ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Τέσσερα εξωτικά πιάτα σε τέσσερα κυπριακά χωριά

WIZ TEAM

Στην κυπριακή ύπαιθρο ή και σε χωριά που βρίσκονται σε μια σχετική από τα αστικά κέντρα, εκτός από τον κλασικό κυπριακό μεζέ και το σουβλάκι, ενίοτε σε περιμένουν και εκπλήξεις.

Πιο κάτω θα βρεις τέσσερις περιπτώσεις εστιατορίων που σερβίρουν πιάτα ικανά να σε ταξιδέψουν σε μέρη εξωτικά.

 

Dim Sum στον Κάθηκα

Δεν βρέθηκε ξαφνικά στην ασιατική ήπειρο, αλλά στο πανέμορφο χωριό της Πάφου με τα πολλά εστιατόρια. Ανάμεσα στους μεζέδες των ταβέρων, λοιπόν, είναι και ένα εξαιρετικό εστιατόριο που φτιάχνει απίστευτα νόστιμη ασιατική κουζίνα. Μάλιστα, η προσθήκη ενός νέου σεφ στην ομάδα του The Farmyard, ο οποίος έχει καταγωγή από Νεπάλ και ειδικεύεται στο είδος, μας δίνει την ευκαιρία να απολαύσουμε μερικά από τα πιο νόστιμα, εύγεστα, χρωματιστά, σε διάφορα σχήματα και με εξαιρετικούς συνδυασμούς υλικών dim sums που έχουμε δοκιμάσει. Αυτή την περίοδο μεταξύ άλλων θα βρείτε dumplings με μπρόκολο και αμύγδαλο, με tofu, θα βρείτε το crystal mushroom, αυτό με κοτόπουλο και curry, dim sum με πάπια, άλλο ένα με κολοκυθάκι, καρότο και γέμιση κοτόπουλο, αλλά και το dim sum με κοτόπουλο, σπανάκι, μαύρο μανιτάρι και red chili. Μάλιστα, υπάρχουν αρκετές επιλογές που είναι gluten free, vegan και vegetarian, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι όλα είναι ψημένα στον ατμό!

Τηλ. 70009696
Κάθηκας, επ. Πάφου
ΤΡΙ-ΚΥΡ 12.00-22.30

 

Foie Gras στον Άγιο Ιωάννη Μαλούντας

Μετά και τη φετινή μεταφορά του ονόματος Salt & Fire στη Μύκονο (διαβάστε σχετικά εδώ), πλέον σίγουρα δεν χρειάζονται συστάσεις για αυτό το εστιατόριο, με τα εξαιρετικά κρέατα κοπής, το οποίο βρίσκεται λίγο έξω από τη Λευκωσία και αποτελεί πλέον κλασσικό προορισμό για τους απανταχού steak lovers. Στην επόμενη επίσκεψή σου, εκτός από steaks, δοκίμασε επίσης το Foie Gras. Ένα πιάτο το οποίο οφείλει τη δημοφιλία του στη γεύση αλλά και την εμφάνισή του, όπου το foie gras μαζί με το brioche, το αλάτι Maldon και το chutney σύκου με λίγο chili, δημιουργούν μια πραγματική γευστική πανδαισία!

Τηλ. 99999585
Κυριάκου Μάτση 33, Άγιος Ιωάννης Μαλούντας, επ. Λευκωσίας
ΤΕΤ-ΣΑΒ 19.00-01.00

 

Pad Thai Noodles στην Αραδίππου

Πολλοί μιλούν για ένα κρυμμένο διαμάντι, έξω από τη Λάρνακα, στην Αραδίππου. Το cozy αυτό οικογενειακό εστιατόριο προσφέρει αυθεντική ταϊλανδέζικη κουζίνα, και πίτσα ψημένη σε ξυλόφουρνο ως μια εναλλακτική επιλογή. Στο μενού θα βρείτε επιλογές σε ρύζι, curry, ορεκτικά, noodles, πίτσα και ορισμένα ποτά. Best sellers είναι σίγουρα τα Pad Thai Noodles, τα δύο είδη Curry (πράσινο και κόκκινο), και η Tartufa από τις άσπρες πίτσες. Στο wok and oven μπορείτε να απολαύσετε το φαγητό σας με μια ταϊλανδέζικη μπύρα, ή και με το ποτό που θα πάρετε οι ίδιοι από το σπίτι σας (κρασί, gin) κλπ, χωρίς κανένα πρόβλημα και χωρίς καμία έξτρα χρέωση. Αξίζει να σημειωθεί πως σχεδόν όλα τα πιάτα μπορούν να γίνουν και σε vegan/vegetarian εκδοχές, όπως για παράδειγμα το pad thai tofu.

Τηλ. 99771775
Αρμενίας 7102, Αραδίππου, επ. Λάρνακας
ΤΡ-Σ 12.00-15.00 & 18.00-22.00

 

Maki Rolls στο Παλιομέτοχο

Sakuraya, που στα ιαπωνικά σημαίνει κερασιά, ονομάζεται το εστιατόριο που έφτιαξε πριν από μερικά χρόνια στο Παλιομέτοχο ο Γιώργος Δημητρίου, προσφέροντας μόνο κρύα sushi και σαλάτες, τα οποία οι πελάτες του απολαμβάνουν μέσω delivery και take away. Στο μενού θα βρείτε Rolls, Temaki, Sashimi, Nigiri, ένα επιδόρπιο (το Magic Boo), ενώ αν ψάχνετε να δείτε ποια είναι τα best sellers του Sakuraya θα πρέπει μάλλον να ρίξετε μια ματιά στο section με τα Specials. «Fresh Sushi Everyday» είναι το motto του εστιατορίου και δεν έχετε παρά να βάλετε μια παραγγελία τηλεφωνικώς ή μέσω Foody για να το διαπιστώσετε. Δοκιμάστε οπωσδήποτε τα Medousa, Spider και Bombei Roll, αλλά και το Red Dragon.

Τηλ. 99960625
28ης Οκτωβρίου 10Α, Παλιομέτοχο
ΤΡ-Σ 16.00-22.00