να φας με 20 ευρώ, με 30, ακόμα και με 100 ευρώ», συμπληρώνει, υποστηρίζοντας ουσιαστικά την άποψή του.

Ο ίδιος προμηθεύεται με φρέσκο ψάρι από ψαράδες και ψαραγορές από όλη την Κύπρο, το οποίο πάει ο ίδιος προσωπικά και το παίρνει. «Θέλω να βλέπω τα ψάρια, οπότε πηγαίνω προσωπικά στους προμηθευτές».

Αυτή ακριβώς είναι και η φιλοσοφία του εστιατορίου, που το έχει καταστήσει τόσο δημοφιλές στο πέρασμα των χρόνων -φέτος, μάλιστα, συμπληρώνονται 33 χρόνια από το άνοιγμα στην παλιά Λεμεσό.

Ένα πολύ μικρό εστιατόριο, χωρητικότητας μόλις 30 ατόμων, το οποίο έγινε γνωστό ανά την Κύπρο για όλους τους σωστούς λόγους. Το πάντα φρέσκο κυπριακό ψάρι, συνοδεύεται πάντοτε από ολόφρεσκα ορετκικά και αλοιφές που φτιάχνονται επί τόπου -από ταραμά, ταχίνι και τυροκαυτερή, μέχρι ελιές και παντζάρι. «Δεν κοροϊδεύω τον κόσμο, εδώ όλοι πάντα τρώνε καλά. Καλό φαγητό, πάντα φρέσκο κυπριακό ψάρι. Αυτό το πολύ απλό πράγμα είναι η φιλοσοφία μου».

Δεν είναι τυχαίο εξάλλου που από «Τα ψαράκια του Νίκου» έχουν περάσει όλοι οι πρόεδροι της Κύπρου, αλλά και προσωπικότητες όπως η Μαριάννα Βαρδινογιάννη και ο Μισιέλ Πλατινί. «Αυτό είναι η μεγαλύτερη ηθική ικανοποίηση για μένα, αλλά και οι πολλές βραβεύσεις της ταβέρνας», μας λέει ο κύριος Νίκος Σαββίδης ως καταληκτικό σχόλιο.

Info
Τηλ. 25376082
Αγκύρας 14, περιοχή Κάστρου, Λεμεσός
Δ-Σ 18.00-00.00