ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Τι ισχύει από σήμερα για τη χρήση μάσκας και τη χωρητικότητα σε χώρους εστίασης

WIZ TEAM

Οι χαλαρώσεις που αποφάσισε σήμερα το Υπουργικό Συμβούλιο, λαμβάνοντας υπόψη την βελτιωμένη επιδημιολογική εικόνα που παρατηρείται στην Κύπρο.

Από σήμερα, 31 Αυγούστου 2022, καταργείται η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε κλειστούς χώρους, με εξαίρεση ωστόσο τους χώρους υψηλής επικινδυνότητας. Επιπλέον, αποφασίστηκε η αύξηση της χωρητικότητας σε χώρους εστίασης, κέντρα διασκέδασης κλπ στο 100% της χωρητικότητας τους.

Συγκεκριμένα το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε: 

α) από τις 31 Αυγούστου 2022, την αναστολή της υποχρέωσης για χρήση προστατευτικής μάσκας σε εσωτερικούς χώρους, εξαιρουμένων χώρων υψηλής επικινδυνότητας όπως νοσοκομεία, οίκοι ευγηρίας, κλειστές δομές ευπαθών ομάδων, χώροι παροχής υπηρεσιών υγείας (εξωτερικά ιατρεία, ιατρικά και διαγνωστικά κέντρα, χημεία, κέντρα αποκατάστασης), φαρμακεία και Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Συστήνεται η χρήση μάσκας σε χώρους συγχρωτισμού, σε άτομα που εμπίπτουν στις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού και σε άτομα που συναναστρέφονται με άτομα υψηλού κινδύνου. 

β) από τις 31 Αυγούστου 2022, την αύξηση της χωρητικότητας σε χώρους εστίασης, κέντρα διασκέδασης, επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου, εμπορικά κέντρα, εκκλησίες, χώρους θρησκευτικής λατρείας, συνέδρια, εμπορικές εκθέσεις, γήπεδα και καζίνο στο 100% της χωρητικότητας τους.

γ) τη δωρεάν διάθεση μίας συσκευασίας τεστ αυτοδιάγνωσης (5 self-test) στα παιδιά που φοιτούν στη Δημοτική Εκπαίδευση (Προδημοτική Εκπαίδευση). Η συσκευασία θα διατεθεί στους μαθητές με την έναρξη της σχολικής χρονιάς.