ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Την Κυριακή είχαμε... Τράβαλλα στη Βάσα Κοιλανίου

WIZ TEAM

Πρώτες εικόνες από το ωραίο καφεποτείο της ορεινής Λεμεσού, όπως χαρακτηριστικά έχει ονομάσει ο σεφ στο επάγγελμα Κωνσταντίνος Κυπριανού Τα Τράβαλλα.

Έπειτα από οκτώ χρόνια στο Λονδίνο, όπου δούλευε σε fine dining εστιατόρια, συν άλλα τέσσερα χρόνια στην Κύπρο με πέρασμα από ξενοδοχεία, ο Κωνσταντίνος Κυπριανού έβαλε τελικά το κλειδί στην πόρτα του παραδοσιακού σπιτιού στην πανέμορφη Βάσα Κοιλανίου, την προηγούμενη Κυριακή, και υποδέχτηκε τους πρώτους πελάτες του.

«Πάντοτε ήθελα να μείνω στο χωριό και πάντοτε ονειρευόμουν να φτιάξω αυτό το μαγαζί», αναφέρει ο ίδιος στο WiZ, παρουσιάζοντάς μας τελικά Τα Τράβαλλα, ένα ωραίο μέρος του οποίου το logo με την σπασμένη «κούζα» (στάμνα) παραπέμπει… στα ντράβαλα, τις φασαρίες και τους μπελάδες.

Σκοπός του φυσικά δεν είναι να μπει σε μπελάδες, αλλά να προσφέρει μια ωραία εμπειρία στους θαμώνες, με κρασί ή ζιβανία, συνοδεύοντάς τα με ωραία platters αλλαντικών, τυριών και φρούτων.

Σημαντικό είναι να ειπωθεί πως όλα τα αλλαντικά είναι τοπικά, από επιχείρηση της περιοχής, και πως όλα τα γαλακτοκομικά είναι παραγωγής του ίδιου του ιδιοκτήτη. Συγκεκριμένα, προσφέρονται λούντζα και τσαμαρέλλα, καθώς και τυροκομικά προϊόντα όπως χαλούμι, αναρή με έψημα. Όλα τα προαναφερθέντα προϊόντα, μαζί και με τον τραχανά και το χαλίτζι, ο κόσμος μπορεί επίσης να τα απολαύσει και στο σπίτι του, αγοράζοντάς τα φεύγοντας.

Να αναφέρουμε, τέλος, πως το κρασί και η ζιβανία που προσφέρονται χύμα παρασκευάζονται στο χωριό και συγκεκριμένα στο οινοποιείο Παπαϊωάνου.

Στο μενού του καφεποτείου, θα βρείτε επίσης κυπριακό καφέ και όλα τα είδη espresso, τσάι του βουνού, αλλά και ορισμένα σπιτικά σιροπιαστά γλυκά της ημέρας, όπως γαλακτομπούρεκο και μπακλαβά, μαχαλεπί, ριζόγαλο, καθώς και γιαούρτι με καρύδια και μέλι, φτιαγμένο με πρόβειο γιαούρτι που παράγει ο ίδιος ο Κωνσταντίνος.

Info
Τηλ. 99300105
Τρ-Κ 9.00-14.00 & 16.00-21.00
Βάσα Κοιλανίου, επ. Λεμεσού