ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

«Τα Τράβαλλα» είναι το νέο καφεποτείο στην κυπριακή ύπαιθρο

WIZ TEAM

Αν και κατάγεται από το Άρσος, ο Κωνσταντίνος Κυπριανού, σεφ στο επάγγελμα, βρήκε ένα ωραίο κτήριο στη διπλανή Βάσα Κοιλανίου και έφτιαξε το μαγαζί που πάντα ονειρευόταν.

«Πάντα ήθελα να μείνω στο χωριό», μας λέει ενθουσιασμένος ο Κωνσταντίνος, λίγες μόνο μέρες πριν φτιάξει το καφεποτείο του στο χωριό. Έπειτα από οκτώ χρόνια στο Λονδίνο, λοιπόν, όπου δούλευε σε fine dining εστιατόρια, συν άλλα τέσσερα χρόνια στην Κύπρο με πέρασμα από ξενοδοχεία, ετοιμάζεται να βάλει το κλειδί στην πόρτα ενός παραδοσιακού σπιτιού στην πανέμορφη Βάσα Κοιλανίου και να την ανοίξει για να υποδεχτεί τους πρώτους πελάτες του.

Σε ένα κτήριο που προηγουμένως φιλοξενούσε το καφενείο Στης Γιωτούς (βλέπε φωτό παρακάτω), πλέον θα βρείτε Τα Τράβαλλα, ένα ωραίο μέρος του οποίου το logo με την σπασμένη «κούζα» (στάμνα) παραπέμπει… στα ντράβαλα, τις φασαρίες και τους μπελάδες.

Σκοπός του φυσικά δεν είναι να έχει μπλεξίματα ο ίδιος ή να βάλει εμάς σε μπελάδες, αλλά να προσφέρει μια ωραία εμπειρία στους θαμώνες, προσφέροντάς τους κρασί ή ζιβανία και συνοδεύοντάς τα με ωραία platters αλλαντικών, τυριών και φρούτων.

Σημαντικό είναι να ειπωθεί πως όλα τα αλλαντικά είναι τοπικά, από επιχείρηση της περιοχής, και πως όλα τα γαλακτοκομικά είναι παραγωγής του ίδιου του ιδιοκτήτη. Συγκεκριμένα, θα προσφέρονται λούντζα και τσαμαρέλλα, καθώς και τυροκομικά προϊόντα όπως χαλούμι, αναρή με έψημα. Όλα τα προαναφερθέντα προϊόντα, μαζί και με τον τραχανά και το χαλίτζι, ο κόσμος θα μπορεί επίσης να τα απολαύσει και στο σπίτι του, αγοράζοντάς τα φεύγοντας.

Να αναφέρουμε, τέλος, πως το κρασί και η ζιβανία που θα προσφέρονται χύμα παρασκευάζονται στο χωριό και συγκεκριμένα στο οινοποιείο Παπαϊωάνου.

Στο μενού του καφεποτείου, θα μπορείτε να βρείτε επίσης κυπριακό καφέ και όλα τα είδη espresso, τσάι του βουνού, αλλά και ορισμένα σπιτικά σιροπιαστά γλυκά της ημέρας, όπως γαλακτομπούρεκο και μπακλαβά, μαχαλεπί, ριζόγαλο, καθώς και γιαούρτι με καρύδια και μέλι, φτιαγμένο με πρόβειο γιαούρτι που παράγει ο ίδιος ο Κωνσταντίνος.

 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Τα Τράβαλλα (@ta.travalla)