ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Τα τρία νέα δυνατά μαγαζιά που άνοιξαν αυτή τη βδομάδα

WIZ TEAM

Δύο μπεργκεράδικα και ένας all day χώρος με κουζίνα που έχει διεθνή προσανατολισμό είναι οι νέες αφίξεις της βδομάδας που φεύγει.

 

The Fat Bull Co

 

Όταν η κουλτούρα του street food συναντά την υψηλή γαστρονομία, τότε το burger που κρατάς στα χέρια σου ξέρεις πως είναι The Fat Bull Co.

Σχεδόν μια πενταετία μετά το άνοιγμα του αγαπημένου μπεργκεράδικου στη Λεμεσό, το The Fat Bull Co άνοιξε και στη Λευκωσία, στην περιοχή Έγκωμης.

Αυτό σημαίνει ότι όλα τα αγαπημένα burgers του ίσως πιο διάσημου «ταύρου» στο νησί μπορούμε πλέον να τα απολαμβάνουμε και στην πρωτεύουσα, είτε επί τόπου είτε στο σπίτι και το γραφείο (μέσω take away ή delivery).

Και εδώ δεν μιλάμε για άλλο ένα burger, αλλά για τα premium burgers (200gr) που φτιάχνονται από 100% Αberdeen Angus -αλέθεται καθημερινά επί τόπου- και σερβίρονται μέσα σε ολόφρεσκα brioche buns. Αυτό εξάλλου ήταν και ένα από τα στοιχεία που βοήθησαν το λεμεσιανό (πρώτο) The Fat Bull Co να ξεχωρίσει, εννοώντας την ποιότητα αλλά και τη value for money φιλοσοφία του εστιατορίου.

Καθόλου τυχαία εξάλλου η βράβευση, για δύο διαδοχικές χρονιές (2019 και 2020) με «Best Cyprus Food Awards».

Οπότε, έχοντας πλέον δίπλα μας (οι Λευκωσιάτες) το πρώτο μαγαζί στην περιοχή Έγκωμης, νοιώθουμε πολύ σίγουροι για το προϊόν που έρχεται στο τραπέζι ή στο πακέτο. Και ειδικά γνωρίζοντας πως η ομάδα πίσω από το πρώτο franchise στην πρωτεύουσα έχει σημαντική «θητεία» στο εστιατόριο της Λεμεσού.

Αν αγαπάς τα burgers και δεν έχεις δοκιμάσει ακόμα το The Fat Bull Co, μη χάνεις χρόνο. Το «XS» με διπλό μπιφτέκι, τυρί, μπέικον, μαρούλι, μαρμελάδα από κρεμμύδι, blue cheese sauce, sriracha sauce και redneck bbq είναι σίγουρα μια εξαιρετική πρόταση.

Στο μενού θα βρεις άλλα δέκα burgers, πατάτες, συνοδευτικά και σαλάτες, αλλά και μια επιλογή από sauces και NY Cheesecakes.

Για online παραγγελίες μπες στο Wolt ή στο Bolt.

Info
Τηλ. 77771747
Νίκου Κρανιδιώτη 7, Έγκωμη, Λευκωσία
Δ-Σ 12.00-22.00

 

Nola

Αν ήταν γυναίκα, θα ήταν μισή ευρωπαία και μισή αφροαμερικάνα. Θα ήταν σίγουρα κοσμοπολίτισσα, θα είχε ωραία αισθητική και θα επέλεγε την Πάφο για να ζήσει και συγκεκριμένα την περιοχή της Δημοτικής Αγοράς με την ωραία αύρα και την υπέροχη θέα.

Ή μήπως είναι γυναίκα; Μπαίνοντας πάντως στο νέο εστιατόριο της Πάφου και βλέποντας -πάνω από το μπαρ- το τεράστιο ψηφιδωτό με τη μορφή της Nola, θα αισθανθείς αμέσως ότι βρίσκεσαι σε έναν χώρο με ψυχή.

Η λέξη Nola, ως γνωστό, αναφέρεται στη Νέα Ορλεάνη, μια πόλη της οποίας τόσο η αρχιτεκτονική όσο και κουζίνα έχει δεχτεί έντονες επιρροές από Γαλλία, Ισπανία, Αφρική, αλλά και από τους ντόπιους. Κάπως έτσι και ο νέος αυτός υπέροχος χώρος στην Πάφο, με την industrial-retro διακόσμηση, ήρθε για να προσφέρει πιάτα με διεθνή κατεύθυνση, μέσω ενός μενού που πατά σε πολλά σημεία του πλανήτη, από την Καραϊβική ως το Μεξικό, την Ιαπωνία και την Κορέα και από την Ελλάδα ως την Ιταλία και τη Γαλλία.

