ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

The View: Το νέο εστιατόριο της πόλης «βλέπει» τη Λευκωσία από ψηλά

ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ

Βρίσκεται στο νέο boutique hotel της Λευκωσίας, το Gate Twenty Two Hotel, και προσφέρει πιάτα μέσω ενός μενού με διεθνή προσανατολισμό, σε έναν ωραίο χώρο με πανοραμική θέα της πόλης από τον 8ο όροφο.

Βρεθήκαμε εκεί Σάββατο βράδυ. Φτάνοντας με το ασανσέρ στον 8ο, στο roof του ξενοδοχείου, οι μουσικές του Anthony 642 μας προϊδέασαν για μια δυνατή εμπειρία. Η μουσική έχει lounge προσέγγιση, με την ένταση στο «τόσο όσο», έτσι ώστε παράλληλα με το φαγητό και το κρασί να μπορείς να απολαύσεις εξίσου και την κουβέντα στο τραπέζι.

Πήραμε θέση στη γωνιά, σε ένα από τα πιο προνομιακά τραπέζια, χαζεύοντας την πόλη από ψηλά και συζητώντας πως οι τέτοιοι χώροι στη Λευκωσία είναι ανύπαρκτοι. Το roof ήταν ανοικτό, ο καιρός «γλυκός» και η συνθήκη ιδανική για να παραγγείλουμε ένα λευκό κρασί, έτσι ώστε να απολαύσουμε πρώτοι ορισμένα από τα πιάτα του νέου rooftop εστιατορίου της Πρωτεύουσας.

Η κουζίνα στο The View είναι κατά βάση διεθνής, με μια fusion προσέγγιση και με επιρροές από διάφορα μέρη του κόσμου, από τη Μεσόγειο ως το Περού.

Πρώτη στο τραπέζι μας ήρθε μια άκρως δροσιστική σαλάτα, με θρυμματισμένο ελληνικό παξιμάδι, ντομάτα μαρμάντα, καρδιά μαρουλιού, κρεμμύδι, μους φέτα και ένα dressing ελληνικής σαλάτας. Απολαύσαμε επίσης ένα πολύ νόστιμο «χαλούμι», το οποίο βασικά ήταν χαλούμι σε φύλο μπακλαβά με ρόδι, ζελέ ροδιού και sauce sangria, αλλά και μια ωραία μπρουσκέτα με μαριναρισμένο γαύρος, ροζ ταραμά  και σαλάτα vierge. Σε παρόμοιο ύφος και εξίσου νόστιμο ήταν και το toasted brioche με beef tartar, μαγιονέζα μαύρης τρούφας, παρμεζάνα, ασκαλώνια και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι.

Από τα κυρίως δοκιμάσαμε κοτόπουλο, με πουρέ γλυκοπατάτας και ριζότο με βότανα, αλλά και ένα πιάτο με gnocchi, iberiko, baby carrots και oyster mushrooms, ενώ για φινάλε ήρθε μια γκανάζ σοκολάτας με αλατισμένη καραμέλα.

Ο σεφ Χαράλμαπος Χαραλάμπους θεωρούμε πως έφτιαξε το ιδανικό μενού για έναν χώρο στον οποίο θα πας τόσο για την εμπειρία ενός ωραίου δείπνου, όσο και για ένα άλλο κομμάτι που απαρτίζεται από την ωραία μουσική, την ατμόσφαιρα και φυσικά την πανοραμική θέα -την οποία συνήθως συναντάς σε μεγαλουπόλεις του εξωτερικού!

Η βραδιά μας ολοκληρώθηκε με τον καλύτερο τρόπο, με άλλο ένα ποτήρι κρασί και ένα platter, το οποίο επίσης προσφέρονται ως επιλογή στο μενού.

Info
Τηλ. 22010025
Κωνσταντίνου Παλαιολόγου 23, Λευκωσία
Τρ-Κ 18.00-01.30