ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Θα αγαπήσεις το Pua, το νέο casual εστιατόριο της Βυζαντίου

WIZ TEAM

Θα σε κερδίσει το ντεκόρ και τα έπιπλα, θα απολαύσεις ποιοτικό καφέ, ωραίους φρέσκους χυμούς και νόστιμα πιάτα που βγαίνουν από την κουζίνα, αλλά κυρίως θα λατρέψεις την ωραία ενέργεια του πολύ φωτεινού χώρου.

Pua μαθαίνουμε πως είναι ένα είδος γιασεμιού που συναντιέται κυρίως σε τροπικά κλίματα όπως αυτό στη Χαβάη. Μπαίνοντας στο νέο εστιατόριο-café της Λευκωσίας, η ενέργεια του χώρου, τα χρώματα, τα υλικά, τα φυτά, αλλά και πολλές επιλογές στο μενού σε μεταφέρουν νοητά στη συγκεκριμένη περιοχή του πλανήτη. Αυτός εξάλλου ήταν ο στόχος των ιδιοκτητών εξ αρχής, να δημιουργήσουν δηλαδή έναν χώρο που θα αποπνέει μια οικειότητα και θα σε καλεί να τον ζήσεις από πολύ νωρίς το πρωί μέχρι αργά το απόγευμα.

Από το πρωί στο Pua θα πας για καλό specialty coffee, ωραίους φρέσκους χυμούς (αυτός με ginger είναι υπέροχος), για κρουασάν αλλά και για brunch μέσω ενός μενού που περιλαμβάνει εννιά διαφορετικές επιλογές -από waffle, μέχρι croquet monsieur, πιάτα με αυγό αλλά και μια vegan επιλογή.

Για το υπόλοιπό της ημέρας το μενού προτείνει τρία Hawaiian style poke bowls (με σολομό, τόνο ή κοτόπουλο), τρεις σαλάτες και τέσσερα κυρίως πιάτα, με επιλογές όπως pasta, beef burger και κοτόπουλο. Στην εκεί επίσκεψή μας ένα μεσημέρι δοκιμάσμε το Salmon Poke Bowl και το San Marzano Tomato Spaghetti (με mozzarella) και έχουμε να πούμε πως η σχέση ποιότητας-τιμής είναι άψογη (δες το πλήρες μενού εδώ).

Στο Pua θα δεις από φοιτητόκοσμο (μιας και βρίσκεται κάτω από τις ιδιωτικές φοιτητικές εστίες The Med), μέχρι κόσμο που δουλεύει εκεί από το πρωί με τα laptops, αλλά και άτομα που απλώς έχουν αγαπήσει τον πολύ ιδιαίτερο αυτό νέο χώρο στον Στρόβολο.

Είτε στη μεγάλη τζαμαρία επιλέξετε να καθίσετε, είτε σε ένα από τα ωραία μαρμάρινα τραπέζια, είτε στους φαρδιούς καναπέδες, το ευήλιο αυτό εστιατόριο θα σας ανταμείψει με δυνατές γεύσεις και ξεχωριστές αναμνήσεις.

Info
Τηλ. 22322100
Βυζαντίου 61, Στρόβολος, Λευκωσία
Δ-Σ 07.00-22.00