ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Το AfroBanana χάρισε μια γεύση της σύγχρονης κυπριακής κουλτούρας στην ελληνική πρωτεύουσα

WIZ TEAM

Το πολυβραβευμένο φεστιβάλ AfroBananaέκανε την πρώτη του εμφάνιση στην Αθήνα, προσφέροντας μια μοναδική εμπειρία πολιτιστικής και μουσικής έκφρασης στο πλαίσιο του This is Athens City Festival, κατόπιν πρόσκλησης του Δήμου Αθηναίων. Το Σάββατο 25 Μαΐου, το Πάρκο Δημάρχου Δημήτρη Μπέη στον Νέο Κόσμο φιλοξένησε ένα εκλεκτικό και πολυδιάστατο πρόγραμμα που έφερε μια γεύση της σύγχρονης κυπριακής κουλτούρας στην ελληνική πρωτεύουσα.

Η διοργάνωση πραγματοποιήθηκε από την ομάδα τουABR (Alternative Brains Rule), μαζί με τους τοπικούς συνεργάτες τους, _&Beyond, προσέφερε στους επισκέπτες μια ευκαιρία να απολαύσουν μουσική, τέχνη, κουζίνα και κρασί από την Κύπρο. Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να ανακαλύψουν τις σύγχρονες δημιουργικές δυνάμεις του νησιού μέσα από αυτή την επιμελημένη εκδήλωση.Το μουσικό πρόγραμμα άνοιξε με την Vanesha, μία εκλεκτική DJ που εδώ και χρόνια εμπλουτίζει την μουσική σκηνή του νησιού. Ακολούθησε οΚύπριος ράπερ JUΛIO Κομπολόι, ο οποίος μαγνήτισε το κοινό με τους αιχμηρούς και ειλικρινείς στίχους του, εκτελεσμένους στην κυπριακή διάλεκτο. Στη συνέχεια, το avant folk τρίο Monsieur Doumaniπροσέφερε μια έντονα χορευτική και ψυχεδελική εμφάνιση, ενσωματώνοντας παραδοσιακά κυπριακά ηχοχρώματα σε ένα σύγχρονο και δυναμικό μουσικό τοπίο. Η βραδιά κορυφώθηκε με τοDJ δίδυμο Afrofox, που ξεσήκωσε το κοινό με τον χορευτικό τους ζήλο και την ενέργεια τους, μετατρέποντας το πάρκο σε έναν χορευτικό παράδεισο.

Παράλληλα με τις μουσικές εμφανίσεις, το κοινό είχε την ευκαιρία να εξερευνήσει τις εγκαταστάσεις προβολής κυπριακών ταινιών animation, μια συνεργασία με το διεθνές φεστιβάλ animation Κύπρου, Animafest. Η κολεκτίβα OPU (Organisation for Positive Urbanism)προσκάλεσε τους επισκέπτες να συμμετάσχουν σε μια δημιουργική συζήτηση για τη βιωσιμότητα των πόλεων μέσα από την πρωτοβουλία Imagine a City.Επιπλέον, ο εικαστικόςPASHIASπαρουσίασε το έργο του"KUZA"μέσω ψηφιακής απόδοσης, μια βίντεο-παρέμβαση που συνδέει την κληρονομιά της Κύπρου με προσωπικά βιώματα.Οι επισκέπτες του φεστιβάλ είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν αυθεντικές κυπριακές γεύσεις από την δημιουργική ομάδα πίσω από το Πατρικό, καθώς και να γνωρίσουν τα κυπριακά κρασιά μέσα από μια συνεργασία με το Βουνί Παναγιάς, το Volta Wine Barκαι τονMr Vertigo.

Οι γεύσεις και τα αρώματα της κυπριακής κουζίνας και οινοποιίας έδωσαν μια ιδιαίτερη νότα, προσφέροντας μια ολοκληρωμένη πολιτιστική εμπειρία.Οι διοργανωτές ευχαριστούν το Δήμο Αθηναίων για την πρόσκληση στοThis is Athens City Festivalκαι τη ΜπύραΛατίνα, και τηBeater.grγια τη στήριξη.

Το επόμενο ραντεβού τουAfroBanana είναι στα Λεύκαρα της Κύπρου, από τις 4 έως τις 7 Ιουλίου, όπου το φεστιβάλ θα συνεχίσει να προσφέρει μαγευτικές εμπειρίες στους επισκέπτες του.Για περαιτέρω χρήσιμες πληροφορίες για το φεστιβάλ, το πλήρες πρόγραμμα, καθώς και για τα πρακτικά ζητήματα, επισκεφτείτε την σελίδαwww.afrobanana.com. Ακολουθείστε το “AfroBananaFestival” στο Facebook, και το “afrobananafest” στο Instagram για να μαθαίνετε πρώτοι όλες τις εξελίξεις και τα νέα για το Φεστιβάλ.

INSTAGRAM:@afrobananafest

FACEBOOK:@AfroBananaFestival

TIKTOK:@afrobananarpbX:@afrobananafest