ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Το έργο «Η μάνα του» του Μιχάλη Παπαδόπουλου ανεβαίνει από το Θέατρο Αντίλογος

WIZ TEAM

Ένα έργο – ντοκουμέντο, βασισμένο σε αληθινά γεγονότα, είναι το νέο έργο του Μιχάλη Παπαδόπουλου σε σκηνοθεσία Αλεξίας Παπαλαζάρου.

Η σκηνοθέτις, ανεβαίνει στη σκήνη, και ξετυλίγει την ιστορία της μάνας της, της οικογένειας της, την ιστορία του αδερφού της Κυριάκου και Σωτήρη, την απώλεια τους, τη δολοφονία του αδερφού της, και το πως ένας τέτοιου είδους θάνατος μπορεί να επηρεάσει την ζωή αυτών που μένουν πίσω. «Δίπλα» της η Αγαθονίκη, η μητέρα της, που σαν βασική ηρωίδα του έργου, περιγράφει μέσα από το πένθος της, την Κύπρο έτσι όπως την έζησε από την εποχή της Άγγλοκρατίας μέχρι και τις τραγικές μέρες της Τούρκικης εισβολής.

Σε μια εποχή αλληλοσπαραγμού των ανθρώπινων σχέσεων, που το θεριό του ρατσισμού, του φασισμού, του εθνικισμού και του πολιτικού φανατισμού επανέρχεται δριμύτερο, το θέατρο Αντίλογος «φέρνει» στο θέατρο, ένα κείμενο – αναφορά σε μια αληθινή ιστορία που όλοι ξέρουν αλλά κανείς δεν μιλά γι’ αυτήν.

ΤΟ ΕΡΓΟ
1η Ιουλίου 1973...ξημερώματα...ένας πυροβολισμός διέκοψε την ησυχία της καλοκαιριάτικης νύχτας.
Με μια σφαίρα, ένα παιδί 16 χρονών έπεφτε νεκρό. Ποιος το σκότωσε;
Ο Ιούλιος είναι τραγικός για όλους τους Κύπριους, αλλά για κάποιους ακόμα πιο τραγικός, όπως για την οικογένεια Παπαλαζάρου. Μια δολοφονία και μία θυσία. Ο Κυριάκος και ο Σωτήρης.
Όταν η Ιστορία γράφεται με αίμα… Όταν τα εγκλήματα μένουν ατιμώρητα… Όταν η ζωή αυτών που μένουν πίσω σημαδεύεται για πάντα…

Ταυτότητα παράστασης:

Συγγραφέας: Μιχάλης Παπαδόπουλος
Σκηνοθεσία: Αλεξία Παπαλαζάρου
Σκηνικά και κοστούμια: Εδουάρδος Γεωργίου
Σχεδιασμός φωτισμών: Βασίλης Πετεινάρης
Μουσική: Γιώργος Κάρβελλος
Βοηθός σκηνογράφου: Μόνικα Χατζηβασιλείου

Επι σκηνής: Αλεξία Παπαλαζάρου, Χριστίνα Χριστόφια, Ηλιάνα Κάκκουρα και Μυρσίνη Χριστοδούλου

Info
Πρεμιέρα Σάββατο 14 – Kυριακή 15 Οκτωβρίου 2023
Θέατρο Μασκαρίνι 8:00 το βράδυ
Αθαλάσσης 4, Λατσιά
Προπώληση SOLDOUT TICKETS, καταστήματα Stephanis - Electronics
Κρατήσεις 99 25 1331