ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Το Αρχοντικό Αξιοθέας επανέρχεται με πλούσιο πρόγραμμα

WIZ TEAM

Η Αξιοθέα είναι έτοιμη να υποδεχτεί ξανά το πιστό κοινό της με ένα πλούσιο πρόγραμμα καλλιτεχνικών εκδηλώσεων που συναιρούν τόπους, πόλεις και κουλτούρες και θα δώσουν τη δυνατότητα στους λάτρεις της ποιοτικής μουσικής και του θεάτρου να ταξιδέψουν μαζί με τα φιλοξενούντα σχήματα στο ιδιαίτερο σύμπαν του θεάτρου του παραλόγου, στον κόσμο της όπερας, στους ήχους και τους ρυθμούς της Ιβηρικής Χερσονήσου, στις διάφορες εποχές της τζαζ, στο γοητευτικό μωσαϊκό της πολυπολιτισμικής Αλεξάνδρειας του 19ου αιώνα.

Το Πολιτιστικό Φεστιβάλ του Πανεπιστημίου Κύπρου διανύει τον εικοστό έκτο χρόνο της λειτουργίας του και σταθερά αναδεικνύεται με τη δράση του ως ένα από τα μακροβιότερα και πλέον επιτυχημένα πολιτιστικά φεστιβάλ της Κύπρου με ουσιαστική και ποιοτική παρέμβαση στα πολιτιστικά δρώμενα του τόπου μας.

Με δύο βασικά θεμέλια, την εμπιστοσύνη και την αγάπη που έχει κερδίσει ανάμεσα στους καλλιτέχνες και στο φιλότεχνο κοινό, το Φεστιβάλ μπόρεσε να αναπτυχθεί και παράλληλα να διατηρήσει το υψηλό επίπεδο πολιτιστικών εκδηλώσεων που προσφέρει όλα αυτά τα χρόνια.

Έτσι και φέτος, ακολουθώντας πρώτα απ' όλα τον δυναμικό ρυθμό της Τέχνης στις διάφορες εκφάνσεις της, το κοινό της Αξιοθέας θα ζήσει μοναδικές εκδηλώσεις και θα δει από κοντά καταξιωμένους καλλιτέχνες και σχήματα καθώς επίσης νέους χαρισματικούς δημιουργούς από την Κύπρο και τη διεθνή καλλιτεχνική σκηνή.

Στην αυλή του Αρχοντικού εμπνευσμένοι μουσικοί, συνθέτες, ηθοποιοί, σκηνοθέτες, ερμηνευτές, και εκπληκτικοί δεξιοτέχνες θα παρουσιάσουν τη βαθιά και μακρόχρονη συνομιλία τους με την παράδοση –ή την τολμηρή και ανατρεπτική προσέγγισή της–, θα μας γοητεύσουν με την απαράμιλλη τέχνη τους σε διαχρονικές κλασικές συνθέσεις, και θα μας προσκαλέσουν να αγκαλιάσουμε το άγνωστο, να ζήσουμε μαζί τους τη συγκίνηση της ανακάλυψης και να βρεθούμε στην αιχμή της καλλιτεχνικής πρωτοπορίας.

Στο φετινό φεστιβάλ θα προσφερθούν επίσης, όπως έχει γίνει και στο παρελθόν, μια σειρά από Εργαστήρια που έχουν σχεδιαστεί για να απευθύνονται σε καλλιτέχνες αλλά και σε άτομα που έχουν έντονο ενδιαφέρον για τις τέχνες και τη δημιουργική έκφραση.

Διεθνούς φήμης καλλιτέχνες θα παρουσιάσουν σε ένα περιορισμένο αριθμό συμμετεχόντων, τα κλειδιά της τέχνης και της τεχνικής τους και θα προσφέρουν τις γνώσεις τους για την παράδοση την οποία εκπροσωπούν.

Δείτε το πλήρες πρόγραμμα των εκδηλώσεων του 26ου Πολιτιστικού Φεστιβάλ Πανεπιστημίου Κύπρου (Ιούνιος – Ιούλιος)
ΕΔΩ

Εισιτήρια: κανονικό €10, φοιτητικό/μειωμένο €5.
Εισιτήριο διαρκείας για όλες τις παραστάσεις Ιουνίου–Ιουλίου: €40.
Ώρα έναρξης εκδηλώσεων 20.30.
Κρατήσεις τηλ. 22894531-2
Πληροφορίες www.ucy.ac.cy