ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Το 17th Cyprus Rialto World Music Festival αρχίζει με τα Choral Crossroads 2022

NEWSROOM WIZ-GUIDE

Με τη συναυλία των Choral Chrossroads 2022 ξεκινά πανηγυρικά την Κυριακή 17 Ιουλίου το Φεστιβάλ με τις Μουσικές του Κόσμου του Θεάτρου Ριάλτο, στο χώρο στάθμευσης της ΣΕΚ (πίσω από το Θέατρο).

Τα Choral Crossroads αποτελούν ένα θεσμό της Πολιτιστικής Κίνησης Επιλογή που άρχισε το 2011 με Νεανικές Χορωδίες από 8 χώρες και τη συμμετοχή 400 χορωδών και συνεχίστηκε το 2013, 2018 και 2019 με τη συμμετοχή εκατοντάδων χορωδών από την Ευρώπη και τον Αραβικό κόσμο. Ο θεσμός συνεχίστηκε και το 2021, όπου εν μέσω πανδημίας, 42 χορωδοί από Ιορδανία, Ουγγαρία, Ελλάδα, Λίβανο, Γαλλία και Κύπρο, αξιοποιώντας την τεχνολογία, ένωσαν τις φωνές τους ερμηνεύοντας το γνωστό κυπριακό τραγούδι “Η Μηλιά”.Στη φετινή διοργάνωση χορωδοί από την Ευρώπη και τον αραβικό κόσμο, συναντούν ξανά χορωδούς από την Κύπρο, δημιουργώντας μια κοινή χορωδία και ένα πρωτότυπο πρόγραμμα που συνδυάζει τη μουσική παράδοση των χωρών τους, με τραγούδια αφιερωμένα στη γυναίκα και στη ζωή. Το αποτέλεσμα της τετραήμερης συνεργασίας (14 – 17 Ιουλίου) αυτής της πολυεθνικής χορωδίας θα παρουσιαστεί στο κοινό, στο πλαίσιο του Cyprus Rialto World Music Festival.

Συμμετέχουν χορωδοί από την Ιορδανία (Nai Choir), τον Λίβανο (Université Saint-Joseph Choir), την Ελλάδα (Χορωδία Ι.Ν. Μεθόδιου και Κυρίλλου Θεσσαλονίκης), την Σερβία (Μουσικό Κολλέγιο Βελιγραδίου) και την Κύπρο (Χορωδίες Επιλογής).

Καλλιτεχνική Επιμέλεια: Μιχάλης Γρηγορίου

Την ομάδα των Choral Chrossroads συμπληρώνουν η τραγουδοποιός και ερμηνεύτρια Πολυξένη Καράκογλου από την Ελλάδα, η Τουρκοκύπρια Μαέστρος Hare Yakula και η Diana Talhami Μαέστρος από την Ιορδανία.

Συμμετέχουν οι μουσικοί: Κώστας Αποκίδης – κιθάρα, Στέλιος Ολύμπιος – μαντολίνο, μπουζούκι, Νίκος Παντέχης – ακορντεόν, Ιωάννης Καρσεράς – κοντραμπάσο, Κορίνα Βασιλείου – πιάνο και Αλέξανδρος Χαραλάμπους – κρουστά.

Αφήγηση: Πέτρος Μαντράλης

Κυριακή 17 Ιουλίου 2022 @Πάρκινγκ ΣΕΚ (πίσω από Θέατρο Ριάλτο) στις 21:00
Εισιτήρια: € 5 (Ελεύθερη είσοδος για μουσικούς, μαθητές & φοιτητές)
Πληροφορίες / Ταμείο: 77 77 77 45 www.rialto.com.cy , Rialto App