ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Το Kaji στη Λεμεσό ενώνει τις ιαπωνικές γεύσεις με τη μεξικάνικη κουλτούρα

WIZ TEAM

Στο νέο εστιατόριο της πόλης η φωτιά έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στο ψήσιμο, καθότι τα μισά από τα πιάτα ψήνονται στην ιαπωνική ψησταριά robata, ενώ την ίδια ώρα τα άλλα μισά προσφέρονται ωμά.

Το Kaji είναι άρτι αφιχθέν στη Λεμεσό, στην περιοχή του Μεσαιωνικού Κάστρου. Ένα εστιατόριο που ορίζεται ως ιαπωνικό fusion, έχοντας επιρροές και από τη μεξικανική κουζίνα, με το μενού να προσφέρει τόσο πιάτα στο grill αλλά και ωμά, ενώ από το μπαρ βγαίνουν κοκτέιλ και άλλα ιαπωνικά ποτά τα οποία ο κόσμος μπορεί να απολαύσει και στο εξωτερικό εντυπωσιακό μπαρ όταν ο καιρός το επιτρέπει.

Η φωτιά έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στο ψήσιμο, καθότι τα μισά από τα πιάτα θα ψήνονται στην ιαπωνική ψησταριά robata, την ίδια ώρα που τα άλλα μισά θα προσφέρονται ωμά.

Σε ότι αφορά στο Kaji, η φιλοσοφία του είναι ότι θα προσφέρει ένα μικρό μενού, με δέκα πιάτα στο grill και άλλα δέκα ωμά (ceviche, carpaccio, tartar κ.λπ.). Σε σχέση με τα πιάτα σχάρας, αυτά θα ψήνονται στην ιαπωνική Robata, με τις επιλογές να κυμαίνονται μεταξύ κρεάτων, ψαριών και λαχανικών.

Το μενού έχει ετοιμάσει ο σημαντικός Ελλαδίτης σεφ Γιάννης Ζαχαρόπουλος, ενώ και το cocktail menu επιμελήθηκε από τον επίσης Ελλαδίτη Τίτο Καρυπίδη, με τη μεγάλη εμπειρία, μιας και έχει κάνει τα μενού σε πολλά εστιατόρια στην Ελλάδα (ασιατικά, ξενοδοχείων κ.λπ.).

Ο χώρος προσφέρεται για φαγητό ή και για ποτό αποκλειστικά, αφού η ωραία αυλή με το ωραίο εξωτερικό μπαρ ευνοεί τέτοιου είδους εξόδους. Σε σχέση με την ατμόσφαιρα, στο εστιατόριο παίζει μουσική από DJ, ενίοτε και με βινύλια, ενώ το εύρος των ακουσμάτων κυμαίνεται μεταξύ lounge, afro house και ethnic house, έχοντας μια έντονα ατμοσφαιρική διάθεση.

Αξίζει να αναφέρουμε πως ιδιοκτήτης του νέου εντυπωσιακού εστιατορίου της Λεμεσού είναι ένας άνθρωπος ο οποίος τα τελευταία 25 χρόνια βρίσκεται πίσω από αρκετά επιτυχημένα πρότζεκτ στον τομέα της εστίασης. Ο λόγος για τον Άγη Αγησιλάου, που το 1999 άνοιξε το πολύ επιτυχημένο για την εποχή Privilege, το οποίο λειτούργησε μέχρι και το 2005, ενώ μετά ακολούθησαν τα δημοφιλή Θαλασσάκι και Θεατράκι στον Μόλο. Επόμενο δικό του πρότζεκτ ήταν το Πρώτο Καλαμάκι, στην περιοχή του Κάστρου, ενώ ακριβώς σε αυτό το σημείο, στο ίδιο μαγαζί, θα λειτουργήσει σε μερικές βδομάδες το νέο εστιατόριο της πόλης, το Kaji Japanese Fusion Bar Grill. Πριν το Kaji φυσικά έφτιαξε και το Venturo Aperitivo, ένα ιταλικό bar-restaurant στο Παλιό Λιμάνι.

Info
Τηλ. 25351919
Τσανακαλέ 16, Περιοχή Μεσαιωνικού Κάστρου, Λεμεσός
Δ-Κ 12.00-23.00