ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

«Το αποτύπωμά μου στο μέλλον»: Μικτό Θεατρικό Εργαστήριo Ενηλίκων & Ανηλίκων στις Αποθήκες ΘΟΚ

WIZ TEAM

Οι Δράσεις 2022-2023: «Νέ@ σε έρημο νησί» φιλοξενούν την καταξιωμένη σκηνοθέτιδα, θεατρολόγο και θεατροπαιδαγωγό Τζωρτζίνα Κακουδάκη, για το τέταρτο στη σειρά εργαστήριο, που εντάσσεται στον κύκλο των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων του προγράμματος.

Μετά την πολύ πετυχημένη φιλοξενία το 2019 του εργαστηρίου «Είμαστε όλοι πολίτες. Μια ουτοπική θεωρία», στο οποίο συνέπραξαν για πρώτη φορά ενήλικοι και ανήλικοι μαζί, η Τζωρτζίνα Κακουδάκη επιστρέφει φέτος στις Δράσεις «Νέ@ σε έρημο νησί», με ένα νέο μικτό εργαστήριo θεάτρου για τους τρόπους που βρίσκουμε για να προάγουμε την οικολογική συνείδηση, τη διαπολιτισμικότητα, και την ιδιότητα του ενεργού πολίτη στις καθημερινές μας πράξεις.

Εργαστήριο «Το αποτύπωμά μου στο μέλλον»

Εμψυχώτρια: Τζωρτζίνα Κακουδάκη

Το εργαστήριo απευθύνεται σε νέους από 14 ως 18 ετών, σε εκπαιδευτικούς, γονείς, εμψυχωτές θεατρικών ομάδων.

Για δηλώσεις συμμετοχής απευθυνθείτε στο dramaturg@thoc.org.cy ή στα τηλέφωνα 22864306 / 99244043.

Κόστος συμμετοχής: € 30
Απαραίτητη η προκράτηση θέσης, μέχρι 13 Φεβρουαρίου 2023.

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΚΑΙ ΩΡΕΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ

Θέατρο Αποθήκες
Παρασκευή 10 Μαρτίου 2023, 15:00-18:00
Σάββατο 11 Μαρτίου 2023, 10:00-13:00
Κυριακή 12 Μαρτίου 2023, 10:00-13:00

ΤΖΩΡΤΖΙΝΑ ΚΑΚΟΥΔΑΚΗ

Δραματουργός, Σκηνοθέτης, Θεατρολόγος, θεατροπαιδαγωγός.

Ως δραματουργός έχει συνεργαστεί με πλήθος ομάδων σε πάνω από 30 παραγωγές με έμφαση στη δραματουργία του χορού και την δραματουργία-διασκευή κλασικών θεατρικών κειμένων για τη σκηνή.

Ως σκηνοθέτης έχει δώσει έμφαση σε παραστάσεις που αφορούν κυρίως το νεανικό κοινό. Τα τελευταία χρόνια έχει σκηνοθετήσει τις παραστάσεις Vivid film/μετά τον αφρό (2009-10 Υοuth Theatre Festival και περιοδεία), Τζακ Θορν Ρισπέκτ (2010-11 Θέατρο Χώρα), Αριστοφάνη Όρνιθες, Σαίξπηρ Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας, Γκαίτε Φάουστ, Σοφοκλή Αντιγόνη (2011- 2016 Θέατρο του Νέου Κόσμου). Διδάσκει δραματουργία, ιστορία θεάτρου σε δραματικές σχολές (Ωδείο Αθηνών, Πράξη 7).

Έχει συμμετάσχει, σκηνοθετήσει και διοργανώσει διάφορες site specific παραστάσεις με τελευταίες τις παραστάσεις/ περιπάτους Ίχνη/Το αποτύπωμά μου στον Κόσμο (Ωδείο Αθηνών και Ίδρυμα Swartz, Σάμος 2015) και Public Signal: Supplicant or diseased: an old dilemma in contemporary times (Liverpool Institute of Performing Arts και Ωδείο Αθηνών, Αθήνα 2015).

Έχει διοργανώσει θεατρικά φεστιβάλ για νέους δημιουργούς και συγγραφείς (Studio Ιλίσια, Θέατρο Χώρα, Θέατρο Νέου Κόσμου) καθώς και σχολικά φεστιβάλ Θεάτρου (με το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση).

Έχει διδάξει το μάθημα της Παιδαγωγικής του Θεάτρου στο Τμήμα θεατρικών Σπουδών Πάτρας για 4 χρόνια και Δραματουργία Κουκλοθεάτρου στο Πανεπιστήμιο Βόλου και στο Διδασκαλείο Νηπιαγωγών Αθήνας. Διδάσκει σε εργαστήρια ενηλίκων σε συνεργασία με το Πανελλήνιο Δίκτυο για το θέατρο την Εκπαίδευση, το Ευρωπαϊκό Δίκτυο κατά της κακοποίησης των γυναικών, την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, το Σύλλογο καρκινοπαθών γυναικών «΄Αλμα Ζωής» κ.ά.

Συγγραφέας δύο εκπαιδευτικών βιβλίων για το θέατρο ως εκπαιδευτικό εργαλείο («Θέατρο- Θεατρική Αγωγή», εκδ. Κέντρο Εκπαίδευσης Ενηλίκων- ΥΠΠΕΠΘ, 2007 «Διαδρομές Βιωματικής Μάθησης, Η Διδασκαλία της ιστορίας μέσα από το Θέατρο», εκδ. Κέδρος 2011).

Ως θεατρολόγος έχει εργαστεί για 7 χρόνια (1998-2004) ως Υπεύθυνη της Βιβλιοθήκης και του Αρχείου του Εθνικού Θέατρου.

Ως ερευνήτρια του αρχείου έχει εκδόσει την πλήρη (ως το 2004) παραστασιογραφία του Εθνικού και Βασιλικού Θεάτρου στο βιβλίο «100 χρόνια Εθνικό Θέατρο»,εκδ. Ιδρύματος Λάτση

Πηγή: http://georginakakoudaki.org/profil/ 
Copyright © Τζωρτζίνα Κακουδάκη