ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Το εστιατόριο Itameshi εισάγει στην Κύπρο ένα διεθνές γαστρονομικό trend

WIZ TEAM

Το Itameshi, που λειτούργησε πολύ πρόσφατα στην περιοχή της Πύλης Αμμοχώστου (στο σημείο που παλιά βρισκόταν το Bastione), συνδυάζει τις μεσογειακές πρώτες ύλες και την ιταλική κουζίνα, με τις τεχνικές και την αισθητική τελειότητα της ιαπωνικής κουζίνας.

Ο πολύπειρος Ελλαδίτης σεφ Διονύσης Πετινάτος, με θητεία σε εστιατόρια του ελληνικού ομίλου ‘Nice n Easy group’ σε Αθήνα και Μύκονο, δημιουργεί μαζί με την ομάδα του εξαιρετικό ιταλικό φαγητό μαγειρεμένο με ιαπωνικά συστατικά.

Το γαστρονομικό αυτό trend που ανθίζει σε περιοχές της Μέσης Ανατολής αλλά και της Ασίας (Σιγκαπούρη κλπ), έρχεται αισίως και στην Κύπρο μέσω του πρώτου εστιατορίου του ομίλου Nice n Easy, του Itameshi, εμπνευστής του οποίου είναι ο γνωστός ηθοποιός Μάνος Γαβράς.

Σε ένα πολύ μοντέρνο και ατμοσφαιρικό περιβάλλον, όπου δεσπόζουν δύο μεγάλα γλυπτά -ιαπωνικά πουλιά-, μπορείτε μεταξύ άλλων να απολαύσετε πιάτα όπως Pinsa (flat bread) σε ξυλόφουρνο, ακόμα και μαύρη με ενεργό άνθρακα ή με φυστίκι Αιγίνης ή με τρούφα, φρέσκια pasta που φτιάχνεται καθημερινά στο εστιατόριο, πιάτα όμως carbonara με noodles (soba noodles), επιλογές από nigiri και tartar που βγαίνουν από το Raw Bar, αλλά και επιδόρπια όπως το πολυφωτογραφημένο Cheescake Bonsai (cheesecake με δέντρο σοκολατένιο και μαλλί της γριάς), το οποίο εξελίσσεται στο απόλυτο πιάτο για Instagram stories.

Παρόμοια φιλοσοφία, όπως αναφέρει στο WiZ ο manager του Itameshi, Χρήστος Μπουρίτης, χαρακτηρίζει και το cocktail menu, αφού τα κοκτέιλ έχουν ιταλική βάση και ιαπωνικά συστατικά, όπως για παράδειγμα το Godfather που προσφέρεται σε ένα εντυπωσιακό ποτήρι, ενώ σε σχέση τέλος με το wine list, αυτό απαρτίζεται από 70 ετικέτες, με το ιταλικό στοιχείο να υπερισχύει. Σε αυτό φυσικά υπάρχουν επιλογές από Ισπανία, Ελλάδα, Κύπρο, αλλά και κρασιά από τον Νέο Κόσμο.

Το Itameshi είναι εδώ και αποτελεί σίγουρα μια εξαιρετική επιλογή για έξοδο μετά φαγητού και ποτού στην εντός των Τειχών Λευκωσία.

Info
Τηλ. 22591020
Αθηνάς 6, Παλιά Λευκωσια
Δ-ΠΑΡ 19.00-00.00, Σ-Κ 12.00-02.00