ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Το Femme Fest Cyprus έρχεται το σαββατοκύριακο 18 & 19 Μαΐου

WIZ TEAM

Το 3ο Φεστιβάλ Προώθησης της Ισότητας των Φύλων, Femme Fest Cyprus, πραγματοποιείται το σαββατοκύριακο 18 και 19 Μαΐου, στον Δημοτικό Κήπο Λευκωσίας.

Το φεστιβάλ επιστρέφει με στόχο να προβληματίσει αναφορικά με την ισότητα των φύλων, να προωθήσει τη συζήτηση των έμφυλων ζητημάτων και να συμβάλει στην κατάρριψη των έμφυλων στερεοτύπων. Την ίδια ώρα ετοιμάζεται να δώσει βήμα σε γυναίκες από διάφορους τομείς για να πουν την δική τους ιστορία.  

Το 3ο Femme Fest Cyprus, διοργανώνει το Γυναικείο Κίνημα ΠΟΓΟ, με θεσμικό υποστηρικτή το Γραφείο Επιτρόπου Ισότητας των Φύλων, φιλοξενεί ο Δήμος Λευκωσίας και στηρίζει ο Εθνικός Μηχανισμός για τα Δικαιώματα της Γυναίκας.

Για ακόμη μια χρονιά, οι διοργανωτές έχουν ετοιμάσει ένα πρόγραμμα γεμάτο δράσεις και συζητήσεις για μικρούς και μεγάλους. Μεταξύ άλλων περιλαμβάνει συζητήσεις σχετικά με τα αναπαραγωγικά δικαιώματα των γυναικών, τη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση, την επαγγελματική πρόοδο των γυναικών, τις επιπτώσεις των πολέμων στις γυναίκες και άλλα. Θα περιλαμβάνει επίσης εργαστήρια για την έμφυλη βία, τα έμφυλα στερεότυπα και τους κοινωνικούς ρόλους, τη μαιευτική βία, την εμμηνόπαυση.

Γυναίκες από διάφορους τομείς, όπως ο πολιτισμός, ο ακτιβισμός, η  ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα, θα μοιραστούν τις προσωπικές τους εμπειρίες, μέσα από την δράση FemmeTalks, που θα φιλοξενηθεί και τις δυο μέρες στην κεντρική σκηνή.

Το Σάββατο 18 Μαΐου, οι Ανεράδες έρχονται με το αφιέρωμα «Η γυναίκα στο ρεμπέτικο», ενώ την Κυριακή 19 Μαΐου θα στηθεί το «Femme Fest Street Party» με την Dj Vanesha στα decks.

Στο Femme Fest θα φιλοξενηθούν περισσότεροι από 50 οργανισμοί ανάμεσά τους πανεπιστήμια, ΜΚΟ, και θεσμικοί φορείς που ασχολούνται με τα έμφυλα ζητήματα καθώς και γυναίκες που θα παρουσιάσουν τη δουλειά τους.

Στον χώρο του φεστιβάλ θα βρούμε θεματικά κέντρα με γυναικείες προσωπικότητες από την Κύπρο και τον κόσμο, θα μάθουμε για την ιστορία των δικαιωμάτων των γυναικών και θα συζητηθεί το ζήτημα της γυναικοκτονίας.

Η παιδική γωνιά επιστέφει με θεατρικά εργαστήρια, βιβλιοανάγνωση, παιχνίδια και κατασκευές με έμφυλη οπτική.  Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσης χορευτικά, θεατρικά και μουσικά δρώμενα, ενώ στον χώρο θα υπάρχει φαγητό και ποτό.

Οι πόρτες του φεστιβάλ ανοίγουν στις 16:30 και η είσοδος και η συμμετοχή σε όλες τις δράσεις είναι δωρεάν.

Δείτε περισσότερα για το φεστιβάλ και ολόκληρο το πρόγραμμα στο www.femmefestcy.com και στις σελίδες μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.