ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

«Το Γλέντι του Γιώργου» φιλανθρωπική εκδήλωση στο Κηποθέατρο Λεμεσού

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Υπό την αιγίδα της Πρώτης Κυρίας της Κυπριακής Δημοκρατίας κας. Φιλίππας Καρσερα Χριστοδουλίδη διοργανώνεται εκδήλωση από το Ίδρυμα Κοινωνικής Φροντίδας ‘ΑΡΗΣ’. Στην εκδήλωση θα ερμηνευτούν τα τραγούδια του τελευταίου άλμπουμ του Γιώργου Γιώρκα με τίτλο ‘Το Γλέντι του Γιώργου’ υπό την καλλιτεχνική επιμέλεια του Ευθύβουλου Θεοχάρους.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τη Τετάρτη 7 Ιουνίου 2023 και ώρα 20:30 στο Κηποθέατρο Λεμεσού.

Τα έσοδα από την εκδήλωση θα διατεθούν για τους κοινωφελείς σκοπούς του Ιδρύματος.

Ερμηνευτές με σειρά παρουσίασης: Γιώργος Γιώρκας, Αντώνης Πάφιος, Σάσα Γλυκύ, Σαλώμη Ριάρ, Αννίτα Κωνσταντίνου, Γεωργία Χρίστου, Μαρία Θεοδότου, Πρόδρομος Τσολιάς, Σώτος Γονιός μαζί με επταμελή ορχήστρα .

Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν η Εκκλησιαστική Χορωδία Ρωμανός ο Μελωδός της Ιεράς Μητροπόλεως Λεμεσού, το ΣΤ’ Δημοτικό Σχολείο Λεμεσού ΄Πολύκαρπος Βλάχος’, η χορωδία της σχολής Μαρίας Διαμαντίδου και το Κατηχητικό Αρχαγγέλου Μιχαήλ Μονοβολικού. Χοροί από το Χρίστο Σιακαλλή και την Μαριλένα Χαραλαμπίδου και την ομάδα της.

Γιώργος Γιώργκας

Ο Γεώργιος Γιώρκας, ένας δραστήριος νέος, μουσικός, αθλητής, ιεροψάλτης και καθηγητής φωνητικής, διαγιγνώσκεται τον Αύγουστο του 2020 σε ηλικία 27 ετών με σοβαρής μορφής όγκο στον εγκέφαλο. Σε διάστημα δύο ετών χρειάζεται να υποβληθεί δύο φορές σε εγχείρηση αφαίρεσης όγκου, σε βραχυθεραπεία, κύκλους χημειοθεραπειών, ακτινοθεραπειών και ανοσοθεραπείας.

Από την πρώτη στιγμή όμως αντιμετωπίζει την είδηση με αισιοδοξία, δίνοντας ο ίδιος θάρρος και δύναμη στους γύρω του, αντλώντας ταυτόχρονα και ο ίδιος δύναμη από την πίστη του στον Θεό αλλά και από την αγάπη του κόσμου. Ο Γιώργος βλέπει τον καρκίνο, τη λέξη με τα «8 γράμματα», σαν μία ευκαιρία! Ευκαιρία να επαναπροσδιορίσει τη ζωή του, να γίνει ακόμη πιο δοτικός με τους ανθρώπους γύρω του και με τον Θεό.

Δεν παραπονιέται ποτέ. Όταν τον ρωτάς «Πώς είσαι Γιώργο;» σου απαντά πάντα με τον ίδιο πηγαίο τρόπο «Μια χαρά! Δόξα τω Θεώ!». Παρά την δύσκολη κατάσταση που αντιμετωπίζει, συνεχίζει να δημιουργεί, να εργάζεται, να ερωτεύεται, να ονειρεύεται, να ζει!

Το 2021, ενώ ο Γιώργος λαμβάνει θεραπευτική αγωγή στο Γερμανικό Ογκολογικό Κέντρο, τον ρωτούν, όντας μουσικός, αν θέλει να γράψει ένα τραγούδι με βάση αυτό που βιώνει στην μάχη του με τον καρκίνο ώστε να ενισχυθούν και άλλοι ασθενείς. Ο Γιώργος γράφει, συνθέτει, μελοποιεί όχι ένα αλλά οκτώ τραγούδια!

Μέσα από αυτά τα οκτώ τραγούδια ο Γιώργος θέλει να δούμε στα μάτια τον καρκίνο, να δούμε πώς οι ασθενείς, οι συγγενείς, οι φίλοι, το ιατρικό προσωπικό βιώνουν αυτή την μάχη, αλλά και ότι όλοι μας σε αυτή την κοινή προσπάθεια δεν πρέπει να σταματήσουμε να αγωνιζόμαστε! Δυστυχώς, ο ίδιος δεν προλαβαίνει να δει ολοκληρωμένο αυτό το έργο καθώς φεύγει για το μεγάλο ταξίδι στις 25 Νοεμβρίου 2022.

Ο Γιώργος μαζί με κάθε ασθενή που παλεύει με τον καρκίνο στέλνουν ένα ζωντανό μήνυμα πίστης στο Θεό, ελπίδας και αισιοδοξίας:

«Το να νικήσεις τον καρκίνο δεν σημαίνει να νικήσεις τον θάνατο, αλλά τον φόβο του θανάτου! Τον γλεντάς τον καρκίνο όταν δημιουργείς, όταν γελάς, όταν προσφέρεις, ενώ πονάς! Τον νικάς κάθε μέρα που αποφασίζεις να ζήσεις, για σένα και για τους γύρω σου!»

Κράτα το βλέμμα σου ψηλά, να μην τα παρατήσεις!
Χαμογέλασε ξανά!
Μπορείς να το νικήσεις! 

Ιδρυμα Κοινωνικής Φροντίδας ‘ΑΡΗΣ’

Επιθυμία του Γιώργου Γιώρκα ήταν όπως τα έσοδα από την εκμετάλλευση των δικαιωμάτων του άλμπουμ διατεθούν στο Ίδρυμα Κοινωνικής Φροντίδας ‘ΑΡΗΣ’.
Κύριοι στόχοι του Ιδρύματος είναι να λειτουργεί αποκλειστικά για αγαθοεργούς σκοπούς:
1. Δημιουργία κέντρου παροχής κοινωνικών υπηρεσιών φροντίδας και υποστήριξης σε ευάλωτες ομάδες,
2. Υποστήριξη στη λειτουργία των μονάδων ανακουφιστικής φροντίδας
3. Διαφώτιση του κοινού και ανάληψη δραστηριοτήτων για την πρόληψη και θεραπεία περιστατικών που χρειάζονται φροντίδα.
4. Συνεργασία με ιατρούς και ιατρικά τμήματα του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα για παροχή βοήθειας σε ασθενείς από την Κύπρο και το εξωτερικό
5. Έκδοση ενημερωτικών και άλλων διαφωτιστικών δελτίων, περιοδικών ή κειμένων συναφών με τους πιο πάνω σκοπούς. Συλλογή και παροχή πληροφοριών προς τα μέλη και ειδικότερα η ενημέρωση των μελών, όσον αφορά τις εξελίξεις και τα επιτεύγματα παγκοσμίως στον τομέα αυτό.
Μέσω του Ιδρύματος μπορεί να δοθεί βοήθεια στους ασθενείς ψυχολογική και κοινωνική. Επίσης με καθοδήγηση, ο ασθενής μπορεί να διεκδικήσει τα δικαιώματα του και να λάβει βοήθεια από διάφορες υπηρεσίες.