ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Το In Craticula είναι το νέο ποιοτικό σουβλατζίδικο της Λευκωσίας

WIZ TEAM

Βασικά, είναι το σουβλατζίδικο όπως θα έπρεπε να είναι.

Πολλές φορές θες απλώς να απολαύσεις ένας σουβλάκι με τα παρελκόμενά του. Ένα καλό σουβλάκι. Και σκέφτεσαι πού να πας για να το βρεις. Για να βρεις ποιοτικό σουβλάκι, νόστιμη σιεφταλιά, φρέσκοκομμένη σαλάτα, αυθεντικό γιαούρτι, ωραία ζεστή πίτα, αλλά και μερικά άλλα νόστιμα πιάτα όπως αρνίσια παϊδάκια, λουκάνικο, παστουρμά, βοδινό συκώτι, spear ribs και χαλούμι.

Ο Κυριάκος Ζαννετίδης είναι από τα δύο του χρόνια μέσα στις κουζίνες, μέσα στο εστιατόριο της οικογένειας συγκεκριμένα, ενώ τους τελευταίους μερικούς μήνες και έχοντας αποκτήσει τεράστια πείρα, πήρε την απόφαση να ανοίξει τελικά το δικό του σουβλατζίδικο. Στα 41 του σήμερα ρίχνει όλο το βάρος στην ποιότητα, προσπαθώντας να προσφέρει στους πελάτες του ό,τι καλύτερο μπορεί. Το κρέας είναι από την Κρεαταγορά Φιφής, ενώ όλα τα υπόλοιπα τα προμηθεύεται από την υπεραγορά Διομήδους με την οποία συνεργάζεται εδώ και πολλά χρόνια, τις σιεφταλιές τις φτιάχνει ο ίδιος μέσω μιας παλιάς συνταγής της μαμάς του, οι πατάτες είναι φρέσκες κυπριακές, ενώ γενικά η φιλοσοφία είναι ότι δουλεύουν αποκλειστικά σχάρα με άριστης ποιότητας προϊόντα.

In Caticula είναι η σχάρα στα λατινικά, με το μικρό ταβερνάκι στον Άγιο Ανδρέα να τιμά και με το παραπάνω το όνομά του.

«Το μόνο πράγμα που δεν διαπραγματεύομαι με τον λογιστή μου είναι η ποιότητά μου», μας λέει μεταξύ σοβαρού και αστείου ο Κυριάκος, του οποίου η παρουσία στον χώρο είναι καταλυτική. Παρά το πολύ μικρό χρονικό διάστημα που διατηρεί το μαγαζί, εντούτοις έχει καταφέρει να διακοσμήσει το ταβερνάκι με παλιά βινύλια από εκπρόσωπους του σοβαρού λαϊκού τραγουδιού -Καζαντζίδης, Αγγελόπουλος, Μοσχολιού, Ζαγοραίος Χιώτης-, ενώ στόχος του είναι να φέρει και ένα juke box έτσι ώστε όλα αυτά τα ακούσματα να ζωντανέψουν μέσα στο In Craticula.

Στο χωρητικότητας 80 ατόμων εστιατόριο (και άλλων 100 το καλοκαίρι, αφού βγάζει τραπεζάκια έξω), το φαγητό μπορείτε να το συνοδεύσετε με ελληνικά και κυπριακά κρασιά, ούζο, τσίπουρο, μπύρες και άλλα spirits.

Σημαντικό τέλος είναι να ειπωθεί πως εκτός από τον κανονικό μεζέ (€16), υπάρχει η επιλογή για vegetarian αλλά και vegan μεζέ (€15).

Info
Τηλ. 22771133
Κρόνου 2, Λευκωσία
Δ-Σ 18.00-22.30