ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

To εμβληματικό έργο «Άγγελοι στην Αμερική» ανεβαίνει στο θέατρο Διόνυσος

WIZ TEAM

Το Θέατρο «ΔΙΟΝΥΣΟΣ», ανακοινώνει την επόμενή του παραγωγή, με το εμβληματικό έργο του Τόνυ Κούσνερ «Άγγελοι στην Αμερική»: Ο Αιών καταφθάνει», που ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Αιμίλιου Χαραλαμπίδη. Η επίσημη πρεμιέρα του έργου αναμένεται να δοθεί στην κεντρική σκηνή του Θεάτρου «ΔΙΟΝΥΣΟΣ», την Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2024, στις 8.30 μ.μ.

Το Angels in America «Άγγελοι στην Αμερική», είναι ένα βαθύτατα πολιτικό έργο, από τα πιο σημαντικά της σύγχρονης δραματουργίας. Είναι ένα έργο προφητικό και τρομακτικά επίκαιρο. Η θεματική εγγύτητα του έργου με την εποχή μας, ξεδιπλώνεται με έναν εντυπωσιακό τρόπο. Ο πυρήνας του επεξεργάζεται την πολυπλοκότητα της σύγχρονης κοινωνίας, η οποία χαρακτηρίζεται έντονα από μια αναζήτηση ταυτότητας. Μέσα από αλλεπάλληλες συγκρούσεις, διαφαίνεται η κρίση σε πολιτικό, σεξουαλικό, θρησκευτικό, οικονομικό, οικολογικό, υγειονομικό και κυρίως σε ηθικό επίπεδο. Η περίοδος της διακυβέρνησης Reagan στις ΗΠΑ, που ταυτίζεται με τον Θατσερισμό στο Ηνωμένο Βασίλειο και καταλήγει στην αποθέωση του συντηρητισμού, θυμίζει αρκετά την περίοδο που διάγουμε, στην οποία παρατηρείται η άνοδος της δεξιάς, ίσως και της άκρας δεξιάς όλο και σε περισσότερες περιπτώσεις.

Μετά την παγκόσμια οικονομική κατρακύλα, η αυστηρή προσαρμογή στην «κανονικότητα», η οποία καταγράφει «επιτυχίες» με πολλές θυσίες (κουρέματα καταθέσεων, φορολογίες και αύξηση των τιμών), προκαλεί τη δυσαρέσκεια των πολιτών, οι οποίοι αναζητούν με κάθε τρόπο λύσεις. Η φαινομενική σεξουαλική ελευθερία της εποχής μας, συνεχίζει να βάλλεται με εγκλήματα κατά της διαφορετικότητας, αλλά και με δημόσια ρητορική μίσους. Η απόγνωση οδηγεί σε πολλές περιπτώσεις σε μια δραματική στροφή στη θρησκεία, που φαντάζει μεν πρωτόγνωρη, αλλά που ευελπιστεί να δώσει κατευθυντήριες γραμμές για να λύσει προβλήματα. Οι άνθρωποι έχουμε ήδη καταστρέψει τον πλανήτη. Τα βάθη της διαφθοράς από δημόσια πρόσωπα και θεσμούς είναι απύθμενα, ενώ τα πολιτικά σκάνδαλα, διαδέχονται το ένα το άλλο. Η εμπιστοσύνη των πολιτών απέναντι στους πολιτικούς έχει προ πολλού χαθεί. Μια κοινωνία σε πλήρη αποπροσανατολισμό. Και τέλος η εμπειρία της πανδημίας covid 19, η αγωνία κι ο φόβος του φυσικού τέλους του ανθρώπου, μαζί με τον εγκλεισμό, διέλυσε το ηθικό και την αλληλεγγύη ανά την υφήλιο και έσπειρε τον πανικό και τον θάνατο. Στο σημείο αυτό ας θυμηθούμε πολλαπλά σενάρια συνωμοσιολογίας, που άγγιξαν κατά πολύ τον χώρο της φαντασίας και της μυθοπλασίας.


Συντελεστές:
Κείμενο: Τόνυ Κούσνερ
Μετάφραση: Αντώνης Γαλέος
Σκηνοθεσία: Αιμίλιος Χαραλαμπίδης
Σκηνικά/Κοστούμια: Θέλμα Κασουλίδου
Φωτισμοί: Αλεξάντερ Γιότοβιτς
Μουσική: Δημήτρης Ζαχαρίου
Βοηθός σκηνοθέτη: Μαρία Πισιήλη
Φωτογραφίες: Χρίστος Αβρααμίδης
Ζωγραφική εκτέλεση: Martin Meason

Συμμετέχουν με σειρά εμφάνισης οι Ηθοποιοί: Μυρσίνη Χριστοδούλου, Έλενα Δημητρίου, Χρήστος Γιάγκου, Φώτης Φωτίου, Μυρτώ Κουγιάλη, Δημήτρης Αντωνίου, Ανδρέας Λόντου, Χάρης Αττώνης.

Το έργο είναι κατάλληλο για άτομα άνω των 16 χρόνων

Παραστάσεις (Λευκωσία): Τετάρτη, Παρασκευή, Σάββατο στις 8.30 μ.μ. και Κυριακή στις 6.30 μ.μ.
μέχρι τις 22 Δεκεμβρίου 2024
Περιοδείες:

Λεμεσός: Θέατρο «Ριάλτο», 19 Νοεμβρίου 2024, στις 8.30 μ.μ.

Πάφος: Μαρκίδειο Θέατρο Δήμου Πάφου, 10 Δεκεμβρίου 2024, στις 8.30 μ.μ.

Λάρνακα: Δημ. Θέατρο Γ. Λυκούργος, 23 Δεκεμβρίου 2024, στις 8.30 μ.μ.

Εισιτήρια: 15 ευρώ (κανονικό), 12 ευρώ (συνταξιούχοι, φοιτητές)

Αγορά εισιτηρίων: Soldouticketbox.com και σε όλα τα Καταστήματα Στεφανής

Πληροφορίες: 22818999& 99621845