ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Τέσσερα νέα μαγαζιά στην πόλη

WIZ TEAM

Κατ’ ακρίβεια, τα δύο βρίσκονται στην πόλη, το ένα αφορά σε ghost kitchen, ενώ ένα τέταρτο είναι στην εξοχή.

Ένα bakery, ένα μπεργκεράδικο, ένα νέο café και ένα μπραντσάδικο στα καταπράσινα Πυργά, είναι όλα όσα έπαιξαν αυτή τη βδομάδα στο WiZ είτε ως νέες αφίξεις είτε ως νέες ανακαλύψεις.

The Duke Coffee Co

Συνοικιακό spot, στρατηγικά τοποθετημένο σε μια ωραία γωνία στη λεωφόρο Λουκή Ακρίτα, στην περιοχή του Αγίου Ανδρέα. Δηλαδή, σε κεντρικό αλλά ταυτόχρονα και ήσυχο δρόμο, το The Duke Coffee Co. σε κερδίζει από την πρώτη στιγμή που θα το επισκεφτείς, αφού αποπνέει μια αίσθηση οικειότητας.

Με λιτή αλλά μοντέρνα διακόσμηση, με το ξύλο και τα απαλά γήινα χρώματα να κυριαρχούν, σε κερδίζει μεμιάς τόσο που θες να το κάνεις στέκι σου.

Στο Τhe Duke πάμε από το πρωί για καφέ και σάντουιτς ή το απόγευμα, χαλαρά μετά τη δουλειά, αφού είναι ιδανικό μέρος για συναντήσεις με φίλους. Στο μενού θα βρεις ποιοτικά χαρμάνια καφέ (ζεστούς και κρύοτυς), χυμούς και τσάι, σπιτικές λεμονάδες, νόστιμα σάντουιτς panini και τοστ, αλλά και μπάρες υγείας γι’ αυτούς που αναζητούν υγιεινά σνακ.

Το The Duke προσφέρει υπηρεσίες delivery μέσω της πλατφόρμας Wolt.

Info
Τηλ. 22070053
Λουκή Ακρίτα 6, Άγιος Ανδρέας, Λευκωσία
ΔΕΥ-ΠΑΡ 07.00-16.00, ΣΑΒ 08.30-16.00

Mazi Food & Drinks 

Σε ένα σημείο του χάρτη μεταξύ Λευκωσίας, Λεμεσού και Λάρνακας βρίσκονται τα καταπράσινα Πυργά. Ένα πανέμορφο χωριό, που προσφέρεται για εξορμήσεις και προσφέρει χαλάρωση και γαλήνη.

Αν προσθέσεις και τα chill out ακούσματα (ενίοτε με γαλλική jazz) που ακούγονται στο Mazi Food & Drinks, τότε εύκολα μπορείς να καταλάβεις γιατί η φάση στο εν λόγω μαγαζί κάθε πρωί και μεσημέρι Κυριακής είναι για πολλά stories. Δεν είναι υπερβολή αν πούμε ότι στο Mazi θα νοιώσεις πως ο χρόνος σταματά (ακολούθησέ τους στα social media για να μαθαίνεις τα νέα του χώρου).

Συγκεκριμένα, σε έναν υπέροχο χώρο στο χωριό, στον οποίο μάλιστα το καλοκαίρι λειτουργεί και πισίνα, φτιάχνεται και προσφέρεται νόστιμο brunch αλλά και lunch –προς το παρόν μόνο τις Κυριακές, ενώ υπάρχουν σκέψεις μετά το Πάσχα να ανοίγει κάθε μέρα, ακόμα και το βράδυ.

Από το μενού του brunch το best seller είναι το sweet and salty platter με την to-share λογική, αλλά και τα pancakes όπως το Oreo και το Fruity, ενώ και τα πιάτα του lunch που ποντάρουν στη Μεσόγειο και τις γεύσεις της (με επιλογές από κρέας, ψάρι, σαλάτες κλπ) προσελκύουν κολακευτικά σχόλια!

