ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Τα τέσσερα new entries της βδομάδας στην Κύπρο

WIZ TEAM

Ανοίγει σιγά σιγά ο καιρός, οπότε η άφιξη νέων μαγαζιών πάντα μάς προκαλεί ένα αίσθημα ευφορίας.

Ένα παραδοσιακό καφενείο, ένα εστιατόρια που αγαπά τη σαλάτα, ένα μπαρ για κοκτέιλ και πούρα αλλά και ένα μπεργκεράδικο, είναι τα μαγαζιά που παρουσιάσαμε αυτή τη βδομάδα στο WiZ ως (σχετικά) νέες αφίξεις στην πόλη.

Καφενείο η μικρή ροδιά

 

Η παλιά ραπτομηχανή, ο σκαλιστός καθρέφτης, η μικρή ξυλόσομπα, ακόμα και το λογότυπο και το όνομα του μαγαζιού, σε προϊδεάζουν για το τι θα συναντήσεις αλλά και τι θα γευτείς στο μικρό αυτό καφενείο που βρίσκεται στην Πλατεία Κυριάκου Καραολή, στην παλιά Αγλαντζιά.

Αρχικά, μάθε πως στο Καφενείο η μικρή Ροδιά μπορείς να πας τα πρωινά του Σαββατοκύριακου για να γευτείς παραδοσιακό κυπριακό μπούκωμα (το λες και brunch), απολαμβάνοντας καλούδια όπως πρόβειο χαλούμι, αναρή, λούντζα και λουκάνικο, μαρμελάδες και μέλι, αυγά στον φούρνο, ελιές τσακιστές και μαύρες, αλλά και παραδοσιακά κουλούρια, ελιόψωμο, ρυζόγαλο και γκρανόλα με γιαούρτι.

Απ’ εκεί και πέρα, στο μενού θα βρεις διάφορα γλυκά (μπακλαβάς, κατεΐφι, σιάμαλι) και κέικ, παραδοσιακές πίτες και την ήδη διάσημη αποδομημένη μπουγάτσα που σερβίρεται στο ποτήρι, και φυσικά, καφέδες, τσάι και άλλα ποτά και ροφήματα.

Από τη Μικρή Ροδιά μπορείς να πάρεις και κάτι για το σπίτι, όπως σπιτικές μαρμελάδες και γλυκά του κουταλιού, διάφορα βότανα, αλλά και φυστικοβούτυρο.

Μάθε τέλος πως στον χώρο θα διοργανώνονται συχνά και διάφορα events, όπως πχ το Εργαστήριο Αναπνοής και Ορθοφωνίας που έρχεται σύντομα.

Στόχος είναι να αναβιώσει η συγκεκριμένη πλατεία στην Αγλαντζιά, μέσα από διάφορες δράσεις, πολλές από τις οποίες σε συνεργασία με τον Δήμο Αγλαντζιάς.

Την πολύ ιδιαίτερη διακόσμηση του χώρου επιμελήθηκε ο Γιώργος Καμηλάρης, χρησιμοποιώντας πολλά έργα ενός Αμερικάνου καλλιτέχνη, ενώ στη Μικρή Ροδιά υπάρχει και μια μόνιμη έκθεση με φωτογραφίες της Αγλαντζιάς.

Info
Τηλ. 22045644, 99575029
Πλατεία Κυριάκου Καραολή 5, Αγλαντζιά, Λευκωσία.
ΤΡ-Σ 8.30-13.00 & 15.30-19.00 & Κ 08.30-12.30

Saladisimo

Ολοένα και περισσότερα μαγαζιά προσθέτουν στο μενού τους πιο υγιεινές επιλογές, με χαμηλότερες θερμίδες, ενώ πλέον υπάρχουν αρκετά μέρη που απλώς απευθύνονται σε όσους είναι πιο επιλεκτικοί και αποζητούν πιο νόστιμα εδέσματα.

Κάτι τέτοιο προσφέρει η νέα άφιξη της Λάρνακας, το Saladisimo, που βρίσκεται στην οδό Γρίβα Διγενή 32.

Εδώ θα βρείτε υγιεινές σαλάτες, που καλύπτουν τις ανάγκες κάθε επισκέπτη για ένα ελαφρύ δε χορταστικό μεν γεύμα, κατά τη διάρκεια της ημέρας. Συγκεκριμένα, στο μενού περιλαμβάνονται σαλάτες με φαλαφελ, σαλάτες με αποξηραμένα σύκα, πινόλια και διάφορα φρούτα, σαλάτα του καίσαρα, αλλά και με ζυμαρικά. Για όσους προτιμούν κάτι πιο ιδιαίτερο, το Saladisimo σού δίνει και την επιλογή για make your own.

Εκτός από σαλάτες, στο μενού μπορείτε να βρείτε μια πλούσια γκάμα από σάντουιτς, πίτσες τύπου πίτα, αλλά και διάφορα πλατό ιδανικά για διάφορες περιστάσεις όπως γιορτές και γενέθλια.

