ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

The Met: Live in HD ξανά στο Θέατρο Ριάλτο

WIZ TEAM

Το Θέατρο Ριάλτο με υπερηφάνεια ανακοινώνει την επανέναρξη της συνεργασίας του με το πρόγραμμα The Met: Live in HD της Μητροπολιτικής Όπερας της Νέας Υόρκης, 2023–24 με εννέα παραστάσεις που θα μεταδοθούν ζωντανά ανά τον κόσμο.

Μετά από διακοπή των τελευταίων δύο χρόνων, εν μέρει λόγω και της πανδημίας, το Ριάλτο αποφάσισε όπως φιλοξενήσει το 2023-24 όλες τις παραγωγές της νέας σεζόν , η οποία χαρακτηρίζεται από ένα συνδυασμό κλασικών αριστουργημάτων αλλά και πρωτοποριακών έργων.

Το ενδιαφέρον άνοιγμα του ρεπερτορίου της Metropolitan Opera περιλαμβάνει πρεμιέρες και σύγχρονα έργα που ήδη συζητούνται : το Dead Man Walking του Jake Heggie, σε νέα παραγωγή του Ivo van Hove, με πρωταγωνίστρια τη μέτζο-σοπράνο Joyce DiDonato, το X: The Life and Times of Malcolm X του βραβευμένου με Tony Anthony Davis και το Florencia en el Amazonas του Daniel Catán, την πρώτη όπερα στα ισπανικά που ανέβηκε στη σκηνή της ΜΕΤ, καθώς και την Carmen του Bizet από την Βρετανίδα σκηνοθέτρια Carrie Cracknell και το La Forza del Destino του Verdi. Δίπλα σε αυτές επαναλαμβάνονται τα επιτυχημένα ανεβάσματα των: Nabucco του Verdi, Roméo et Juliette του Gounod, La Rondine και Madama Butterfly του Puccini.

Στη σκηνή της ιστορικής όπερας της Νέας Υόρκης επιστρέφουν τα αστέρια της Met: η σοπράνο Lise Davidsen ως Λεονόρα σε μια νέα παραγωγή του La Forza del Destino. Η σοπράνο Angel Blue ως Magda στο La Rondine και η Micaëla στο Carmen, μαζί με τη μέτζο-σοπράνο Aigul Akhmetshina στον πρωταγωνιστικό ρόλο και τον τενόρο Piotr Beczała ως Don José, η σοπράνο Nadine Sierra και ο τενόρος Benjamin Bernheim ως οι εραστές του Roméo et Juliette.

Όπως δήλωσε ο Peter Gelb, Γενικός Διευθυντής της Όπερας το πρόγραμμα των live Cinema προβολών ξεκίνησε πειραματικά πριν από 17 χρόνια, κατακτώντας εκατομμύρια θεατές σε εκατοντάδες θέατρα και κινηματογράφους σε όλο τον κόσμο. Η σεζόν 2023–24 στους κινηματογράφους αντικατοπτρίζει τον τρόπο με τον οποίο αλλάζει η όπερα στο Met, όπου διευρύνονται τα διαχρονικά κλασικά με νέα, σύγχρονα έργα που εξελίσσουν την όπερα και προσελκύουν νεότερο και πιο διαφορετικό κοινό»

Το κοινό στο Θέατρο Ριάλτο θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει σε εξαιρετικές συνθήκες υψηλής ευκρίνειας, αριστουργήματα, διάσημους συντελεστές, αλλά και σπουδαία σύγχρονα έργα, αληθινά οπερετικά διαμάντια, σε παραστάσεις που μόνο η Μητροπολιτική όπερα της Νέας Υόρκης μπορεί να προσφέρει. Όλες οι παραγωγές αρχίζουν στις 19:55 και θα είναι με Αγγλικούς υπότιτλους.

Οι προβολές αρχίζουν στις 18 Νοεμβρίου με την παραγωγή The Life and Times of Malcolm X και ακολουθούν οι παραγωγές: Dead Man Walking , Florencia en el Amazonas, Nabucco, Carmen, La Forza del Destino, Madama Butterfly, Roméo et Juliette. 

18 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2023 | ΣΑΒΒΑΤΟ 19:55 (222’)
E-ticket www.rialto.com.cy € 20 / 15
ή καλέστε στο τηλέφωνο του θεάτρου στο 77777745
(Δευτέρα – Παρασκευή 10:00- 15:00)