ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Το έργο «Καθαροί πιά» πάει στο θέατρο Ριάλτο

WIZ TEAM

Το Καθαροί πια γράφτηκε το 1998 και είναι το τρίτο στη σειρά από τα πέντε αποκαλυπτικά θεατρικά έργα της Σάρα Κέιν, μίας από τις πιο αμφιλεγόμενες προσωπικότητες της σύγχρονης βρετανικής δραματουργίας. Ένα μοναδικό παράδειγμα φραστικής σκληρότητας, εικονοκλαστικής δράσης και πολιτικού στοχασμού, που καταδεικνύει με καταγγελτική ορμή τους μηχανισμούς καταπίεσης και ελέγχου των κοινωνικών θεσμών και φορέων εξουσίας, που προσπαθούν να υπονομεύσουν και, εντέλει, να εξαλείψουν κάθε δυνατότητα ελεύθερης έκφρασης.

Σκηνοθετεί ο Ευριπίδης Δίκαιος, ο οποίος, πλαισιωμένος από μια έμπειρη ομάδα ηθοποιών, αναμετριέται με το ωμό και βίαιο σύμπαν της Κέιν, αναλαμβάνοντας μια ιδιαίτερη πρόκληση: πώς να αναπαριστήσει κανείς το μη αναπαραστάσιμο.
Η Νέα Σκηνή του ΘΟΚ δοκιμάζεται μ’ ένα έργο συμπυκνωμένο, μεταφορικό και άγριο, σε μια παραγωγή που περιέχει σκληρή γλώσσα, σκηνές βίας, γυμνό και προσομοίωση ερωτικών πράξεων.

Το έργο
Σε έναν περίκλειστο χώρο, έξι πρόσωπα υποβάλλονται σε ακραίες δοκιμασίες υπό το σαδιστικό βλέμμα ενός γιατρού. Σχέσεις εξουσίας και υποταγής που ανοίγουν πληγές και τσακίζουν σώματα και ψυχές. Ένα τραυματικό περιβάλλον όπου η οποιαδήποτε απόπειρα ερωτικής εκδήλωσης είναι καταδικασμένη να αποτύχει. Κραυγές αγάπης σε απόλυτο αδιέξοδο, που καλύπτονται από φόβους και παραμορφωμένα συναισθήματα.

Ταυτότητα παράστασης
Μετάφραση: Τζένη Μαστοράκη
Σκηνοθεσία: Ευριπίδης Δίκαιος
Σκηνικά-Κοστούμια: Γιώργος Γιάννου
Μουσική-Σχεδιασμός ήχου: Γιάννης Χριστοφίδης
Κίνηση: Έλενα Αντωνίου
Σχεδιασμός φωτισμών: Γεώργιος Κουκουμάς
Βοηθός Σκηνοθέτη: Μιχάλης Κολοκοτρώνης
Σχεδιασμός-Κατασκευή μηχανικών εφέ: Χριστόδουλος Μαρτάς
Παίζουν: Δημήτρης Αντωνίου, Πέτρος Γιωρκάτζης, Άντρια Ζένιου, Νεκτάριος Θεοδώρου, Έλενα Καλλινίκου, Αντρέας Κούτσουμπας, Λοΐζος Παπαγεωργίου

Με αγγλικούς και τουρκικούς υπέρτιτλους.

Η παράσταση περιέχει σκληρή γλώσσα, σκηνές βίας, γυμνό και προσομοίωση ερωτικών πράξεων.

Γίνεται χρήση στρομποσκοπικού εφέ.

Απαγορεύεται αυστηρά η είσοδος σε θεατές κάτω των 18 ετών.
Δεν θα επιτραπεί η είσοδος σε ανήλικους θεατές ούτε με τη συναίνεση ή τη συνοδεία ενηλίκου.

Τιμές Εισιτηρίων: €12 και €6 (άνεργοι, συνταξιούχοι, πολύτεκνοι, πενταμελείς οικογένειες με την επίδειξη του αντίστοιχου αποδεικτικού εγγράφου, άτομα κάτω των 25 ετών με την επίδειξη πολιτικής ταυτότητας).

Θέατρο Ριάλτο, Λεμεσός
01/03/2024 Παρασκευή 20:30 (90’)
E-ticket : www.rialto.com.cy
ή καλέστε στο τηλέφωνο του θεάτρου στο 77777745
(Δευτέρα – Παρασκευή 10:00- 15:00)