ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Το Imogen’s Inn στον Κάθηκα κάνει δυναμικό comeback με τις γεύσεις που αγαπήσαμε

WIZ TEAM

Οι μεζέδες της Ανατολικής Μεσογείου στην καλύτερη εκδοχή τους, σε μια ταβέρνα στην κυπριακή ύπαιθρο!

Ο Πάρης, που το τελευταίο διάστημα ανέλαβε τα ηνία της αγαπημένης ταβέρνας στο Κάθηκα και ο οποίος ουσιαστικά αποτελεί την τρίτη γενιά του Imogen’s Inn (μετά τη γιαγιά Ελένη και τους γονείς Μαρίνα και Απόστολο), επανασυστήνει στους φανατικούς θαμώνες της ταβέρνας τη μεσογειακή κουζίνα, επαναφέροντας στο μενού όλα τα αγαπημένα εδέσματα με τα οποία το Imogen’s έχει αποκτήσει τη μεγάλη φήμη του ανά το παγκύπριο.

Για πολλά χρόνια, το Imogen’s Inn, στο κέντρο του Κάθηκα, πρόσφερε στους πελάτες του πολύ σπέσιαλ μεζέδες, μέσω ενός μενού που φλέρταρε με αγαπημένες κουζίνες της Μεσογείου: από την Αίγυπτο ως τον Λίβανο και από την Ελλάδα ως την Κύπρο.

Στην περίοδο της πανδημίας και αφού το εστιατόριο δεν λειτουργούσε κανονικά (όπως εξάλλου όλοι οι χώροι εστίασης στο νησί), το μενού άλλαξε κάπως και προσαρμόστηκε στις ανάγκες της αγοράς. Πλέον, όμως, και ενώ το Imogen’s διανύει το 27ο έτος της πορείας του, αν τύχει να βρεθείς στον Κάθηκα θα μπορείς να δοκιμάσεις εκ νέου παλιές αγαπημένες γεύσεις από το Κάιρο (τόπος καταγωγής της γιαγιάς Ελένης) και άλλες περιοχές της Ανατολικής Μεσογείου.

Βασικά, κάθεσαι στην ωραία αυλή της ταβέρνας, η οποία αναμφοσβήτητα αποτελεί μια όαση στην περιοχή, παίρνεις το μενού στα χέρια σου και φτιάχνεις τον μεζέ με ό,τι τραβά η όρεξή σου. Ανάμεσα στις επιλογές θα βρεις κοτόπιτα, σπανακόπιτα, imam baildi, κολοκυθοκεφτέδες, τη δημοφιλή μελιτζάνα παρμεζάνα, παπουτσάκια, φαλάφελ, φακές με coconut flakes και mild curry, σαλάτες όπως ντάκος και την Imogen’s salad με κατσικίσιο τυρί, αλλά και νόστιμα σπιτικά dips, όπως τυροκαυτερή, μουχαμάρα (βλ. κεντρική φωτογραφία), χούμους και τζατζίκι.

Η φρεσκάδα είναι κάτι που χαρακτηρίζει τις πρώτες ύλες στο Imogen’s, με πολλά από τα λαχανικά μάλιστα να παράγονται στον κήπο της ταβέρνας.

Στο μενού, φυσικά, υπάρχουν και τα classics της ταβέρνας, εννοώντας τα είδη σχάρας (σουβλάκι χοιρινό και αρνίσιο, σεφταλιά κλπ), σπέσιαλ πιάτα όπως κλέφτικο (τα σαββατοκύριακα), ανθούς και στιφάδι (Πεμ & Παρ), όπως επίσης και πολλές προτάσεις για vegans και vegeterians.

Στο Imogen’s, λοιπόν, μπορείς να δημιουργήσεις μόνος σου τον μεζέ σου, απολαμβάνοντας original μεσογειακές γεύσεις μεσημέρι και βράδυ, συνοδεύοντας μάλιστα το φαγητό σου με τοπικό κρασί από τα οινοποιεία Vasiliko, Sterna, Kolios και Tsangarides. Ειδικά το house wine από Kolios θα το λατρέψεις, ενώ μαθαίνουμε ότι σύντομα τη λίστα με τα ποτά θα εμπλουτίσει και ένα εξαιρετικό τσίπουρο!

Info
Τηλ. 26633269
Γεωργίου Κλεάνθους, Κάθηκας
Δ-Κ (εκτός Τετ) 12.00-15.00 & από τις 18.00