ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Tα θερινά σινεμά έχουν ''κατακλύσει'' το νησί - Δείτε αναλυτικά τη λίστα

WIZ TEAM

«Φεύγουν τα καλύτερα μας χρόνια μες τα θερινά σινεμά», είχε τραγουδήσει ο Λουκιανός Κηλαηδόνης το 1978 και οι στίχοι του αγαπημένου τραγουδιού μας ακολουθούν μέχρι σήμερα και μας θυμίζουν ότι όσα χρόνια και αν περάσουν ο θερινός κινηματογράφος παραμένει σταθερή αξία τις νύχτες του καλοκαιριού.

Με ιδιαίτερη χαρά διαπιστώνουμε μάλιστα πως τα τελευταία χρόνια έχει επανέλθει στις προτιμήσεις μας ως επιλογή για έξοδο. Γεγονός που έχει σαν αποτέλεσμα τα φεστιβάλ των θερινών κινηματογράφων που λαμβάνουν χώρα στο νησί να αυξάνονται και να πληθαίνουν χρόνο με τον χρόνο, μαζί με τις αυλές και τις ταράτσες μαγαζιών που διοργανώνουν κινηματογραφικές προβολές.

Το wiz σάς προτείνει:

Nicosia Mall- Rio Cinemas

Ένα συναρπαστικό καλοκαιρινό ταξίδι κάτω από τον νυχτερινό ουρανό της Λευκωσίας έχει ξεκινήσει εδώ και κάποιες μέρες στο Nicosia Mall.

Το Open air Cinema υπόσχεται και φέτος ένα πλούσιο πρόγραμμα προβολών, γεμάτο δράση, συγκίνηση και γέλιο, με νέες διεθνείς κινηματογραφικές ταινίες και πολυσυζητημένες πρεμιέρες.

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα ΕΔΩ

Έρμα -Λευκωσία

Το γνωστό καφενείο στην παλιά Λευκωσία, Το Έρμα, δίνει ξανά ραντεβού για βραδιές σινεμά με ελεύθερη είσοδο, στην όμορφη αυλή του.

Το Έρμα επέστρεψε και φέτος και μας προσκαλεί για θερινό σινεμά με αξιόλογες ταινίες.

Δευτέρα 17 Ιουνίου στις 20:00
«ΜΑΤΩΜΕΝΟΣ ΓΑΜΟΣ», της Πάουλα Ορτίθ (Ισπανία, 2016)
Με τους: Ίμα Κουέστα, Λουίζα Γκαβάσα, Άλεξ Γκαρσία
Διάρκεια: 96΄
Περίληψη: Το αριστούργημα του Φεδερίκο Γκαρθία Λόρκα μεταφέρθηκε στη μεγάλη οθόνη κερδίζοντας δύο βραβεία Γκόγια από συνολικά 12 υποψηφιότητες.

Πληροφορίες και Κρατήσεις: 22 346770
Έκτορος 43, παλιά Λευκωσία.

10ο Protaras Summer Film Festival

To 10ο Protaras Summer Film Festival θα λάβει χώρα στην Πλατεία Λέφκολλα στον Πρωταρά από τις 10 έως 28 Ιουλίου και θα δώσει στο κινηματογραφόφιλο κοινό την ευκαιρία να απολαύσει 25 blockbuster ταινίες με ελεύθερη είσοδο.

Το ολοκληρωμένο πρόγραμμα του 10ου Θερινού Κινηματογράφου στον Πρωταρά είναι γεγονός!

Δείτε αναλυτικά τις ταινίες που θα προβληθούν ΕΔΩ

Starlit Screens- Λεμεσός

Το Starlit Screens, το οποίο βρίσκεται στην παραλία του Αγίου Τύχωνα, ανατολικά του “Sands beach-club resto” (Atlantica Hotel), υπόσχεται να φέρει μια μοναδική εμπειρία κινηματογράφου σε ένα μαγικό περιβάλλον για την καλοκαιρινή σεζόν του 2024.

Οι προβολές θα γίνονται τις ημέρες Τετάρτη, Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή, με δυο προβολές την ημέρα. Οι λάτρεις του κινηματογράφου θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν μια εκλεκτή γκάμα ταινιών, από κλασικές ταινίες μέχρι ανεξάρτητες διεθνείς παραγωγές και παιδικές ταινίες για τους μικρούς μας φίλους. Με την ποικιλία των ταινιών που προβάλλονται, το Starlit Screens επιδιώκει να ικανοποιήσει τις προτιμήσεις και των πιο απαιτητικών θεατών.

Τα εισιτήρια για το Starlit Screens θα κοστίζουν 12 ευρώ για ενήλικες και 8 ευρώ για παιδιά κάτω των 12 ετών. Το εισιτήριο περιλαμβάνει 1 δωρεάν Castello ποπ-κορν και 1 ποτό.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αγοράσουν τα εισιτήριά τους online μέσω της ιστοσελίδας www.starlitscreens.com . IG: @starlit.screens 

Πολυχώρος Αττικόν- Πάφος

Από το 1939 ως το 1952 ένας περιπλανώμενος θίασος ταξιδεύει στην Ελλάδα παρουσιάζοντας την «Γκόλφω».

Σκηνοθεσία: Θόδωρος Αγγελόπουλος
Πρωταγωνιστούν Έυα Κοταμανίδου, Βαγγέλης Καζάν, Αλίκη Γεωργούλη, Στρατής Παχής

Info
Τρίτη 18 Ιουνίου 2024
Πολυχώρος Αττικόν, 20.00
Πάφος
Είσοδος Ελεύθερη

Καφενείο Ερμής- Λάρνακα

Το Καφενείο Ερμής άνοιξε την υπέροχη ταράτσα του και καλεί το κοινό -μεταξύ άλλων- σε βραδιές προβολής ταινιών.

Αυτή την Δευτέρα 17/6 θα προβληθεί η ισπανική ταινία Radical

Βασισμένη σε αληθινή ιστορία, η ταινία αφηγείται την ιστορία ενός δασκάλου σε μια μεξικανική συνοριακή πόλη γεμάτη διαφθορά και βία. Δοκιμάζει μια ριζοσπαστική νέα μέθοδο διδασκαλίας για να ξεκλειδώσει την περιέργεια και τις δυνατότητες των μαθητών του, ίσως και την ευφυΐα τους.

Σημείωση: Ο φετινός Μαραθώνιος Θερινών Προβολών του κινηματογράφου Κωνστάντια στην Λευκωσία θα αρχίσει στις 10/7 και θα διαρκέσει μέχρι τις 8/9 όπου κάθε βράδυ από Τετάρτη μέχρι Κυριακή στις 21:00, θα προβάλλεται μία ταινία.