ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Το Ίδρυμα Τεχνών Φάρος αποχαιρετά το καλοκαίρι με μια συναρπαστική συναυλία

WIZ TEAM

Το Ίδρυμα Τεχνών Φάρος αποχαιρετά την καλοκαιρινή σεζόν με μια συναρπαστική συναυλία από το πολυβραβευμένο Daahoud Salim Quintet. Έχοντας δημιουργηθεί το 2015 από τον εξαίρετο νεαρό πιανίστα και συνθέτη Daahoud Salim, το Κουιντέτο έχει ήδη καθιερωθεί ως ένα από τα πιο περιζήτητα τζαζ σύνολα στην Ευρώπη, με εμφανίσεις τόσο σε κορυφαία φεστιβάλ τζαζ όσο και σε ορισμένες από τις σημαντικότερες σκηνές ανά το παγκόσμιο – μεταξύ άλλων, Φεστιβάλ Jazzaldia του Σαν Σεμπαστιάν, Διεθνές Φεστιβάλ Τζαζ Μουσικής της Μαδρίτης, Αμφιθέατρο Parco della Musica στη Ρώμη, Bimhuis του Άμστερνταμ, Φεστιβάλ Τζαζ του Άμερσφοορτ. Για το ντεμπούτο τους στην Κύπρο, το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου 2023 / 8:00μμ, στον υπαίθριο χώρο του Ιδρύματος Τεχνών Φάρος The Olive Grove στον Δελίκηπο, το Daahoud Salim Quintet υπόσχεται μια αξέχαστη βραδιά, απογειωμένη σε ένα κράμα συγκλονιστικών μελωδιών, ζωηρών εθνίκ ρυθμών, και υπνωτιστικών ήχων από μπλουζ και χαρντ μποπ. Η συναυλία διοργανώνεται σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Ισπανίας επί τη ευκαιρία της Ισπανικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ε.Ε, και με την στήριξη του CPT.

DAAHOUD SALIM QUINTET

Daahoud Salim (πιάνο)
Bruno Calvo (τρομπέτα)
Pablo Martínez (τρομπόνι)
Hendrik Müller (κοντραμπάσο)
Andreu Pitarch (ντραμς)

Έχοντας ιδρυθεί στο Άμστερνταμ το 2015, το Daahoud Salim Quintet έχει ήδη εμφανισθεί σε κορυφαία φεστιβάλ, καθώς και σε ορισμένες από τις σημαντικότερες σκηνές ανά το παγκόσμιο, όπως Φεστιβάλ Jazzaldia του Σαν Σεμπαστιάν, Διεθνές Φεστιβάλ Τζαζ Μουσικής της Μαδρίτης, Teatros del Canal Μαδρίτης, Φεστιβάλ Mas i Mas στο Jamboree, Αμφιθέατρο Parco della Musica στη Ρώμη, Bimhuis του Άμστερνταμ, Φεστιβάλ Τζαζ του Άμερσφοορτ, Φεστιβάλ Σιλεσίας, Κατοβίτσε, Ίμπιζας, μεταξύ άλλων.

Με επικεφαλής τον πιανίστα και συνθέτη Daahoud Salim, το Κουιντέτο τιμήθηκε το 2016 – μόλις ένα χρόνο μετά την ίδρυσή του – με το Πρώτο Βραβείο Καλύτερης Μπάντας και το Βραβείο Καλύτερου Σολίστ στο 40ο Φεστιβάλ Τζαζ Getxo. Το 2017, το Daahoud Salim Quintet απέσπασε το Πρώτο Βραβείο και το Βραβείο Καλύτερης Διασκευής στον Διεθνή Διαγωνισμό B-Jazz στο Λουβέν του Βελγίου. Το 2022, ο Daahoud Salim κέρδισε το Πρώτο Βραβείο στον Διαγωνισμό Διασκευής και Σύνθεσης Big Band από την Εταιρεία Συγγραφέων και Εκδοτών σε συνεργασία με Σύνδεσμο Τζαζ Μουσικής της Γρανάδας Ool Ya Koo.

Το Daahoud Salim Quintet έχει συνεργαστεί εκτενώς με τον Abdu Salim (έναν από τους πρωτοπόρους της τζαζ μουσικής στην Ισπανία, ιδρυτή της πρώτης σχολής τζαζ μουσικής στην Ανδαλουσία) και τον Phillip Harper, πρώην μέλος των The Jazz Messengers. Το Κουιντέτο έχει κυκλοφορήσει τέσσερα άλμπουμ: La Llamada (2016), Getxo Live (2016), La Búsqueda (2017) και Jamboree Live (2019).

Info
Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου 2023
The Olive Grove, 20.00
Δελίκηπος
Εισιτήρια €25/20
Πληροφορίες 22663871
www.pharosartsfoundation.org