ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Το AEI Film Festival επιστρέφει αναβαθμισμένο

WIZ TEAM

Στο Κέντρο Εικαστικών Τεχνών και Έρευνας (CVAR), στην οδό Ερμού.

Από τις 26 Οκτωβρίου και μέχρι τις 3 Νοεμβρίου 2024, το 7ο AEI Film Festival, θα προσφέρει στους λάτρεις του ντοκιμαντέρ εννέα ημέρες ποιοτικών ταινιών από όλο τον κόσμο.

Το Φεστιβάλ Αρχαιολογικού, Εθνογραφικού και Ιστορικού Ντοκιμαντέρ (ΑΕΙ Film Festival) θα πραγματοποιηθεί στο Κέντρο Εικαστικών Τεχνών και Έρευνας (CVAR), που βρίσκεται στην οδό Ερμού, στην εντός των τειχών πόλη της Λευκωσίας. Η διοργάνωση, για άλλη μια φορά, αναμένεται ότι θα ελκύσει εκατοντάδες φίλους του ντοκιμαντέρ και επιπλέον καλλιτέχνες, δημιουργούς και μέλη της κριτικής επιτροπής από την Κύπρο και άλλες χώρες. Είναι δεδομένο ότι τις εννέα ημέρες του AEI Film Festival, η παλιά πόλη της Λευκωσίας θα είναι το επίκεντρο προσέλευσης δεκάδων ανθρώπων των γραμμάτων και των τεχνών.

Η φετινή διοργάνωση θα είναι η έβδομη συνεχόμενη για το ΑΕΙ Film Festival το οποίο καθιερώθηκε ως σημαντικός θεσμός του πολιτιστικού πυλώνα της οπτικοακουστικής Τέχνης στην Κύπρο και θα περιλαμβάνει κυπριακά ντοκιμαντέρ καθώς και από την Ολλανδία, Ελλάδα, Τουρκία, Ισπανία, Γαλλία, Ιταλία, Ρουμανία, Ηνωμένο Βασίλειο, ΗΠΑ κ.λπ.

Το AEI Film Festival διαργανώνεται από τον μη κερδοσκοπικό πολιτιστικό Οργανισμό ΑΕΙ AUDIOVISUAL FORUM και θεσμικός χορηγός του είναι το Υφυπουργείο Πολιτισμού Κύπρου μέσα από το πρόγραμμα ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ και τα ΚΥΠΡΙΑ. Επιπρόσθετα, τον θεσμό του ΑΕΙ Film Festival στηρίζουν οικονομικά ο ΟΠΑΠ ΚΥΠΡΟΥ και η CYTAVISION. Το ΑΕΙ Film Festival δίνει έμφαση στην ανάδειξη ποιοτικών ταινιών με θεματολογία που εμπίπτει στο τρίπτυχο της Αρχαιολογίας, Εθνογραφίας και Ιστορίας (Α.Ε.Ι.) και που αναδεικνύει τον πλούτο της πολιτιστικής κληρονομίας της Κύπρου αλλά και των υπολοίπων χωρών. Το Φεστιβάλ συγκαταλέγεται ανάμεσα στα διεθνή αναγνωρισμένα Φεστιβάλ από τον European Festivals Association (EFA). Πρόκειται δε, για το μοναδικό στο είδος του κινηματογραφικό φεστιβάλ στην Κύπρο και είναι διαγωνιστικό. Από φέτος το AEI Film Festival ενισχύεται και από την πολιτιστική συνεργασία του ΑΕΙ AUDIOVISUAL FORUM με το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΤΕΠΑΚ) και το Πανεπιστήμιο Frederick.

Όλες οι πληροφορίες του Φεστιβάλ και των φετινών δράσεων είναι αναρτημένες στην ιστοσελίδα https://aei-filmfestival.org