Για brunch μπορείτε να πάτε από τις 10.00 ως τις 14.00, ενώ για lunch η κουζίνα λειτουργεί ως τις 14.00.

Info
Τηλ. 99443114
Λεωφόρος Λάρνακος 63, Πυργά.
ΚΥΡ 10.00-16.00

Artion

 

Ο φούρνος, για όλους εμάς, πλέον δεν είναι μια απλή καθημερινή ανάγκη. Είναι μια συνήθεια που συνδέεται με την κουλτούρα μας, με τις γευστικές μας προτιμήσεις, την υψηλή ζαχαροπλαστική, αλλά και τις διατροφικές ιδιαιτερότητες.

Οι φούρνοι που έγιναν... bakeries και απέκτησαν μοντέρνο σχεδιασμό και προϊόντα πέραν των συνηθισμένων, αποτελούν ευχάριστες εκπλήξεις και λόγους για να κάνουμε πιο συχνά στάσεις για καφέ και ψωμί ή άλλα γλυκά και αρτοπαρασκευάσματα. Όλα αυτά και άλλα πολλά, μπορείτε να βρείτε στο σχετικά νέο bakery της Λευκωσίας, το Artion.

Το gourmet bakery το οποίο βρίσκεται επί της οδού Ιφιγενείας, στην Ακρόπολη, είναι ιδανικό σημείο για να προμηθευτείτε τα σνακ της ημέρας σας, να παραγγείλετε το μεσημεριανό σας γεύμα ή ό,τι άλλο θέλετε, να συναντήσετε φίλους για ένα γρήγορο καφέ ή απλώς να προμηθευτείτε λιχουδιές για γιορτές ή γενέθλια.

Στο προσεγμένο μενού, θα βρείτε εκλεκτά signature σάντουιτς και σαλάτες από τον βραβευμένο chef Σταύρο Κακοφεγγίτη, νόστιμα γλυκά που φέρουν την υπογραφή του βραβευμένου pastry chef Νέαρχου Αριστείδου, ενώ το ΑΡΤΙΟΝ Coffee blend προσφέρει εξαιρετικό καφέ Βραζιλίας με αρώματα yellow bourbon, καθώς και φρεσκοψημένο ψωμί, αρτοσκευάσματα, platters, healthy pots και πολλά άλλα.

Το Artion προσφέρει υπηρεσίες delivery μέσω της ιστοσελίδας του.

Info
Τηλ. 70074848
Ιφιγενείας 72, Στρόβολος, Λευκωσία
https://artion.com.cy

The Daddy’s Burger 

Τα smash burgers ή αλλιώς «πατημένα» burgers δεν είναι κάτι καινούργιο. Είναι όμως η νέα λατρεία όσων αγαπούν να απολαμβάνουν ένα burger σε καινούργια αλλά και παλαιότερα burger bars.

Για όσους δεν γνωρίζουν τη διαφορά από το κλασικό, είναι ότι στα smash burgers ο κιμάς πατιέται σαν μπάλα πάνω στην καυτή πλάκα και έτσι γίνεται το smashed λεπτό μπιφτέκι.

Στη λίστα μας λοιπόν με τα must try burgers, εδώ και λίγο καιρό προστέθηκε το The Daddy’s Burger που πρόκειται για ghost kitchen μαγαζί το οποίο βρίσκεται στη Λευκωσία και προσφέρει τις μοναδικές του επιλογές μόνο μέσω delivery.

Το μενού μικρό και προσεγμένο, μας προτείνει 5 διαφορετικές αμερικανικού τύπου επιλογές σε burgers. Εκτός από τα burgers θα βρείτε επίσης french fries αλλά και σος για να τις συνοδεύσετε, με τη μια εξ αυτών να είναι signature.

Το The Daddy’s Burger μπορείτε να το βρείτε στην πλατφόρμα της Wolt.

Info
Τηλ. 96730500
ΔΕΥ-ΚΥΡ 12.00-23.00