Ψυχή του μαγαζιού είναι η ιδιοκτήτρια Θεοδώρα Αλφρέδου, κοσμοπολίτισσα επίσης. Έχοντας κάνει πέρασμα δεκαπέντε χρόνων από τη Νέα Υόρκη και αποκομίζοντας εμπειρία από πολλά εστιατόρια -κάποια εκ των οποίων με αστέρια Michelin-, μπορεί κανείς εύκολα να καταλάβει γιατί το Nola δεν μοιάζει με οτιδήποτε άλλο υπάρχει στην περιοχή. Εκεί μάλιστα είχε την ευκαιρία να γνωρίσει και έναν σπουδαίο σεφ, τον Αμερικανό Derek Dupree, ο οποίος μεταξύ άλλων δούλεψε στο Eleven Madison Park με τα τρία αστέρια Michelin.

Ο Derek σήμερα ζει μόνιμα στην Πάφο και είναι υπεύθυνος για το εξαιρετικό αποτέλεσμα που θα γευτείτε στο πιάτο σας αν επιλέξετε το Nola για lunch ή dinner.

Σε ότι αφορά στα εξαιρετικά handcrafted signature cocktails τα εύσημα πάνε στον Σωτήρη Προκοπίου, τον head barman του Nola, o οποίος επίσης έχει βάζει στη δουλειά του αέρα εξωτερικού, έχοντας δουλέψει στο Λονδίνο για πολλά χρόνια!

Στο Nola λοιπόν, το οποίο βρίσκεται στη Δημοτική Αγορά με την υπέροχη θέα, εκεί που παλιά βρισκόταν το κρεοπωλείο και η ψαραγορά της πόλης της Πάφου, μπορείς να πας μεσημέρι ή βράδυ, απολαμβάνοντας εξαιρετική διεθνή κουζίνα, μπορείς όπως να πας απλώς για ποτό και σνακ (στο μεσοδιάστημα, από 15.30 μέχρι 18.30), αλλά και για brunch τα σαββατοκύριακα (10.00-15.30).

Μιλώντας για το brunch, το οποίο χαρακτηρίζεται ως «New American», αξίζει να γίνει ιδιαίτερη αναφορά στις επιλογές που προσφέρει, καθότι πιάτα όπως το Chicken and Waffles (με τηγανητό κοτόπουλο και maple sirup) ή το Steak and Eggs είναι σίγουρα προτάσεις που δεν συναντώνται στα brunch menus που έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε στο νησί.

Η Nola λοιπόν είναι εδώ, σου κλείνει το μάτι και είναι πανέτοιμη να σου προσφέρει μια κοσμοπολίτικη εμπειρία! Μαζί σου μπορείς να έχεις και το κατοικίδιό σου, καθότι ο χώρος έχει pet friendly φιλοσοφία.

Info
Τηλ. 99294030
Αφροδίτης 12, Πάφος
Κ-ΠΕΜ 10.00-00.00 ΠΑΡ&Σ 10.00-02.00 (ΤΡ κλειστό)

 

Burger Mafia

Burger Mafia is open for business. Can you handle the Mafia?

Με αυτό το λιτό μήνυμα το Burger Mafia ανακοίνωσε την Τετάρτη 18 Μαΐου την έναρξη της λειτουργίας του. Το νέο μπεργκεράδικο της περιοχής Λακατάμιας θα προσφέρει αμερικάνικου τύπου smash burgers, ποντάροντας τόσο στην ποιότητα του κρέατος και των υπόλοιπων υλικών όσο και στην ποσότητα, με τις χορταστικές μερίδες που θα βγαίνουν από την κουζίνα.

Μένει λοιπόν να σηκώσουμε το ακουστικό ή να πάμε επί τόπου για να πάρουμε «γεύση» από τα μαφιόζικα burgers του, τα ονόματα των οποίων παραπέμπουν σε πραγματικούς μαφιόζους αλλά και σε μαφιόζους που ξεπηδούν μέσα από διάσημα comics: Godfather, Joker, Bonnie & Clyde, Al Capone (βλ. φωτογραφία), Harley Quinn, Lucky Luciano είναι μόνο μερικοί από αυτούς!

Info
Τηλ. 22019011, 96800998
Αρχ. Μακαρίου Γ', 266Β, Λακατάμια, Λευκωσία.
ΤΡ-ΠΑΡ 18.00-22.30 & Σ&Κ 18.00-23.00