ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Το καλοκαίρι μας στη Λευκωσία: Μάρθα Γεωργίου - Κωνσταντίνος Κυπριανού

WIZ TEAM

Ζητήσαμε να μοιραστούν μαζί μας τις αγαπημένες τους συνήθειες στην πόλη τους το καλοκαίρι. Τι αγαπούν να κάνουν, πού βολτάρουν, πού βγαίνουν για φαγητό ή ποτό, τι είδους παραστάσεις παρακολουθούν και πού.

Η Μάρθα Γεωργίου και ο Κωνσταντίνος Κυπριανού (aka Cotsios o Pikatillis) είναι πρώτα και πάνω απ' όλα δύο αεικίνητα και πολύ δημιουργικά άτομα, τα οποία ασχολούνται πολύ και με τα κοινά. Εκτός από την αρχιτεκτονική που έχουν σπουδάσει, σε δημιουργικό επίπεδο είναι οι διοργανωτές του φεστιβάλ Afrobanana, το οποίο τα τελευταία χρόνια διοργανώνεται στα Λεύκαρα, είναι ιδρυτές του μη κερδοσκοπικού experiential studio ABR Alternative Brains Rule, είναι ιδιοκτήτες του μπαρ Sousami στη Λεμεσό.

Το Wiz στο πλαίσιο μιας νέας στήλης που εγκαινιάζει ειδικά για το καλοκαίρι τούς ζήτησε να μοιραστούν μαζί μας τις αγαπημένες τους καλοκαιρινές συνήθειες στη Λευκωσία.

“”

Το καλοκαίρι στη Λευκωσία ξεκινάμε τη μέρα μας με Honest Bread, απολαμβάνοντας τα αγαπημένα μας Afrobanana Bread και Go Bananas Danish, τα οποία είναι αποτέλεσμα της πρόσφατης συνεργασίας μεταξύ Honest Bread x Afrobanana Festival.

Το μεσημέρι, κατευθυνόμαστε στο Μαειρκό, ένα σύγχρονο μαγειρείο στην Αγορά Αγίου Αντώνη, για ένα εγγυημένο καλό πιάτο φαΐ, το οποίο έχει τη βάση του στην αυθεντική παραδοσιακή κυπριακή κουζίνα. Μεταξύ μπουκιών, θυμόμαστε ξεχασμένα κυπριακά υλικά από την παιδική μας ηλικία και η φιλοξενία των οικοδεσποτών δημιουργεί μια χαλαρή και οικεία ατμόσφαιρα.

Το απόγευμα, κάνουμε βόλτες στο Γραμμικό Πάρκο, περπατώντας ανάμεσα στα δέντρα και εξερευνώντας τις γειτονιές. Στη διαδρομή μας, περνάμε από τη νέα τοιχογραφία του Γάλλου καλλιτέχνη Seth, θαυμάζοντας πώς η σύγχρονη τέχνη αναζωογονεί την πόλη.

Καθώς πέφτει η νύχτα, συγκεντρωνόμαστε στα 7 Κλειδιά για κρασί και κουβέντες. Είναι ο τέλειος χώρος για να μοιραστούμε ιστορίες και να απολαύσουμε την καλοκαιρινή ατμόσφαιρα με φίλους.

Για το βραδινό μας, επιλέγουμε το «3 και ο Κούκος», ένα αγαπημένο στέκι που συνδυάζει νόστιμο φαγητό και αυθεντική ατμόσφαιρα.

Οι πολιτιστικές μας εξορμήσεις περιλαμβάνουν επισκέψεις σε θεατρικές παραστάσεις, όπως πρόσφατα την παράσταση «Φοίνισσες», σε σκηνοθεσία της Μαγδαλένας Ζήρας, καθώς και στο Μουσείο Χαρακτικής για να θαυμάσουμε εκθέσεις και ταινίες που εμπλουτίζουν τις καλοκαιρινές μας εμπειρίες.