Από το μενού δεν λείπουν φυσικά οι καφέδες, τα chillers αλλά και οι γλυκές επιλογές.

Για take away και delivery μπορείτε να καλέσετε στο 70088817.

Info
Τηλ. 70088817
Γεώργιου Γρίβα Διγενή, Λάρνακα
ΔΕΥ-ΚΥΡ 10.00-22.00

Telex Bar

Μέχρι να καταφέρεις να κάνεις εκείνο το ταξίδι ζωής στην Κούβα, για να απολαύσεις (όπως το ονειρεύεσαι) φρεσκοτυλιγμένα πούρα, συνδυάζοντάς το με ένα υπέροχο Cuba Libre στην παραδισένια παραλία Βαραντέρο, μάθε πως στην πρωτεύουσα άνοιξε σχετικά πρόσφατα ένας χώρος που προσφέρει κοκτέιλ και πούρα σε ένα cozy περιβάλλον.

Συγκεκριμένα, μετά από πολλά χρόνια στη νύχτα, ο Παναγιώτης Νικόλα αποφάσισε αισίως να φτιάξει τον δικό του χώρο στη Λευκωσία. Και μάλιστα, δίπλα στο cigar shop του φίλου του Γερβάντ Ντεπαρτό, προσφέροντας έτσι μια πολύ ξεχωριστή εμπειρία στους θαμώνες

Το Telex Bar (δίπλα στο Telex Cigar), που προέκυψε ως άλλο ένα «παιδί» της πανδημίας, ως ένα μικρό κοκτέιλ μπαρ, είναι για λίγο κόσμο (κυρίως λόγω μεγέθους). Ένας μικρός, cozy χώρος, που προσφέρει όμως μεγάλη ποικιλία από single malt ουίσκι, κονιάκ, ρούμι, τεκίλα, μπύρες, αλλά και αρκετά κοκτέιλ σε πολύ λογικές τιμές (από €5 μέχρι €10).

Και παρόλο που τα Telex Cigar και Telex Bar είναι δύο μικρά μαγαζιά, λειτουργούν παρόλα αυτά ως ένας χώρος, προσφέροντας τα βασικά (πούρα και ποτά), αλλά και σούπα τις Κυριακές του χειμώνα. Εδώ θα πας χαλαρά να πιες και να καπνίσεις, απολαμβάνοντας chill out μουσικές με έμφαση στη jazz και τη rock.

Κι αν θες πρόταση για κοκτέιλ, μάθε πως τα πιο δημοφιλή στο μαγαζί -που δανείστηκε το όνομά του από μια παλιά μηχανή τηλεγράφου- είναι το Spicy Berry Bliss και το Pear Delight.

Info
Τηλ. 99019682
ΤΡ-Κ 17.30-01.00
Βασιλέως Παύλου 13Α, Λευκωσία.

The Smuggers

Αυτή τη στιγμή το νησί διανύει ίσως την καλύτερή του περίοδο όσο αφορά στην κατηγορία burgers. Τα smash burgers, με τα γευστικά brioche και τις homemade σος, νίκησαν κατά κράτος τα δίπατα και τρίπατα «παλιομοδίτικα φουσκωτά» burgers. H νέα γενιά μπεργκεράδικων μάς θυμίζει ότι τα burgers είναι ένα είδος φαγητού που τρώγεται και με το ένα χέρι, χωρίς να χρειάζεται να έχεις τα «σαγόνια του καρχαρία» για να μπορείς να τα απολαύσεις.

Κυρίως όμως τα καινούρια μπεργκεράδικα έχουν αναβαθμίσει το street food, καθώς σε πολλές περιπτώσεις φτιάχνουν τα πάντα from scratch και με ποιοτικά υλικά.

Κάτι τέτοιο θα βρεις και εδώ, περνώντας το κατώφλι του νέου The Smuggers. Σε κεντρικό σημείο στη Λεμεσό, με νεανικό vibe, φρέσκο και φιλικό, το “Τhe Smuggers” σάς δίνει τη δυνατότητα να απολαύσετε ένα μενού όπου τα κολασμένα smash burgers έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο.

Με εννέα διαφορετικές επιλογές για όλα τα γούστα, ακόμη και για αυτούς που ακολουθούν συγκεκριμένο τρόπο διατροφής. Στο μενού, εκτός από τα burgers θα βρείτε philly cheese steak Ssandwich, νόστιμα starters όπως onion rings, cheese balls παρμεζάνας και blooming onions, συνδυασμένο με δική τους homemade σος.

Το μενού συμπληρώνεται με νόστιμες επιλογές σε wings, ή συνοδευτικές επιλογές όπως πατάτες και σαλάτες αλλά και τα σος.

Το εν λόγω street food μαγαζί προσφέρει υπηρεσίες delivery μέσω της Bolt Food αλλά και της Wolt.

Info
Τηλ. 25255355
ΤΡ-Κ 12.00-23.00
Πλάτωνος 7, Λεμεσός