ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Το καλοκαίρι μου στη Λευκωσία: Βαλεντίνος Κόκκινος

WIZ TEAM

Κεντρική φωτογραφία: Δημήτρης Λούτσιος

Ζητήσαμε από τον ταλαντούχο ηθοποιό και σκηνοθέτη Βαλεντίνο Κόκκινο να μοιραστεί μαζί μας τις αγαπημένες του συνήθειες στην πόλη το καλοκαίρι.

Τι αγαπά να κάνει, πού βολτάρει, πού βγαίνει για φαγητό ή ποτό, τι είδους παραστάσεις συνηθίζει να απολαμβάνει.

‘’

Τη Λευκωσία το καλοκαίρι πρέπει να την περπατάς! Εκεί στις γειτονίες της, με τα σπίτια με τα μυρωδάτα γιασεμιά και τα όμορφα γεράνια. Εκεί που τα απογεύματα ο κόσμος κάθεται στις αυλάδες του και απολαμβάνει φρέσκες λεμονάδες με μπόλικο πάγο, παίζοντας ταυτόχρονα κανένα ταβλάκι ή χαρτάκι.

Μια στάση στη Γιαγιά Βικτωρία επιβάλλεται. Μοσχοβολιστός καφές ψημένος στη χόβολη και φυσικά τα γλυκά! Πολίτικο, τρίγωνα πανοράματος, γαλακτομπούρεκο, καζάν ντιπί, μπακλαβάς, μπουγάτσα... Εκεί ανάμεσα στους ήχους των καμπάνων και των αμανέδων.

Το Πάρκο της Ακαδημίας είναι ιδανικό για μια δόση δροσιάς. Πράσινο να χαρεί το μάτι σου. Ακουστικά στα αυτιά και μπόλικη μουσική και η διαδρομή μοιάζει ονειρική.

Τα βράδια στη Χρυσαλινιώτισσα είναι μαγικά. Ένα γλυκό αεράκι φυσά κι εσύ απολαμβάνεις τα καλοψημένα σουβλάκια και τις ζουμερές σεφταλιές πάνω στον Προμαχώνα. Και να τρελαίνονται οι γάτες από τις μυρωδιές παρακαλώντας σε, τρυφερά, για ακόμα ένα κομμάτι.

Ο εξωτερικός χώρος του Da Paolo είναι η πιο γρήγορη λύση για ένα «ταξιδάκι». Εξαιρετικές ιταλικές πίτσες, μουσική από μια άλλη εποχή και φυσικά μπόλικες φωτεινές λάμπες. Κυριολεκτικά αισθάνεσαι να απογειώνεσαι! Ιταλία, αγάπη μου, σου ‘ρχομαι!

Καλοκαίρι χωρίς θερινό κινηματογράφο δεν γίνεται! Στο «Κωνστάντια» μπορείς να απολαύσεις, παρέα με ποπ κορν και μπόλικα αναψυκτικά (η τουαλέτα είναι δίπλα στους θεατές), ωραίες ταινίες, από διάφορες χώρες και εποχές. Ταινίες για κάθε γούστο! Αγαπημένες μου είναι του παλιού σινεμά, το «Πρόγευμα στα Τίφανις», για παράδειγμα. Το καλοκαίρι θέλει το παραμύθι του και φυσικά την Όντρεϊ Χέπμπορν του…

Το Θέατρο τους καλοκαιρινούς μήνες είναι μια ξεχωριστή εμπειρία, είτε παίζεις είτε παρακολουθείς! Αρχαία Τραγωδία ή Κωμωδία! Μεγάλα κείμενα! Ωραίες παραστάσεις! Σπουδαίες ερμηνείες!  Ανοιχτά Θέατρα, όπως και οι ψυχές μας!

Τέλος, κλείνεις τη νύχτα, στο μπαλκόνι του σπιτιού σου, με θέα το υπέροχο βουνό του Πενταδακτύλου, πίνοντας μια παγωμένη, πολύ παγωμένη μπίρα. Λίγα αναμμένα κεράκια, μια Edith Piaf να παίζει και αποχαιρετάς τη μέρα, αναμένοντας την επόμενη!

Αυτό το διάστημα ετοιμάζομαι να ξεκινήσω πρόβες την παράσταση "Διδώ/Ελίσσα", σε κείμενο και σκηνοθεσία Μαγδαλένας Ζήρα και παραγωγή Σεζόν Γυναίκες. Αναφέρεται σε μια χαμένη εκδοχή του μύθου της Διδούς, την οποία η Μαγδαλένα μελετά και αναπτύσσει εδώ και κάποια χρόνια. Νιώθω μεγάλη χαρά για τη συμμετοχή μου σε αυτή την παράσταση, για το ίδιο το θέμα, αλλά και για τους υπέροχους και αγαπημένους ανθρώπους με τους οποίους θα συνεργαστώ. Συμμετείχα και στις δύο προηγούμενες παρουσιάσεις του κειμένου σε μορφή σκηνοθετημένου αναλογίου και τώρα στην ολοκληρωμένη παραστασιακή του μορφή. Έρχονται και επόμενες δουλειές, αλλά ακόμα δεν είναι ανακοινώσιμες.